eliza.pap Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 21 , 2008 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 21 , 2008 Καλημέρα σας. Ξέρει κανείς να μου πει αν είναι νόμιμο ή όχι να χτίζεται τελείως η πυλωτή στο συνορο του οικοπέδου, δλδ στο όριο γειτνίασης με άλλη ιδιοκτησία? Τι ισχύει σε αυτή την περίπτωση? Η πυλωτή πρέπει να μένει ανοικτή ή να χτίζεται? Ευχαριστώ.
Αλέξανδρος Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 21 , 2008 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 21 , 2008 Χτίζεις απαραιτήτως. Εννοείται μόνο οι πλευρές που είναι στο όριο. Θα σου πρότεινα διπλή τοιχοποιία
eliza.pap Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 21 , 2008 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 21 , 2008 γιατί διπλή τοιχοποιία? επομένως όλες αυτές οι πυλωτές που είναι από παντού ανοιχτές, ακόμα και στο σύνορο, δεν είναι απολυτα νόμιμες, σωστά?
EngXanthi Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 21 , 2008 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 21 , 2008 Στο σύνορο πρέπει να χτίζεις απαραιτήτως. Τώρα για διπλή ή μονή τοιχοποιία, δεν έχω επιχειρήματα υπέρ της μιας ή της άλλης λύσης. Το μόνο που έχω να πω ως πολιτικός μηχανικός είναι ότι αν βάλεις διπλή αντί για μονή αλλάζει σε μεγαλύτερο βαθμό η στατική συμπεριφορά του κτιρίου στη στάθμη της pilotis, άσχετα αν οι περισσότεροι συνάδελφοι δε δίνουν σημασία σε αυτό το γεγονός.
Χ Επισκέπτης 1 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 21 , 2008 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 21 , 2008 Δε νομίζω ότι σε υποχρεώνει κανείς να χτίσεις, αλλά καλό είναι όπως ανέφερε και ο EngXanthi για στατικούς λόγους να χτίζεται.
paktomenos Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 21 , 2008 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 21 , 2008 Από τον κτιριοδομικό (Τοίχοι στα όρια των οικοπέδων - Μεσότοιχοι - Περιφράγματα): "Ειδικά όταν κατασκευάζεται κτίριο σε υποστυλώματα (pilotis) σε επαφή με το κοινό όριο δεν είναι υποχρεωτική η κατασκευή του τοίχου της παρ. 1 στη θέση της pilotis. Στην περίπτωση αυτή μπορεί να κατασκευάζεται περίφραγμα." Για στατικούς λόγους βέβαια, συμφωνώ με τους προλαλήσαντες.
ΣτέφανοςΒ Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 22 , 2008 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 22 , 2008 Στατικά, μπορεί να είναι καλό να χτιστεί , μπορεί να είναι και κακό! να χτιστεί <<γερά>> ένα και μόνο τμήμα και μάλιστα μεγάλου ανοίγματος και στο όριο. Οι ενισχύσεις pilotis με ισχυρή τοιχοποιία γίνονται σε επιλεγμένα σημεία και όχι αυθαίρετα,όπου βολευει για αρχιτεκτονικούς λόγους
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα