Μετάβαση στο περιεχόμενο

Οικόπεδο εντός περιμετρικής ζωνης οικισμού, πρόσοψη σε δημοτική οδό 1250 τ.μ


Recommended Posts

Καλησπέρα, ενδιαφέρομαι για ένα οικόπεδο το οποίο είναι 1250 τ.μ, είναι εντός περιμετρικής ζώνης οικισμού και έχει πρόσοψη σε δημοτική οδό.Το μεσιτικό γραφείο λέει ότι είναι οικοδομήσιμο κατ'εξαίρεση και ότι χτίζει μέχρι 200 τ.μ. Είδα όμως ότι αν ένα οικόπεδο είναι εντός περιμετρικής ζώνης οικισμού, θα πρέπει το οικόπεδο να είναι τουλάχιστον 2.000 τ.μ.Τελικά τι ισχύει? Υπάρχει περίπτωση το συγκεκριμένο οικόπεδο να είναι οικοδομήσιμο?Και αν ναι, κάτω από ποιές προϋποθέσεις?Με συγχωρείτε για την ταλαιπωρία,αλλά δε θα ήθελα να κάνω το ταξίδι να δω το οικόπεδο από κοντά(το έχω δει στο google earth)εάν δεν σιγουρευτώ ότι δε με δουλεύουν.Σας ευχαριστώ πολύ.

Link to comment
Share on other sites

Ζητα τους το (προσφατο) τοπογραφικο διαγραμμα.Δε νομιζω οτι πανε να πουλησουν χωρις τοπογραφικο.Εκει θα τα γραφει ολα, γιατι δεν γνωριζουμε περιοχη για να μαθεις περισσοτερα απο εδω.

Link to comment
Share on other sites

Υπάρχει περίπτωση να είναι οικοδομισιμο.

Όπως πολύ σωστά είπε ο συνάδελφος, ζήτα πρόσφατο τοπογραφικό και δώσε το σε δικό σου μηχανικό να το ελέγξει.

Αυτό που επίσης πρέπει να ζητήσεις, που θα το ζητήσει και ο συμβολαιογράφος, αλλά για να μην χάνεις άδικα το χρόνο σου, είναι βεβαίωση από δασαρχείο και βεβαίωση ότι δεν αποτελεί γη υψηλής παραγωγικότητας. Γιατί μπορεί να είναι οικοδομήσιμο κατά τις πολεοδομικές διατάξεις, αλλά να υπάρχουν άλλα κολλήματα.

Link to comment
Share on other sites

Με δεδομένο ότι, λόγω ειδικότητας, δεν γνωρίζεις πολλά γύρω από την πολεοδομική νομοθεσία, εκτός από τις σωστές συμβουλές των συναδέλφων, ο μηχανικός σου πρέπει να ελέγξει και το πολεοδομικό καθεστώς της Νεροτριβιάς, για να επιβεβαιώσει τα της ζώνης κλπ.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Προσοχή !!!

Συμβουλέψου οπωσδήποτε Μηχανικό της περιοχής !!

Αν εμπίπτει σε Ζώνη Προστασίας ( NATURA ,ΖΕΠ,ΕΖΔ )

δεν είναι άρτιο και οικοδομήσιμο

Σχετικό άρθρ. 9 του Ν. 3937/11 ΦΕΚ 60/Α/30-3-11 (Νόμος Μπιρμπίλη)

Link to comment
Share on other sites

Ζήτα από τον πωλητή, βεβαίωση αρτιότητας.

 

Ότι δηλαδή, το οικόπεδο είναι άρτιο και οικοδομήσιμο. Αυτή η βεβαίωση βγαίνει από την πολεοδομία, η οποία ελέγχει όλες τις προϋποθέσεις. Επίσης βγαίνει σχέδιο στο οποίο φαίνεται αν χτίζει, πόσο χτίζει, και σε ποιο σημείο του οικοπέδου χτίζεις. Όλα τα χαρτιά, τίτλους, κατατμήσεις, δασαρχείο, ΖΥΠ, κλπ, τα ελέγχει η πολεοδομία, και εξάγει τη βεβαίωση αρτιότητας με το τοπογραφικό για το αν χτίζει, πόσο χτίζει, και που χτίζει, αποστάσεις......κλπ.

 

Αν ο πωλητής αρνηθεί... κάτι βρωμάει. Αν είναι σίγουρος ότι χτίζει, θα το έχει ήδη κάνει, θα σου βγάλει τη βεβαίωση αρτιότητας, και ίσως σε χρεώσει και κάτι για το τρέξιμο, αλλά θα είσαι σίγουρη όιτι χτίζει.

 

Έτσι, όλους του ελέγχους τους κάνει ο πωλητής, ώστε αυτό που σου πουλάει, να χτίζει όντως.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.