Μετάβαση στο περιεχόμενο

Διατηρητέο κτήριο καφενείου & αποκατάσταση


Recommended Posts

Παιδιά καλησπέρα!

Ζητώ τη βοήθεια των συναδέλφων αρχιτεκτόνων για τη περίπτωση αποκατάστασης ενός διατηρητέο κτιρίου. Ο νέος ενοικιαστής του χώρου πρόκειται να το χρησιμοποιήσει ώς καφενείο αλλά το πήρε σε άθλια κατάσταση...για την αντικατάσταση των κουφωμάτων του χρειάζεται να βγάλει κάποια άδεια από πολεοδομία ή εφορία αρχαιοτήτων? και επίσης υπάρχει κάποια δεσμευση στο αν τα υφιστάμενα ξύλινα κουφώματα αντικατασταθούν από αλουμινίου?και κάτι τελευταίο:πρόκειται για κτίριο με υπόγειο, ισόγειο και όροφο. το υπόγειο θα το χρησιμοποιεί ως εκθεσιακό χώρο (=80 τ.μ.) και τους άλλους ορόφους ως καφενείο(ισόγειο&όροφος =200 τ.μ.) γνωρίζει κανείς πόσα αποχωρητήρια απαιτούνται? προς το παρόν υπάρχουν μόνο 2 στο ισόγειο.

Θα εκτιμούσα πολύ τη βοήθεια σας γιατί στη πολεοδομία έχουν μαυρα μεσανυχτα για τα διατηρητέα.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Link to comment
Share on other sites

Εφοσον λες οτι ειναι διατηρητεο το κτιριο, τοτε βρες την αποφαση και το αντιστοιχο ΦΕΚ που εχει χαρακτηριστει και εκει μεσα αναφερει τους ειδικους ορους και περιορισμους δομησης και πρατεις αναλογα.

Link to comment
Share on other sites

Δεν αναφερει μεσα τι πραγμα απο το κτιριο ειναι το αξιολογο και πρεπει να διατηρηθει?(π.χ μπαλκονι, , περβαζι....)Το εχεις το ΦΕΚ?

Link to comment
Share on other sites

Κατ΄αρχήν, βρες το ΦΕΚ με το οποίο το κτήριο χαρακτηρίστηκε διατηρητέο. Εκεί θα δεις πρώτων, από ποιο φορέα χαρακτηρίστηκε, υπουργείο πολιτισμού ή ΥΠΕΧΩΔΕ, και δεύτερον τι χαρακτηρίστηκε (το σύνολο, η όψη, επιμέρους στοιχεία). Ανάλογα με το φορέα θα ακολουθήσεις την ανάλογη προβλεπόμενη διαδικασία για την έκδοση της άδειας.

Η αλλαγή κουφωμάτων, σε ένα κτήριο, γίνεται με άδεια μικρής κλίμακας. Στην περίπτωσή σου όμως και μάλιστα αν θες να βάλεις αλουμινίου, μάλλον θα χρειαστείς κανονική άδεια και δεν νομίζω να το επιτρέψουν κιόλας.

Όσο για τα απαιτούμενα w.c. θα τα βρεις στις προδιαγραφές για τις ανάλογες χρήσεις.

Για να μην προτρέχουμε, μάζεψε τα στοιχεία και εδώ είμαστε να βοηθήσουμε.

Φιλική συμβουλή, μη βιαστείς να πεις τιμή στον πελάτη. Οι άδειες για διατηρητέα πάνε με συντελεστή αρχιτεκτονικών 5 οπότε όλες οι μελέτες κοστολογούνται περισσότερο.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.