Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

  • Απαντήσεις 1,2k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Αγαπητέ Συνάδελφε stavrosa,

 

1) Είμαι μέλος από το 2010, αλλά ίσως να μην το παρατήρησες. Προφανώς και αναφερόταν η ειδικότητά μου. Για κάποιο λόγο σήμερα δεν αναφερόταν. Το ξανασυμπλήρωσα. Ωστόσο, καλό θα ήταν εφόσον είσαι και εσύ υπεύθυνος για την ιστοσελίδα να ερευνήσεις μήπως αυτό οφείλεται και κάπου αλλού, προτού καταφερθείς με στομφώδη τρόπο στον οποιονδήποτε, δε μιλάω για μένα προσωπικά και συγκεκριμένα. Υποθέτω για να το έκανες τώρα, θα το έχεις ξανακάνει. Θα μπορούσες τουλάχιστον να απευθύνεσαι με ευγενικότερο τρόπο. Θα ήταν πολύ πιθανό να είμαι συνάδελφος μηχανικός με τέτοιο ψευδώνυμο, σωστά ;

2)To blog που αναφέρεσαι κάνει μόνο του - και συγκεκριμένα δια πένας Παπαδάκη - την ίδια (ρητορική ; ) ερώτηση εδώ -> http://epoptes.wordpress.com/2013/06/14/%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%AF-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%B3%CF%81%CE%B1%CE%BC%CE%BC%CE%AC%CF%84%CF%89%CE%BD-%CF%81%CE%BF%CE%AE%CF%82-%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%AD%CF%87%CE%B5%CE%B9%CE%B1/
Ωστόσο κανείς δεν απαντά. Δεν έκανα αναφορά γενικά για διαγράμματα ροής, αλλά για τα διαγράμματα ροής κάποιας συγκεκριμένης κατηγορίας επιχειρήσεων υγειονομικού ενδιαφέροντος (κουρεία, κομμωτήρια, manicure-pedicure κ.λπ.)

Σε κάθε περίπτωση μην προτρέχεις και σε κάθε περίπτωση μπορείς τουλάχιστον να είσαι ευγενικός. Όπως αντιλαμβάνεσαι έχω υπομονή, δεν έχω την αίσθηση ότι ήρθα σε σούπερ-μάρκετ απαντήσεων για να ψωνίσω. Εάν έχεις κάτι ουσιαστικό επί της ερωτήσεώς μου να προσθέσεις σε ευχαριστώ εκ των προτέρων για αυτό.  

Edited by Antiermitianos
  • Upvote 2
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

παραβλέπω τις συστάσεις και τις παρατηρήσεις....καθως τις θεωρω περιττες.

 

αν σε προσέβαλε ο τρόπος μου ζητώ συγνώμη!

 πληροφορικά και μόνο....δεν είμαι απο τους υπέυθυνους εδω. ειμαι οτι και εσυ ενα απλο μελος ισως με λιγο  περισσοτερη συμμετοχη απο σενα.

 

 

αλλά για την συνεχεια θα σου απαντησω....

νομιζεις οτι ηρθες σε σουπερ μαρκετ και μαλιστα στο μπακαλικο της γειτονιας σου γιατι εψαξες πολυ επιφανειακα και σχεδόν τιποτα....

διαγραμματα ροης εξυπνάκια θα βρείς εδω:

 

http://epoptes.wordpress.com/2012/12/05/%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%B3%CF%81%CE%AC%CE%BC%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1-%CF%81%CE%BF%CE%AE%CF%82-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%87%CE%B5%CE%B9%CF%81%CE%AE%CF%83%CE%B5%CF%89%CE%BD-%CF%85%CE%B3%CE%B5%CE%B9%CE%BF/

 

 

εκτός και αν τα θέλεις ολα ετοιμα στο πιάτο σου και τζάμπα....

 

 

και εχω την εντύπωση οτι για 1οβαθμια παροχη υγείας δεν χρειαζεται διάγραμμα ροης.

Edited by stavrosa
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • 2 weeks later...

Διαβάζοντας σχεδόν όλες τις απαντήσεις στο θέμα, θέλω να επαναφέρω ένα βασικό ερώτημα.

Έστω χώρος με χαρακτηρισμό "Κατάστημα" στην οικοδομική άδεια (υποθέτουμε μετά τον ΓΟΚ 85) .

 

Αυτός ο χώρος μπορεί :

1. Να λειτουργήσει ως ΚΥΕ δίχως να απαιτείται αλλαγή χρήσης εάν δεν είναι χώρος συνάθροισης κοινού.

2. Να λειτουργήσει ως ΚΥΕ εφόσων εκδοθεί άδειας "Αλλαγή Χρήσης από Κατάστημα σε Χώρο Συνάθροισης Κοινού με χρήση xxxxx ".

 

Το εάν ο εξεταζόμενος χώρος θεωρείται Χώρος Συνάθροισης Κοινού από τι εξαρτάται? Από τον κτιριοδομικό και μόνο? Από το εάν εξυπηρετεί καθήμενους?

Με ποια κριτήρια επιλέγουμε?

Edited by yian
Link to comment
Share on other sites

Από τον κτιριοδομικό. Κρεοπωλείο π.χ. δεν είναι χώρος συνάθροισης κοινού. Ένα εστιατόριο στο οποίο δεν συγκεντρώνεται κόσμος επίσης.

 

 

Η πυροσβεστική πάλι ορίζει :

 

 

"..1.1. Στους χώρους συνάθροισης κοινού περιλαμβάνονται τα κτίρια ή τα τμήματα κτιρίων στα οποία συγκεντρώνεται το κοινό για κοινωνικές, οικονομικές, πολιτιστικές, θρησκευτικές, ψυχαγωγικές επιστημονικές και αθλητικές εκδηλώσεις και δραστηριότητες καθώς και για την αναμονή συγκοινωνιακών μέσων.  Ταξινομούνται για τις ανάγκες του κανονισμού αυτού στις ακόλουθες κατηγορίες ανάλογα με τη χρήση:

 

Σ1:  Θέατρα, κινηματογράφοι, συνεδριακά κέντρα, αίθουσες διαλέξεων, συναυλιών, δικαστηρίων, αμφιθέατρα και μεγάλες αίθουσες διδασκαλίας, ναοί, κ.λ.π.

 

Σ2:  Χώροι εκθέσεων, μουσεία, χώροι αναμονής συγκοινωνιακών μέσων, χώροι αναμονής θεαμάτων (φουαγιέ), κ.λ.π.

 

Σ3:  Εστιατόρια, ζαχαροπλαστεία, καφενεία, κέντρα διασκεδάσεως, λέσχες, BAR, κ.λ.π.

 

Σ4:  Χώροι αθλητικών εκδηλώσεων..."

Link to comment
Share on other sites

Από τον κτιριοδομικό. Κρεοπωλείο π.χ. δεν είναι χώρος συνάθροισης κοινού. Ένα εστιατόριο στο οποίο δεν συγκεντρώνεται κόσμος επίσης.

 

Συγνώμη συνάδελφε, το εστιατόριο δεν είναι χώρος συνάθροισης κοινού ?

 

Αν δεν είναι, τι είναι τότε ?

 

Μα απο το εστιατόριο προτίστως, προήλθε ο όρος ''χώρος συνάθροισης κοινού''....

 

Μάλλον έκανες λάθος διατύπωση

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Ίσως ο συνάδερφος εννοούσε εστιατόριo take away δίχως καθήμενους.

Από τις απαντήσεις σας καταλαβαίνω πάντως ότι ο χώρος συνάθροισης κοινού εξαρτάται από τον κτιριοδομικό και ίσως την αίσθησή μας ως προς το είδος της χρήσης..

Edited by yian
Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι, χωρίς να είμαι προσωπικά ειδήμων επί του θέματος, αλλά το αντιμετωπίζω σε γενικότερες αδειοδοτήσεις καταστημάτων, ο νέος νόμος περί αυθαιρέτων Ν 4178/2013, στό άρθρο 48, που τροποποιεί δηλαδή εν μέρει το άρθρο 4 του ΝΟΚ περί αδειών δόμησης, αναφέρει ότι απαιτείται άδεια δόμησης σε αλλαγή χρήσης "σε περίπτωση που επέρχεται αλλαγή προς το δυσμενέστερο, στα στοιχεία του διαγράμματος δόμησης ή στα φορτία σχεδιασμού της στατικής μελέτης ή αλλαγή μηχανολογικών εγκαταστάσεων ως προς τις διελεύσεις τους από άλλους ορόφους ή κοινόχρηστους χώρους". Πολλοί πολιτικοί μηχανικοί θεωρούν ότι μία αλλαγή από κατάστημα στην οικοδομική άδεια σε χώρο συνάθροισης κοινού δεν συμπεριλαμβάνει καμμία από τις απαιτήσεις του παραπάνω εδαφίου, οπότε δεν απαιτείται αλλαγή χρήσης. Τι γνώμη έχετε?

Link to comment
Share on other sites

Και η δική μου άποψη είναι πλέον δεν απαιτείται αλλαγή χρήσης , αλλά όπως προβλέπω , κάτι οι άδειες μικρής κλίμακας , κάτι η μη ανάγκη άδειας αλλαγής χρήσης , θα ξεσηκώσει τις σοφές κεφαλές του δημοσίου που βλέπει ότι χάνει ύλη και οφέλη . Ελπίζω η τρόικα να κόψει τέτοιες ιδέες από τους υπουργούς .

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.