Μετάβαση στο περιεχόμενο

Άνοιγμα επαγγέλματος


Recommended Posts

το επαγγελμα εχει ηδη ανοιξει, με την εννοια που ανοιγει τα ποδια της μια εκδιδομενη κυρια και περιμενει.

 

κατα τα αλλα για τις αμοιβες τα εχουμε πει, κανονικα ειναι ελευθερες αλλα αν τυχον κανεις μεγαλο σκοντο θα σε περασει πειθαρχικο το ΤΕΕ.

 

γενικα...χαλαρωσε και μην κρατας την αναπνοη σου.

Link to comment
Share on other sites

το ανοιγμα των ποδιων σε αυτο το επαγγελμα ειναι το μονο σιγουρο ...οχι μονο για τις αμοιβες αλλα σε ολο το φασμα γενικως...

απλα εμαθα οτι υπαρχει ΦΕΚ ψηφισμενο και μπαινει σε εφαρμογη στις 2-7-2011... παιζει τελικα κατι τετοιο..?

Link to comment
Share on other sites

ΦΕΚ 32Α/2-3-2011.

Τα πράγματα είναι απλούστατα συνάδελφοι. Θέλετε να πληρώνετε "τέλη επιτηδεύματος", "εισφορές αλληλεγγύης", τεκμήρια και κέρατα, από λεφτά που δε βγάζετε; Θέλετε να μπλέκετε με "συμφωνητικά"; Κάντε εκπτώσεις από 2/7... Θέλετε να ανακτήσετε επιτέλους την αξιοπρέπειά σας (ακόμα και αν λιγοστέψει ή εξαφανιστεί η δουλειά); Είναι μοναδική ευκαιρία αυτή που σας δίνεται να κάνετε ό,τι δεν κάνατε τόσα χρόνια και να θέσετε τώρα περισσότερο από κάθε άλλη εποχή επιτέλους, ως ελάχιστο τη "νόμιμη αμοιβή".-

Link to comment
Share on other sites

Αν δεν βγει το Π.Δ. που θα καθορίζει π.χ. τον τρόπο υπολογισμού της νόμιμης αμοιβής κλπ το ΦΕΚ 32/Α δε σημαίνει τίποτα.....αναμένουμε!

Link to comment
Share on other sites

Ο νόμος ουσιαστικά αναφέρει ότι αντί των ελαχίστων αμοιβών θα χρησιμοποιούμε είτε τις "νόμιμες" αμοιβές είτε αμοιβές με αναλυτικό προϋπολογισμό.

 

Αν δεν έχει δημοσιευθεί το Π.Δ., μήπως πρέπει να κάνουμε αναλυτικό προϋπολογισμό;

Link to comment
Share on other sites

Αν δεν έχει δημοσιευθεί το Π.Δ., μήπως πρέπει να κάνουμε αναλυτικό προϋπολογισμό;

 

Γιατί "τρώγεστε" και ανησυχείτε δε μπορώ να καταλάβω. Άλλαξε τίποτα στο online σύστημα αμοιβών; Λάβαμε καμία επιστολή που να αναλύει τις αλλαγές; Σας είπε κανείς επίσημα να κάνετε κάτι διαφορετικό από αυτό που κάνατε; Αν κάποιος δε διαβάζει εφημερίδες και δεν ψάχνει στο ίντερνετ ξέρει το παραμικρό; Στα Τοπογραφικά και στις "τακτοποιήσεις" των ημιυπαίθριων π.χ. τι αναλυτικό να κάνεις;

Link to comment
Share on other sites

Προσωπικά καίγομαι επειδή γνωρίζω και κάτι λίγα από νομικά θέματα.

Ένα αξίωμα στην νομική είναι "άγνοια νόμου δεν συγχωρείται". Από την στιγμή που ο νόμος υπάρχει, αν τον παραβούμε τότε είμαστε ένοχοι ακόμα και αν τον αγνοούσαμε.

 

Στα τοπογραφικά, τακτοποιήσεις κτλ κάνεις άνετα αναλυτικό προϋπολογισμό και μάλιστα στις μεγάλες πόλεις βγαίνει πολύ πάνω από τα 250€ που ζητάνε σήμερα.

 

Αρχικά υπολογίζεις τον χρόνο Χ που θα καταναλώσεις για την δουλειά (χρόνος για συμπλήρωμα εντύπων, σχέδια, μετακινήσεις, αναμονή σε ουρά, κτλ), τα έξοδα μεταφοράς Μ και τα τυχόν παράβολα/χαρτόσημα Γ.

Στη συνέχεια εφόσον γνωρίζεις τα πάγια λειτουργικά έξοδα Λ ανά ώρα (γενικά προσθέτεις όλα τα επαγγελματικά πάγια ανά έτος όπως ΤΣΜΕΔΕ, ενοίκιο, λογαριασμοί, απόσβεση εξοπλισμού και στην συνέχεια διαιρείς με τις εκτιμώμενες εργάσιμες ώρες), πολλαπλασιάζεις με το Χ που υπολόγισες πριν και βγάζεις το κόστος παγίων Π (όπως το λέω εγώ).

 

Μέχρι στιγμής η δουλειά κοστίζει Π+Μ+Γ.

Σε αυτά προσθέτεις το λογικό σου κέρδος και στην συνέχεια προσθέτεις και 23%ΦΠΑ.

Το κέρδος θα φορολογηθεί στο τέλος του έτους αλλά αυτό είναι άλλο θέμα.

 

Στο θέμα μας πάλι. Είδαμε τι κάνανε με το μέτρο των αποδείξεων. Εκεί που είδαμε φως τελικά το πήραν πίσω και όσοι είχαν επιστροφή θα τα δώσουν πίσω.

Φοβάμαι μήπως γίνει κάτι αντίστοιχο με τις αμοιβές μας. Αν δηλαδή ζητήσουμε ένα ποσό Χ και αργότερα το ΠΔ λέει άλλες μεγαλύτερες τιμές, δεν θα μου άρεσε να φορολογηθώ αναδρομικά με τις νέες τιμές. Όχι μόνο θα μειωθεί το κέρδος αλλά υπάρχει κίνδυνος να πληρώσουμε και από την τσέπη μας.

 

Βέβαια όλα αυτά είναι προς το παρόν μόνο ανησυχίες.

Link to comment
Share on other sites

Γιατί "τρώγεστε" και ανησυχείτε δε μπορώ να καταλάβω.

μα βιάζονται να κάνουν έκπτωση ... μερικοί έχουν τάξει έκπτωση από τον Ιανουάριο

 

μετα την εκαθάριση του εισοδήματος του 2010 κατάλαβαν πως με τις παράνομές εκπ΄ρωσεις είναι πλέον μειον

έμαθαν τώρα και για το νέο νταβατζιλίκι και τους έχουν ζώσει τα φίδια

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.