Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Αν θυμάμαι καλά υπάρχει περίπτωση μεταβίβασης της άδειας λειτουργίας. Δες το και αυτό μήπως ο πελάτης σταθεί τυχερός και γλυτώσει τις διαδικασίες. 

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 1,2k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Ναι το έχω υπόψη μου, και του έχω πει να ρωτήσει τον δήμο , άλλά νομίζω ότι από την στιγμή που κάνει διακοπή ο προηγούμενους μπορεί να γίνει μεταβίβασή εντός ενός μηνός

Link to comment
Share on other sites

ponirea πιστεύω δεν έχεις πρόβλημα με τα ύψη. Τομή δεν θα σου ζητήσει κανείς. Για τους β.χ. εγώ δεν δίνω πολλή βάση αφού όπως λέει ο Παύλος υπογράφουμε για τους κ.χ.

(αν και κατά την γνώμη μου υπογράφουμε για όλο το κατάστημα και δεν μπορούμε να κάνουμε και ό,τι θέλουμε δηλαδή αν τα w.c. είναι σε ένα αυθαίρετο υπόγειο δεν νομίζω ότι μπορούμε να υπογράψουμε.)

 

Για τα ΑΜΕΑ ο ΝΟΚ λέει για την προσβασιμότητα : " επιβάλλεται να γίνουν οι απαραίτητες διαμορφώσεις, ώστε οι λειτουργικοί χώροι τους να είναι προσπελάσιμοι από άτομα με αναπηρία ή εμποδιζόμενα άτομα "

 

Όταν λέμε λειτουργικός χώρος εννοούμε και το w.c. ? Ιδού η απορία. Ή εννοούμε απλά ότι τα ΑΜΕΑ να μπορούν απλώς να μπούνε στον κύριο χώρο του καταστήματος ? Ας σου πει την γνώμη του το Υγειονομικό.

 

Πάντως το ότι έχεις πρόσβαση από την πρασιά είναι υπέρ σου ! Εγώ το πολύ πολύ θα σχεδίαζα μία ξύλινη (λυόμενη) ράμπα προς το υπόγειο και αν θέλει ας την κάνει ο ιδιοκτήτης. 

 

Δική μου Ερώτηση

 

Για το προαναφερθέν ισόγειο κατάστημα που είναι σε επαφή με w.c. στον ακάλυπτο. Τελικά θα γίνει εσωτερική πόρτα προς το w.c. για να επικοινωνούν και δεν θα κάνω διαμερισμάτωση. Εξάλλου δεν έχει γίνει καν Σύσταση Ο.Ι. στο κτίριο.

Όμως υπάρχει ένα πρόβλημα, το w.c. στα σχέδια της πολεοδομίας είναι 3,00 * 1,50 ενώ στην πράξη είναι 5,50*1,50. Χρειάζεται τακτοποίηση πιστεύετε ? Με ενδιαφέρει εμένα ? 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Εγώ πιστεύω οτι υπάρχει πρόβλημα με την έννια ότι ένα κατάστημα δεν μπορεί να λειτουργήσει χωρίς τις απαιτούμενες προδιαγραφές. Την άδεια για ΚΥΕ μπορεί με τον έναν ή τον άλλο τρόπο να την πάρει αλλά σε περίπτωση καταγγελίας ή μελλοντικής εμπλοκής θα υπάρξει πρόβλημα και οι ευθύνες θα πέσουν πάνω στον μηχανικό.

Τώρα το θέμα της ράμπας με 7% και 1.4 πλάτος ξέχνατο γιατί χρειάζομαι καμιά 40 μέτρα για δαύτη.

 

Το θέμα των ΑΜΕΑ με τον ΝΟΚ και τα άλλα σχετικά με οικοδομές νομοθετήματα έχει καταντήσει αηδία , όπου νάνε πετάνε και ένα ΑΜΕΑ επειδή είναι της μόδας χωρίς να σκέφτονται τις συνέπειες.

 

Nic για το δικό σου θέμα λες οτι το WC φαίνεται στην άδεια μικρότερο από ότι είναι στην πραγματικότητα , άρα έχεις ΥΔ και ΥΚ κατά τα γνωστά, συμβαίνει κάτι άλλο και ρωτάς ???

Link to comment
Share on other sites

Ρωτάω αν αξίζει να το κάνω τακτοποίηση όχι το πως θα την κάνω. Αν πρέπει να με αφορά δηλαδή το ότι το w.c. είναι μεγαλύτερο στην πράξη αφού έτσι και αλλιώς χωράει στο νόμιμο τμήμα και το υπόλοιπο αυθαίρετο κομμάτι δεν με νοιάζει. Θα μπορούσα να πω στον ιδιοκτήτη να βάλει και μία γυψοσανίδα να το ξεχωρίσει από το αυθαίρετο τμήμα που λέει ο λόγος. 

 

Για το δικό σου θέμα ξαναρωτάω....είσαι σίγουρος ότι η προσβασιμότητα των ΑΜΕΑ αφορά και τα w.c. ?  Και τι νόημα έχει να έχει πρόσβαση το ΑΜΕΑ σε ένα w.c. που δεν έχει προδιαγραφές ΑΜΕΑ ?! Ρώτα το υγειονομικό και την πολεοδομία.

Edited by nik
Link to comment
Share on other sites

Για τα ΑΜΕΑ δεν ξέρω λέω !!! αύριο ή δευτέρα θα προσπαθήσω να μάθω και θα σας ενημερώσω

 

Για το δικό σου θέμα, έτσι όπως το λες σε επίπεδο αδιοδωτησης ΚΥΑ δεν θα έχεις πρόβλημα άλλά με 500 εύρω θα είναι και πολεοδομικά σωστός σε ενδεχόμενο έλεγχο

Link to comment
Share on other sites

Οχι ακριβως καταστημα αλλα χωρος εστιασης. Πχ κεντρο υποδοχης αθλητων. Περιλαμβανει και εστιαση. Τι καθεστος υπαρχει σε αυτο απο αποψη υγειονομικου.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.