Μετάβαση στο περιεχόμενο

Προς τους διαχειριστές - Σχετικά με το θέμα των ΤΕΙ


GeorgeS

Recommended Posts

Αυτό είπα και εγώ Pappos. Από τη στιγμή που η συζήτηση έφυγε από τα πλαίσια του υγιούς και δημοκρατικού διαλόγου καλώς κλείδωσε το θέμα. Όσο για την εφαρμογή των κανόνων συμμετοχής, μιας και είμαι στο διαδίκτυο πλέον της δεκαετίας, επαναλαμβάνω ό,τι ισχύει συνήθως στους ιστοχώρους κάθε είδους: η παρουσία μας εδώ είναι προνόμιο και όχι δικαίωμα. theo πρέπει να καταλάβεις ότι κάποιοι έχουν ξοδέψει πολύτιμο χρόνο για να στήσουν αυτή την αγορά (με την αρχαιοελληνική έννοια του χρόνου), πιθανώς και χρήμα. Οπότε καλό θα είναι να μην διαμαρτυρόμαστε όταν επεμβαίνουν για να διορθώσουν τα κακώς κείμενα.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 26
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Φίλε Χάρη

 

Πιστεύω ότι το συγκεκριμένο θέμα, χωρίς να είναι καθαρά τεχνικό, ήταν από τα πιό ενδιαφέροντα.

 

Και στις δύο πλευρές (στις οποίες χωρισθήκαμε το θέμα αυτό) δόθηκε η ευκαιρία να δούμε πως σκέφτονται οι "άλλοι", και να υποστηρίξουμε τις απόψεις μας πάνω στο θέμα.

 

Πολύ πιό ήρεμα και πιό πολιτισμένα από το blog το οποίο ήταν η αφορμή. Γιά την ακρίβεια το blog έχει εντελώς μονόπλευρη ενημέρωση. Με αποτέλεσμα το 94 % (!!!) των ερωτηθέντων στο blog να λέει ότι δεν έχει εμπιστοσύνη στην Ελληνική δικαιοσύνη γιά θέματα ΤΕΙ. Μετά το ΤΕΕ μας φταίει και η δικαιοσύνη ...

 

Πίσω από την ένταση υπάρχει η αγωνία γιά το μέλλον. Όχι μόνο των αποφοίτων των ΤΕΙ αλλά και των Πολυτεχνείων. Όσο πιό δύσκολες βλέπουμε να έρχονται οι εποχές, τόσο θα αυξάνεται η ένταση.

 

Πιστεύω λοιπόν ότι δεν πρέπει να παίρνει κίτρινη κάρτα όποιος αναφέρεται σ΄ αυτά τα θέματα αλλά πρέπει να υπάρχουν ανοιχτά σε όποιον ενδιαφέρεται να πει τις απόψεις του. Μην ξεχνάμε ότι οι πλειοψηφία του forum είναι εργαζόμενοι μηχανικοί και τα εργασιακά είναι μέρος της ζωής μας.

 

Νομίζω όμως, χωρίς να έχω μεγάλη εμπειρία από forum, ότι γιά το κλείσιμο του θέματος έπρεπε να προηγηθεί συνεννόηση με τον GeorgeS που το ξεκίνησε.

Link to comment
Share on other sites

Πιστεύω λοιπόν ότι δεν πρέπει να παίρνει κίτρινη κάρτα όποιος αναφέρεται σ΄ αυτά τα θέματα αλλά πρέπει να υπάρχουν ανοιχτά σε όποιον ενδιαφέρεται να πει τις απόψεις του. Μην ξεχνάμε ότι οι πλειοψηφία του forum είναι εργαζόμενοι μηχανικοί και τα εργασιακά είναι μέρος της ζωής μας.

Επειδή η κιτρινη κάρτα που δόθηκε ουδεμία μα ουδεμία σχέση έχει με τις απόψεις που διατυπώθηκαν και επειδή ίσως το αγνοούσες θα σε καλέσω αν θές να σβήσεις την επίμαχη φράση για να μην προκαλούνται ψευδείς εντυπώσεις.

Υστερα θα σβήσω κι εγώ την δική μου δημοσίευση.

Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

Φίλε panos

 

1ο) Μάλλον αγνοούσες πως έγινε το κλείσιμο από τον Χάρη :

Ένα ακόμα θέμα σχετικό με τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων των ΤΕΙ κλειδώνεται και από εδώ και πέρα θα κλειδώνονται, για ένα διάστημα τουλάχιστον, όλα τα σχετικά θέματα. Όποιος θέλει να ανοίξει σχετική συζήτηση ας πάει σε άλλο forum ή ας ανοίξει ένα blog.

Ο λόγος προφανής.

Σας παρακαλώ να αναφέρετε στους συντονιστές σχετικές παραβιάσεις της παραπάνω απόφασης για να παρθούν τα αναγκαία μέτρα.

Οι παραβάτες θα λαμβάνουν με μια προειδοποίηση (κίτρινη κάρτα) και την επόμενη φορά με αποβολή (κόκκινη).

Μιλά όχι μόνο γιά κίτρινη αλλά και γιά κόκκινη καρτα γιά όποιον θέλει να ανοίξει σχετική συζήτηση.

 

Σου παραθέτω λοιπόν αυτό που έγραψα :

Πιστεύω λοιπόν ότι δεν πρέπει να παίρνει κίτρινη κάρτα όποιος αναφέρεται σ΄ αυτά τα θέματα αλλά πρέπει να υπάρχουν ανοιχτά σε όποιον ενδιαφέρεται να πει τις απόψεις του.

 

Από τα παραπάνω έβγαλες το συμπέρασμα ότι αναφερόμουν στις απόψεις που διατυπώθηκαν ή στο ότι πρέπει να μείνει ανοιχτό το θέμα ?

 

2ο) Δεν νομίζεις ότι προσβάλεις τον Χάρη όταν απαντάς αντ΄ αυτού ?

Link to comment
Share on other sites

Φίλε Chris_p

 

1)μπορεί να φοράω γυαλιά αλλά βλέπω οτι οι προηγούμενοι έχουν γράψει τα εξής:

 

Χαρης

"Όχι βέβαια. κάθε ενημέρωση είναι ευπρόσδεκτη"

 

panos

"κανείς δε θα εμποδίσει ούτε μπορεί άλλωστε την ελεύθερη διακίνηση των ιδεών",

"Σαφώς και η όποια ενημέρωση επι του καυτού αυτού ζητήματος είναι ευπρόσδεκτη και επιβεβλημένη"

 

Ζahoys

"Κανείς δεν έκανε edit το ποστ σου"

 

Απο τα παραπάνω κάθε καλόπιστος συνάδελφος αντιλαμβάνεται αυτό που εσύ αδυνατείς: ΟΤΙ ΔΗΛΑΔΗ ΔΕΝ ΤΙΘΕΤΑΙ ΘΕΜΑ ΚΑΡΤΑΣ!

 

2) Γιατί βρε? ενοχλήθηκες? Μην κόπτεσαι τόσο για το Χάρη, δεν είναι όλοι τόσο συμπλεγματικοί ξέρεις..

 

3) Δεν ξέρω αν έγινα κατανοητός... :roll:

Link to comment
Share on other sites

Όπως είπα, άνοιξα το εν λόγω θέμα για να ενημερώσω του συναδέλφους μηχανικούς ΤΕΙ για τις πολύ ενδιαφέρουσες πληροφορίες που παρέχει το συγκεκριμένο blog, όσο και για να γίνει μια συζήτηση πάνω στα δεδομένα που παραθέτει ο συνάδελφος στο blog του. Το topic κλειδώθηκε σε λιγότερο από 48 ώρες από τη δημιουργία του παρά τη μεγάλη συμμετοχή και κατά τη γνώμη μου πολλά ερωτήματα έμειναν αναπάντητα όπως αυτό που επίμονα έθεσα και απάντηση δεν πήρα (ή δεν πρόλαβα να πάρω) περί της αιτούμενης μείωσης του χρόνου σπουδών στα πολυτεχνεία με την αναγνωριση του 5ετους κύκλου ως πτυχιο + master ή το θέμα της οδηγίας 89/48 περι επ. δικαιωμάτων αποφοίτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης κλπ. Για το λόγο αυτό συμφωνώ με το πνεύμα της τοποθέτησης σου αγαπητε Chris_p.

Επιπροσθέτως, έχω την αίσθηση ότι πιθανόν και άλλοι συνάδελφοι να θέλανε να τοποθετηθούνε επί του θέματος αλλά δεν πρόλαβαν.

 

Επειδή η απάντηση των mods (του Χάρης) ήταν όντως λίγο παράξενη ειδικά με τις κιτρινες και κοκκινες κάρτες, γιαυτό έθεσα και τα ερωτήματα στο 1ο μου μυνημα σε αυτό το topic.

 

Παρ' όλα αυτά η απόφαση των mods είναι σεβαστή. Πήραμε όλοι μια πρώτη γεύση αλλά και πρόσθετες πληροφορίες και φυσικά σε καμία περίπτωση δεν νομίζω ότι χαλάσαμε τις καρδιές μας, έστω κι αν υπήρξαν εντάσεις που ήταν αναμενόμενες.

 

Άλλωστε πολύ σύντομα το θέμα θα ξανανοίξει αφού αναμένονται ενδιαφέρουσες εξελίξεις ειδικά μετά τις αποφάσεις του Ευρωπαικού δικαστηρίου και την ολοκλήρωση των εργασιών των σχετικών επιτροπών και τότε ίσως έχουμε μεγαλύτερα κλάματα, οπότε καλό είναι να συνηθίζουν μερικοί από τώρα χεχε :P (αστειευομαι έτσι, μην παρεξηγηθέί κανένας).

Link to comment
Share on other sites

Φίλε panos

 

1ον) Απαντάς σε μένα γιά αυτά που έγραψαν άλλοι ?

 

2ον) Γιά τον Χάρη θα περιμένω να απαντήσει ο ίδιος.

 

3ον) 'Οσο γιά τις φράσεις "αντιλαμβάνεται αυτό που εσύ αδυνατείς" "δεν είναι όλοι τόσο συμπλεγματικοί ξέρεις.." "Δεν ξέρω αν έγινα κατανοητός..." σε ένα τόσο μικρό κείμενο, τι να πω ? Μιλάνε από μόνες τους.

Link to comment
Share on other sites

Φίλε Chris_p

 

1) Όχι απαντώ σε σένα για αυτά που έγραψες εσυ.

 

2) Περίμενε

 

3) Δεν σε καταλαβαίνω εγώ τώρα..

 

4) Τεσπα κουράστηκα, όσοι κατάλαβαν κατάλαβαν (και πίστεψε με είναι πάρα πολλοί) σε αφήνω να έχεις τον τελευταίο λόγο αν αυτό σε ικανοποιεί.

 

5) Απίστευτη επιμονή...

Link to comment
Share on other sites

Απαντά ο panos για μένα και οι άλλοι συντονιστές (όχι Chris_p δεν με προσβάλλει αντιθέτως με τιμά) και επειδή κουραστήκαμε με το εν λόγω θέμα και δε μας αρέσει να βλέπουμε το forum να μετατρέπεται σε ρινγκ, λήφθηκε η απόφαση να μην ανοιχτεί παρόμοιο θέμα για κάποιο διάστημα μέχρι να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

 

Θεώρησα ότι ο λόγος που κλειδώθηκε το θέμα ήταν προφανής όπως έγραψα. Αν δεν καταλαβαίνεις δεν έχω να προσθέσω κάτι.

Η συμμετοχή μου στο παρόν θέμα σταματά εδώ γιατί και εγώ κουράστηκα και όπως είπε ο panos, όσοι κατάλαβαν κατάλαβαν.

 

Καλές διακοπές και... ραντεβού το Σεπτέμβρη.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.