spapako Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 13 , 2015 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 13 , 2015 Αυτό καταλαβαίνω και γω από ΦΕΚ 3402Β/31-12-2013. Για Πυρασφάλεια δεν χορηγείται πιστοποιητικό πυροπροστασίας (άρα δεν υποβάλεις κάτι Πυροσβεστική), αλλά πρέπει να τηρούνται κανονικά τα μέτρα πυρασφάλειας που απαιτούνται για τη συγκεκριμένη δραστηριότητα
ΚΑΝΑ Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 13 , 2015 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 13 , 2015 Βασικά λέει ότι απαιτείται ΜΟΝΟ υπ.δήλωση ιδιοκτήτη και όχι εποπτεύοντος μηχανικού. Άρα εγώ κάνω κανονικά όλες τις κατόψεις, τομές, με βεβαίωση κυριας χρήσης διαμορφώνω wc, προθάλαμο και αποχωρητήριο (ή μήπως δεν απαιτούνται?), κάνω πυρασφάλεια κανονικά? Υπόψη ότι τομές δεν χρειάζονται
kampats Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 18 , 2015 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 18 , 2015 Καλησπέρα παιδιά. Ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχει κάποιο πρότυπο τεχνικής έκθεσης για κατάστημα που έχει ψιλικά και πρόκειται να κάνει προσθήκη δραστηριότητας και θα φτιάχνει και καφέ. Υπάρχει το okγια τον χώρο. Είναι η πρώτη φορά που ασχολούμαι με κάτι τέτοιο και θα με βοηθούσατε αρκετά.
MechanicSilk Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 18 , 2015 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 18 , 2015 Καλησπέρα παιδιά. Ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχει κάποιο πρότυπο τεχνικής έκθεσης για κατάστημα που έχει ψιλικά και πρόκειται να κάνει προσθήκη δραστηριότητας και θα φτιάχνει και καφέ. Υπάρχει το okγια τον χώρο. Είναι η πρώτη φορά που ασχολούμαι με κάτι τέτοιο και θα με βοηθούσατε αρκετά Αν στο ζήτησε το υγειονομικό έχω να σου στείλω μια που χρησιμοποιώ συνήθως. Σημειωτέον θα χρειαστείς μια κάτοψη του χώρου όπου θα δείχνεις πως είναι το υπάρχων κατάστημα (ράφια, ταμείο, ψυγεία κλπ), θα δείξεις που θα είναι ο χώρος που θα φτιάχνεται ο καφές (ο πάγκος που θα χρησιμοποιείται, η καφετιέρα, το ντουλάπι - ντουλάπια που θα φυλάσσονται η ζάχαρη κλπ και νομίζω απαιτείται και 1 νεροχύτης). Στην τεχνική έκθεση αναφέρεις τα στοιχεία του καταστήματος (ιδιοκτήτης, διεύθυνση κλπ), τι θα παρασκευάζεται (καφές, ροφήματα ή ότι άλλο είναι), θα αναφέρεις τον χώρο που θα τον δείχνεις στο σχέδιο και που θα φυλάσσονται τα προϊόντα που χρησιμοποιούνται στην παρασκευή καφέ (ότι χρειάζεται ψυγείο σε πιο ψυγείο, ότι χρειάζεται θερμοκρασία περιβάλλοντος σε πιο χώρο κλπ). 1
kampats Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 18 , 2015 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 18 , 2015 Αν στο ζήτησε το υγειονομικό έχω να σου στείλω μια που χρησιμοποιώ συνήθως. Σημειωτέον θα χρειαστείς μια κάτοψη του χώρου όπου θα δείχνεις πως είναι το υπάρχων κατάστημα (ράφια, ταμείο, ψυγεία κλπ), θα δείξεις που θα είναι ο χώρος που θα φτιάχνεται ο καφές (ο πάγκος που θα χρησιμοποιείται, η καφετιέρα, το ντουλάπι - ντουλάπια που θα φυλάσσονται η ζάχαρη κλπ και νομίζω απαιτείται και 1 νεροχύτης). Στην τεχνική έκθεση αναφέρεις τα στοιχεία του καταστήματος (ιδιοκτήτης, διεύθυνση κλπ), τι θα παρασκευάζεται (καφές, ροφήματα ή ότι άλλο είναι), θα αναφέρεις τον χώρο που θα τον δείχνεις στο σχέδιο και που θα φυλάσσονται τα προϊόντα που χρησιμοποιούνται στην παρασκευή καφέ (ότι χρειάζεται ψυγείο σε πιο ψυγείο, ότι χρειάζεται θερμοκρασία περιβάλλοντος σε πιο χώρο κλπ). Κατατοπιστικότατος φίλε μου. Σε ευχαριστώ πάρα πολύ. Σου στέλνω ένα π.μ. Έχω κάνει την κάτοψη με τους νεροχύτες, τον πάγκο και ότι προβλέπεται Έχω και ένα θέμα με το διαγγραμμα ροής δεδομένου ότι πουλάει και συσκευασμένα μέχρι τώρα (πατατάκια, σοκολάτες και τα συναφή) και θα παρασκευάζει και καφέ.
kampats Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 18 , 2015 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 18 , 2015 Αν έχει κάποιος ένα υπόδειγμα και θέλει να το μοιραστεί θα μου έλυνε τα χέρια. Είναι κάτι που δυστυχώς επείγει
Roukat Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 24 , 2015 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 24 , 2015 ερώτηση: ένα ισόγειο κατάστημα ο ιδιοκτήτης το χώρισε σε δύο μαγαζιά χωρίς άδεια δόμησης, και στη συνέχεια τα νοίκιασε. Εγώ θέλω να βγάλω άδεια καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος στο ένα από τα δύο μαγαζιά το οποίο νοίκιασε ο πελάτης μου. Μπορώ να δηλώσω ότι ο χώρος είναι νόμιμος, όσον άφορά το κομμάτι που έχει πάρει ο πελάτης μου, σωστά?
georgegaleos Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 24 , 2015 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 24 , 2015 (edited) Νομίζω πως δε μπορείς ... ένας λόγος είναι γιατί στην διαδικασία θα χρειαστεί να εκδόσεις "βεβαίωση χώρου κύριας χρήσης" (σύμφωνα με τον ν.4178.) Edited Φεβρουάριος 24 , 2015 by georgegaleos
stavrosa Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 24 , 2015 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 24 , 2015 (σύμφωνα με τον ν.4178.) απο που προκύπτει αυτο?? παντως γενικότερα...οχι δεν μπορείς να δώσεις Β.Χ.Κ.Χ αφου η αλλαγή έγινε αυθαίρετα...
Roukat Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 24 , 2015 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 24 , 2015 ναι αλλά ουσιαστικά ο χώρος του κάθε καταστήματος είναι νόμιμος , ο χώρος και των δύο μαζί δεν είναι...νομίζω. Σκέφτομαι πχ αν έχεις ένα κατάστημα 200τμ και σου ζητήσει ένας ενοικιαστής, τμήμα του που είναι 50τμ και το υπόλοιπο το αφήσεις κενό, νόμιμο δεν είναι?
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα