ponireas Δημοσιεύτηκε Μάιος 5 , 2014 Δημοσιεύτηκε Μάιος 5 , 2014 Δεν είπα ότι έχω τέτοια βεβαίωση, σε μαρτυρίες στηρίζομαι. Αν είχα αυτό που δείχνεις δεν θα συνομηλούσαμε καν αυτή την στιγμή. Φαντάσου κουραγκλέ διαστάσεων 1,2 Χ 1,2 σε επαφή με το κατάστημα, που φτάνει στο βάθος του δαπέδου του υπογείου (-2.5 από το πεζοδρόμιο). Μέσα σε αυτήν υφίσταται "εγκιβωτισμένη" στρογγυλή μεταλλική κλίμακα που εξυπηρετεί το υπόγειο. Δεν υπάρχουν άδειες ή άλλα έγγραφα που να επιβεβαιώνουν την νομιμότητα της εν λόγο κατασκευής παρά μόνο μαρτυρίες. Το θέμα είναι στέκει ΒΧΚΧ με αστερίσκους ; Δηλαδή ναι μεν ο κύριος χώρος, αλλά η πρόσβαση του υπογείου ..... και βάση της ΥΔ του ιδιοκτήτη ....... κλπ κλπ, δηλαδή ένα μεγάλο "ναι μεν αλλά..." και ας αποφασίσει στο κάτω κάτω ο Δήμος ;
Antiermitianos Δημοσιεύτηκε Μάιος 5 , 2014 Δημοσιεύτηκε Μάιος 5 , 2014 (edited) "Το κτίριο (ισόγειο) είναι χαρακτηρισμένο από την αρχαιολογία, νομίμως υφιστάμενο, χωρίς αυθαίρετα, και είναι προ του 55." Από που προκύπτει ο χαρακτηρισμός ; Και γιατί να σε απασχολεί τότε μόνον η σκάλα ; Όλο το κτίσμα θα σε απασχολούσε.Ισχύει για το εξοικονόμηση κατ' οίκον και ενδεχομένως καλύπτεσαι και στην περίπτωση αυτή: "Στην περίπτωση ανέγερσης πριν την ισχύ του βασιλικού διατάγματος της 9.8.1955, προσκομίζεται: α. μεταγενέστερη πολεοδομική άδεια/έγκριση για την εκτέλεση εργασιών στο κτήριο από την οποία να προκύπτει η αρχική ημερομηνία κατασκευής της κατοικίας, ή β. αποδεικτικό έγγραφο ότι το κτήριο προϋφίσταται του 1955, όπως συμβόλαιο ή τίτλοι ιδιοκτησίας όπου γίνεται αναφορά στο εν λόγω κτήριο με ημερομηνία προ της 9.8.1955. Ελλείψει σχετικών εγγράφων προσκομίζεται βεβαίωση η οποία υπογράφεται από τον αιτούντα και 2 μάρτυρες, θεωρημένη για το γνήσιο της υπογραφής, ότι το κτήριο ή τμήμα αυτού προϋφίσταται της 9.8.1955."Αυτό το υπογραμμισμένο κείμενο θα το περιλάμβανα στο κείμενο της ΒΧΚΧ στην παράθεση των νομιμοποιητικών εγγράφων όπως αναφέρεται στην ΚΥΑ 31600 και θα επισύναπτα μαζί με τη ΒΧΚΧ τις ΥΔ. Edited Μάιος 5 , 2014 by Antiermitianos 1
ponireas Δημοσιεύτηκε Μάιος 5 , 2014 Δημοσιεύτηκε Μάιος 5 , 2014 (edited) Μπράβο ρε Αντιερμιτιανε.............. !!! τελικά ρωτώντας πας στην πόλη !!! (+2) Πες μου όμως αυτό είναι κάποια απόφαση ; κάποια οδηγία ; έχει κάποιο νούμερο για να το αναφέρω στην βεβαίωση ; Είναι χαρακτηρισμένο μνημείο > 100 χρόνων από την Νεοτέρων μνημείων. Εχω υποβάλει και σχετική μελέτη "επισκευή όψεων" γιατί ρωτάς ; Edited Μάιος 5 , 2014 by ponireas
Antiermitianos Δημοσιεύτηκε Μάιος 5 , 2014 Δημοσιεύτηκε Μάιος 5 , 2014 (edited) Να 'σαι καλά Συνάδελφε, το λέει το υπέκα εδώ: http://exoikonomisi.ypeka.gr/LinkClick.aspx?fileticket=zTPJ%2FVSUhLM%3D&tabid=700&language=el-GRκαθώς και οι ερωταπαντήσεις κάποιων τραπεζών. Εκτύπωσε το κείμενο από το ΥΠΕΚΑ να το έχεις για ενδεχόμενο πρόβλημα με το Δήμο ή/και το υγειονομικό. Δε βλέπω κάτι άλλο..."Είναι χαρακτηρισμένο μνημείο > 100 χρόνων από την Νεοτέρων μνημείων. Εχω υποβάλει και σχετική μελέτη "επισκευή όψεων" γιατί ρωτάς ;"Δε ρωτάω απλά επειδή ανέφερες αυτό: "Το κτίριο (ισόγειο) είναι χαρακτηρισμένο από την αρχαιολογία, νομίμως υφιστάμενο, χωρίς αυθαίρετα, και είναι προ του 55." εάν όντως υπάρχει αυτό σε κάποιο επίσημο έγγραφο με στρογγυλή, σε καλύπτει πλήρως - εφόσον δεν υπάρχει κανένα στοιχείο που να εμφαίνεται κάποια κατάσταση - και αδίκως χολοσκάς. "Νομίμως υφιστάμενο χωρίς αυθαίρετα", ό,τι καλύτερο. Edited Μάιος 5 , 2014 by Antiermitianos
ponireas Δημοσιεύτηκε Μάιος 5 , 2014 Δημοσιεύτηκε Μάιος 5 , 2014 Συνάδελφε χίλια ευχαριστώ, Τώρα πάω να συσκεφτώ με τον εαυτό μου ...!!! για να αποφασίσω τι θα κάνω .......
Antiermitianos Δημοσιεύτηκε Μάιος 5 , 2014 Δημοσιεύτηκε Μάιος 5 , 2014 Να 'σαι καλά Συνάδελφε !@Otto Μπορεί και να μην είναι από Ελλάδα
kakallia Δημοσιεύτηκε Μάιος 7 , 2014 Δημοσιεύτηκε Μάιος 7 , 2014 Καλησπέρα Θέλω να μάθω σχετικά με την απαγωγή οσμών για ένα καταστημα που ετοιμάζω. Πρόκειται για παραδοσιακό καφενείο, εντός παραδοσιακού οικισμού. Η οικοδομική άδεια για την κατασκευή του βγήκε πέρσι και τώρα έχει ξεκινήσει να χτίζεται. Ουσιαστικά θα προσφέρει κάποιο πρωινό - τοστ, αυγά, απλά μεζεδάκια για τσίπουρο ή κρασί, καφέδες και ποτά. Οι συσκευές που θα χρησιμοποιούνται είναι ηλεκτρική κουζίνα με 2 ή 4 μάτια και τοστιέρα. Γενικά απαλλάσσεται από την υποχρέωση για τοποθέτηση φούσκας με καμινάδα - ούτως ή άλλως καμινάδα δεν προβλέπεται στην οικοδομική άδεια. Δεν έχω καταλάβει το σύστημα φίλτρων για την εξουδετέρωση των οσμών που αναφέρεται στη Διάταξη τι είναι? Ψάχνωντας στο διαδίκτυο βρίσκω κάποια συστήματα με φίλτρα, αλλά μου φαίνονται υπερβολικά για μια τέτοια χρήση. Αυτό που σκέφτομαι είναι ένας κοινός απορροφητήρας απλού τύπου, επαγγελματικός δεν αρκεί για αυτή την περίπτωση? Παρακαλώ όποιος γνωρίζει κάτι σχετικό ας βοηθήσει!
salpigoal Δημοσιεύτηκε Μάιος 7 , 2014 Δημοσιεύτηκε Μάιος 7 , 2014 (edited) Αν δεν τηγανιζεις λαδια σε φριτεζες κτλ, νομιζω μπορεις και με οικιακο απορροφητηρα μετα απο παρακαλι και κουβεντα με τον υπαλληλο που θα ρθει για τον ελεγχο απ το υγειονομικο. Αλλιως θα σε υποχρεωσει για τοποθετηση απορροφητηρα με φιλτρο. Προκειται στην ουσια για εναν απορροφητηρα που δεν χρειαζεται συστημα απαγωγης. Εχω ακουσει παντως πως περα απο τον μπελα της αλλαγης φιλτρου αναλογα και με την χρηση, ειναι και συστηματα προβληματικα και δυσλειτουργικα.... Edited Μάιος 7 , 2014 by salpigoal
OTTO_engine Δημοσιεύτηκε Μάιος 7 , 2014 Δημοσιεύτηκε Μάιος 7 , 2014 (edited) @Otto Μπορεί και να μην είναι από Ελλάδα συγκρινεις δηλαδη την σουηδικη λογικη με την ελληνικη συνηθεια? με ξεγελασες Edited Μάιος 7 , 2014 by OTTO_engine
Antiermitianos Δημοσιεύτηκε Μάιος 12 , 2014 Δημοσιεύτηκε Μάιος 12 , 2014 (edited) Καλησπέρα Συνάδελφοι, @kakallia Να ελέγξεις καλά τα επιτρεπόμενα πωλούμενα είδη του παραδοσιακού καφενείου, γιατί έχω την εντύπωση ότι αναφέρεσαι σε σνακ-μπαρ και όχι παραδοσιακό καφενείο και αλλάζουν οι απαιτήσεις. Το παραδοσιακό καφενείο είναι αναψυχής και το σνακ-μπαρ μαζικής εστίασης πλήρους γεύματος. Στις επιχειρήσεις που δε χρησιμοποιείται ξύλο ή κάρβουνο ως καύσιμη ύλη, μπορεί ο απαγωγός σωλήνας να μην απολήγει στη στέγη του κτηρίου, αλλά αντί αυτού να χρησιμοποιείται ειδικό σύστημα φίλτρων. Στην περίπτωση όμως αυτή θα εξασφαλίζεται η τακτική συντήρηση αυτών των φίλτρων. Εννοούνται φίλτρα ενεργού άνθρακος ή εφαμίλλου αποδόσεως.Και μία σύνθετη ερώτηση μήπως έχει τύχει σε κάποιο Συνάδελφο και το γνωρίζει:Στις επιχειρήσεις μαζικής εστιάσεως που εγκαθιστούν λιποσυλλέκτη όπως επιβάλλεται από τη Υ.Δ. 96967 έχει υποπέσει στην αντίληψή σας να πραγματοποιούνται δειγματοληπτικοί έλεγχοι των απονέρων των λιποσυλλεκτών και εφόσον τα αποτελέσματα δείχνουν τιμές ph, bod, cod κ.λπ. μεγαλύτερες από κάποια όρια κυρώνονται πρόστιμα στους εκμεταλλευτές των επιχειρήσεων ; Εάν ναι, σε ποιόν κανόνα δικαίου αναφέρεται η διαδικασία δειγματοληπτικών ελέγχων των απονέρων των λιποσυλλεκτών και ποιά είναι τα επιτρεπόμενα όρια ; Ή μήπως είναι θέμα της εκάστοτε Δ.Ε.Υ.Α. και ορίζεται στον Κανονισμό αυτής ; Edited Μάιος 12 , 2014 by Antiermitianos
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα