Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Βιομηχανίες της Ελλάδας.... μμμ, κάτσε να σκεφτώ λίγο.

 

Εννοείς εκείνα τα κτίρια που έχουν μέσα τους ανθρώπους που έρχονται κατά τις 6 το πρωί, βάζουν μπρος κάτι μηχανήματα, παράγουν κάποια πράγματα, και αργότερα κατά τις 4 ή ίσως 5 το απόγευμα, κλείνουν τα μηχανήματα και πάνε και οι άνθρωποι στην ευχή της Παναγίας;

 

Ή μήπως εννοείς τις 50-100 πραγματικές βιομηχανίες της Ελλάδας με προσωπικό πάνω από 300-400 άτομα, και συνεχή παραγωγή 24 ώρες την ημέρα, 7 ημέρες την εβδομάδα;

 

Τέλος πάντων, ό,τι και αν εννοείς, μία γενική περιγραφή του τι κάνει ένας μηχανικός στην βιομηχανία μπορείς να διαβάσεις σε αυτό το pdf αρχείο (παρ. 7.3.2, 7.3.3 και 7.3.4).

Οι πραγματικές συνθήκες (ωράριο, αντικείμενο, αμοιβές, κτλ) εξαρτώνται κατά περίπτωση...

 

Στην ερώτησή σου "...τι προσόντα θα πρέπει να έχει για να μπορέσει να προσληφθεί": Στην αρχή το μόνο που θα χρειαστεί θα είναι επιμονή και υπομονή για να βρεί κενή θέση εργασίας.

Στους πρώτους μήνες, αφού θα προσληφθεί, ωστόσο θα χρειαστεί επιπλέον επιμονή και υπομονή, για να βρεί ποιές θα είναι οι αρμοδιότητές του στον γενικό χαμό, ενώ κατόπιν θα δει ότι θα χρειαστεί ακόμη περισσότερη επιμονή και υπομονή, για να βρει τρόπο να συννεννοηθεί με τα αφεντικά και τους άλλους εργαζομένους.

  • Απαντήσεις 20
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοσιεύτηκε

Ευχαριστώ για την απάντηση.

Πιθανόν ως νέος ακόμη να βλέπω τα πράγματα πιο απλουστευμένα πό ότι συνήθως είναι. Ο λόγος που θέλω να βρω μια θέση σε βιομηχανία στην Ελλάδα (σε οποιαδήποτε από τα δύο είδη που ανέφερες) είναι επειδή θέλω να ακολουθήσω μια εξελικτική πορεία. Σε τεχνικό γραφείο ή εταιρεία δεν βλέπω να μπορεί να γίνει κάτι κάτι τέτοιο και για να πω την αλήθεια μόνος μου κάποιο γραφείο να κάνω στο μέλλον δεν το βλέπω να με ενδιαφέρει (ή να μπορώ). Επίσης, κατά τη γνώμη μου πάλι, μια θέση σε βιομηχανία μου φαίνεται ότι σου προσφέρει μια κάποια ασφάλεια όπως το δημόσιο, χωρίς όμως να κάθεσαι και να τα ξύνεις (έχω κάνει πρακτική στην ΕΒΟ και μπορώ με ασφάλεια να πω ότι αν δεν είχε έρθει και η παρέα μου τότε εγώ θα είχα αυτοκτονήσει από τη βαρεμάρα εκεί μέσα).

Πως μπορείς να ψάξεις για θέσεις στις βιομηχανίες? Από χρυσή ευκαιρία ας πούμε ή πρέπει να επισκεφθώ τα κεντρικά τους?

Δημοσιεύτηκε

Η 3ετης εμπειρία μου στο χωρο της βιομηχανιας μου λεεί οτι ελάχιστη διαφορα

υπάρχει ανάμεσα στις 2 ειδικότητες(ηλεκτρολόγου-μηχανολόγου). Ο ρόλος είναι ελάχιστα διακριτος.

Η βιομηχανία εχει πολλές απαιτήσεις και από τις 2 ειδικότητες αλλά πάντως συνήθως η βιομηχανία πληρώνει ικανοποιητικά. Αν επιλέξεις την βιομηχανία ετοιμάσου για πολύωρη εργασία ίσως και αρκετά ξενύχτια με καλές αποδοχές.

 

 

Με εκτίμηση prs

Δημοσιεύτηκε

Δεν με απασχολεί καθόλου αυτό (τουλάχιστον προς το παρόν). Έτσι και αλλιώς ο σκοπός μου είναι να μάθω ώστε να μπορέσω να κάνω και κάποια καριέρα. Έχω εργαστεί σε για ένα χρόνο σε υπόγειο χώρο χωρίς καν εξαερισμό και χωρίς απολαβές για project του Πανεπιστημίου μου. Πήγαινα από τις 7.00 μέχρι τις 22.00 αλλά στο τέλος μόλις είδα αυτό που κατασκευάσαμε με την ομάδα μου έμεινα απόλυτα ικανομποιημένος.

Σε τεχνικό γραφείο που είχα πάει το καλοκαίρι δεν μου άρεσε πάντως καθόλου η συμπεριφορά του εργοδότη και μου είχε φανεί και πολύ λαμόγιο, χώρια ότι προσπαθούσε να με μειώσει (όσο αφορά την εμπειρία μου) με σκοπό να δεχτώ την προσφορά των 6 ευρώ την ώρα. Δεν λέω νέος είμαι και να δουλέψω για λίγα (ή και μόνο για εμπειρία στην αρχή) αλλά δεν θα δεχτώ να με προσβάλλουν κιόλας.

Ξέρεις μπορώ να βρω κάποια θέση σε βιομηχανία? Δυστυχώς γνωριμίες δεν έχω στην Ελλάδα και ψάχνω μόνο από την χρυσή ευκαιρία για δουλειά.

Δημοσιεύτηκε

Ας ξεκαθαρίσουμε πρώτα την έννοια της λέξης βιομηχανία. Βιομηχανία είναι η μονάδα παράγωγης/επεξεργασίας η όποια λειτούργει επαγγελματικά όχι μόνο απέναντι στους πελάτες, αλλά και στους εργαζόμενους της, επίσης για αυτές τις μονάδες ο “μηχανικός” αποτελεί μια επένδυση. Χρησιμοποιώντας τον παραπάνω όρο θα ανακαλύψεις ότι αυτές είναι λίγες. Εάν δεν έχεις επαγγελματική εμπειρία (σημείωση: η εξειδικευμένη προϋπηρεσία μετράει παρά πολύ) για να προσληφθείς σε κάποια από αυτές χρειάζεσαι τρία πράγματα: ενθουσιασμό, όσο το δυνατό καλύτερη πανεπιστημιακή μόρφωση (εδώ περά, σημαντικό ρόλο θα παίξουν οι εργασίες (project), με τις οποίες ασχολήθηκες), και τέλος λίγο τύχη, γιατί οι θέσεις εργασίας που ανοίγονται σε αυτές τις βιομηχανίες, είναι λίγες και περιζήτητες.

Για τις υπόλοιπες (ας τις πούμε) βιομηχανίες, απάντησαν προηγουμένως αρκετοί συνάδελφοι.

 

Τώρα, για το πώς θα ψάξεις για ελεύθερες θέσεις:

1) Από site εργασίας στο internet (πχ skywalker.gr)

2) Εφημερίδες (προσοχή: προσπάθησε να αποφύγεις τις αγγελίες στις οποίες δεν αναγράφεται το όνομα της εταιρίας ή τι ακριβώς θέλουν από τον μηχανικό, όσες λένε «έλα για 4 μήνες για να αποκτήσεις προϋπηρεσία, αλλά θα δουλεύεις τσάμπα» και αλλά τέτοια χαζά και γενικά όσες μοιάζουν σαν διαφημίσεις για χάλια και κιλίμια ή σαν φοιτητικές εκδρομές στην Μύκονο. Γιατί αυτές είναι εταιρίες κοτέτσια)

3) Μέσω του ΤΕΕ

4) Από τα site των εταιριών

5) Βαλε το σοι να τρέχει

6) Τέλος, για κάποιες εταιρίες που σε ενδιαφέρουν ή έχεις ακούσει καλά λόγια (άσχετα αν δεν έχουν βγάλει κάποια επίσημη ανακοίνωση για κενές θέσεις), πήγαινε και άφησε ένα βιογραφικό (κατά προτίμηση και αν είναι εφικτό στον προσωπάρχη ή στον αρχιμηχανικό). Δεν έχεις να χάσεις τίποτα και ποτέ δεν ξέρεις…

Δημοσιεύτηκε
...λειτούργει επαγγελματικά όχι μόνο απέναντι στους πελάτες, αλλά και στους εργαζόμενους της, επίσης για αυτές τις μονάδες ο “μηχανικός” αποτελεί μια επένδυση. Χρησιμοποιώντας τον παραπάνω όρο θα ανακαλύψεις ότι αυτές είναι λίγες.

 

Αυτο που τονιζει ο συναδελφος ειναι το αποσταγμα και πρεπει να χαρακτει στη συνειδηση σου (και οχι μονο). Κατι ψευτοβιομηχανικες μοναδες (βασικα βιοτεχνικης ταξης) που απαιτουν 10-12 ωρη εργασια και αμοιβουν με ποσα της ταξης των 900 € μεχρι να "μαθουν" την δουλεια οι νεοι μηχανικοι, προσπαθησε να τις αποφυγεις.

Θα μου πεις και μεχρι να βρω κατι τι θα κανω? Εκει βεβαια ισως παρεις και μια μικρη εμπειρια αλλα κατα βαση δεν θα εχεις κανεναν προθυμο ουσιαστικα να σε διδαξει-εκπαιδευσει και η αντιμετωπιση που θα εχεις θα ειναι απαξιωτικη. Παρουσιαζονται σε αγγελιες του τυπου "ζητειται μηχανολογος/ηλεκτρολογος αποφοιτος ΙΕΚ(!!)/ΤΕΙ/ΑΕΙ" και ουσιαστικα δεν ψαχνουν για μηχανικο (αφου δεν ειναι διατεθιμενοι να πληρωσουν μαλιστα αναλογα αυτον) αλλα καποιον που να τα κανει ολα, να ειναι στοιχειωδως ευστροφος και να του φορτωσουν ενα σωρο ευθυνες για ψιχουλα. Ειδικα σε αυτο το τελευταιο εχουμε πολυ μεγαλη ευθυνη και εμεις που επιτρεπουμε στους εαυτους μας να εμπορευομαστε τον εαυτο και τον κοπο των σπουδων μας χωρις αυτοσεβασμο. Δεν θα συναντησεις δικηγορους, γιατρους, καθηγητες μ.ε. να υποβιβαζουν εαυτους, οσο οι ειδικοτητες μας και ειναι μονο στο χερι μας να απαιτησουμε να σταματησει αυτος ο επικινδυνος κατηφορος.

Στις -λιγες- βιομηχανιες που εχουμε θα εκπαιδευτεις αρχικα για μεγαλο σχετικα διαστημα, θα αξιολογεισαι για το εργο σου απο καταλληλους ανθρωπους για αυτη την δουλεια, θα εχεις ευκαιριες για ανελιξη, θα αμοιβεσαι αρκετα εως πολυ ικανοποιητικα σε χρημα και ειδος και κυριως θα εχεις στοιχειωδη αντιμετωπιση ενος ανθρωπου που δινει ή αναμενεται να προσδωσει προστιθεμενη αξια στην επιχειρηση.

Ολα τα αξιολογεις και επιλεγεις φυσικα, αναφερομενος κυριως στις δικες σου αντιδρασεις εντασσομενος μεσα στον καθε χωρο και οχι πρωιμα απο εξω.

 

Με συγχωρεις/ειτε αν πλατειασα, αλλα νομιζω οτι για ενα νεο συναδελφο η επαφη εξ επαγωγης με τον εργασιακο χωρο, απο εμας, ειναι μεγαλη βοηθεια.

  • 8 months later...
Δημοσιεύτηκε

Είμαι διπλωματούχος ηλεκτρολόγος μηχανικός απόφοιτος της σχολης ηλεκτρολόγων μηχανικών και μετά το στρατό είμαι άνεργος 4 μήνες.

Έχω κατεύθυνση συστήματα αυτοματου ελεγχου.

Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι ότι με ποιο τρόπο μπορώ να εργαστώ σε μια βιομηχανία ?

Στέλνω συνεχώς βιογραφικά αλλα δεν βλέπω ανταποκριση .

Ποιος τομέας έχει ζήτηση?

 

Κάνει κανεις μελέτες ηλεκτρολογικές/μηχανολογικές?

Το autocad το διδαχτήκατε στην σχολη ?

Γιατί εμείς δεν κάναμε καθόλου.

 

 

──────────────────────────────────────────

Παράβαση Κανόνα 1 περί χρήσης κεφαλαίων. Τηρούμε τους Κανόνες Συμμετοχής.

Chilon

Δημοσιεύτηκε

Δυσκολα τα πραγματα φιλε μου...για ολους μας

Μην πτοεισαι. Συνεχισε να στελνεις βιογραφικα, κοιταζε αγγελιες, μην το βαζεις κατω.

Ολες οι δουλειες εχουν πεσει, κοσμος αποφοιτει συνεχεια, αρα ειμαστε πολλοι για την υφισταμενη κατασταση.

 

Χρησιμοποιησε το χρονο σου για να μαθεις καποια πραγματα παραπερα. Αν δεν ξερεις autocad κατεβασε μια δοκιμαστικη εκδοση, βρες και ενα βιβλιο και ξεκινα να το μαθεις. Διαβασε βιβλια σχετικα με τη δουλεια μας, ψαξου γενικοτερα.

 

Καλο κουραγιο και καλη σταδιοδρομια!

  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
Δημοσιεύτηκε

Από την εμπειρία μου στη βιομηχανία έχω καταλάβει τα εξής :

 

Οι βιομήχανοι δεν ακούν τους μηχανικούς.

Οι μηχανικοί μαθαίνουν από τους εργάτες.

Οι μηχανικοί πρέπει να σέβονται τους εργάτες αν θέλουν να τους σέβονται και αυτοί.

Οι μηχανικοί δεν πρέπει να φοράνε εργατική φόρμα (το έχω δει και αυτό).

Οι μηχανικοί δεν πρέπει να δουλεύουν ως χειριστές μηχανών (είναι κατάντια).

Οι μηχανικοί πρέπει να έχουν κρύο αίμα (δεν χωράνε συναισθηματισμοί).

Οι μηχανικοί πρέπει να κάνουν σαφές σε κάθε εργάτη τι πρέπει να κάνει και τι δεν πρέπει νά κάνει.

Οι μηχανικοί δεν πρέπει να παίρνουν δουλειά για το σπίτι εάν θέλει να διατηρήσουν την ισορροπία τους.

Όσοι μηχανικοί δουλεύουν 12ωρα και 15ωρα, Σάββατα και γιορτές δεν θα αντέξουν για πολύ ακόμη.

 

Άλλωστε και ο μεγάλος μηχανικός Φον Σίμενς είχε πει :

"Ένας μηχανικός ότι είναι να προσφέρει σε μια επιχείρηση θα το κάνει στην πρώτη πενταετία, μετά δημοσιουπαλληλοποιείται"

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.