Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πτυχίο στα τρία χρόνια προβλέπει ο νέος νόμος-πλαίσιο για τα ΑΕΙ και ΤΕΙ


George78

Recommended Posts

και μαζί με ένα MSc κάνουν Διδακτορικό. Ελλάδα ή Εξωτερικό δεν έχει σημασία.

 

Έχει μεγάλη σημασία .Παρακάτω σου δίνω το απόσπασμα από την έκθεση του ΣΕΕΔΔ για το τότε ΔΙΚΑΤΣΑ που αναφέρεται στα μεταπτυχιακά των ΤΕΙ .Δεν γνωρίζω το πότε ακριβώς έγινε αλλά εάν κάτι άλλαξε από τότε με κάποια νεώτερη απόφαση του σημερινού ΔΟΑΤΑΠ αυτό δεν το γνωρίζω .

 

Απόδειξη .

 

Πτυχία ΤΕΙ

Το ΔΙΚΑΤΣΑ αναγνωρίζει μεταπτυχιακούς τίτλους αποφοίτων ΤΕΙ, σημειώνοντας όμως στην πράξη αναγνώρισης της ισοτιμίας, ότι δεν έγινε ειδικότερη εξέταση της αντιστοιχίας του προγράμματος ΤΕΙ, ως προς το αντίστοιχο ή συναφές πρόγραμμα ΑΕΙ

 

Μπορείς λοιπόν να εντοπίσεις την έκθεση και από το διαδίκτυο που είναι δημοσιευμένη μέσα στην έκθεση του ΣΕΕΔΔ για το τότε ΔΙΚΑΤΣΑ.

 

 

 

Άλλωστε αν αναγνωριζουν το Phd από το εξωτερικό μέσω ΔΟΑΤΑΠ γιατί να μην το αναγνωρίσουν από Ελλάδα?

 

Το θέμα είναι τι αναγνώριση πήρε ο Διδακτορικός Τίτλος, διότι μετά από τον έλεγχο του ΔΟΑΤΑΠ στο Βασικό Τίτλο και στο Μεταπτυχιακό εντοπιστεί το κριτήριο ως προς το ομοταγές του ιδρύματος που έκδωσε τους συγκεκριμένους τίτλους και αν αναγνώρισε το Διδακτορικό και ως αντίστοιχο προς τα αντίστοιχα τις ημεδαπής .

Διότι από ότι γνωρίζω μέσα στον νόμο υπάρχει αναφορά πως για να αναγνωριστεί ο μεταπτυχιακός και διδακτορικός τίτλος πρέπει ο βασικός τίτλος να είναι αναγνωρισμένος με τους αντίστοιχους τίτλους της ημεδαπής και να προέρχεται από ομοταγή ίδρυμα της ημεδαπής όπου έχει την δυνατότητα και επιτρέπεται βάση νόμου να διοργανώνει αυτόνομα αντίστοιχους διδακτορικούς τίτλους στην ελληνική επικράτεια με τους αντίστοιχους τίτλους των ΑΕΙ .

Εάν λοιπόν πήρε ο Διδακτορικός Τίτλος από το ΔΟΑΤΑΠ αναγνώριση μόνο ισοτιμία και όχι και αντιστοιχία αυτό σημαίνει πως δεν έχει και τα ακαδημαϊκά δικαιώματα στην ελληνική επικράτεια .

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 192
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Θα σε πικράνω lazare αλλά πρέπει να μάθεις την αλήθεια. Το ΔΙΚΑΤΣΑ δεν υπάρχει εδώ και 6 χρόνια. Ζωή σε λόγου μας...

Link to comment
Share on other sites

Για αυτό και ρωτάω εάν υπάρχουν νέες αποφάσεις πάνω σε αυτό το θέμα από το σημερινό ΔΟΑΤΑΠ .Για να γνωρίζουμε εάν ισχύουν ή όχι .Διότι το ΔΟΑΤΑΠ προφανώς παρέλαβε τις μέχρι τότε αποφάσεις από το τότε ΔΙΚΑΤΣΑ και δεν γνωρίζουμε εάν έχει αλλάξει κάτι από τότε ως σήμερα πάνω σε αυτό το θέμα και εάν έχει αποδοθεί και η αντιστοιχία αυτών των προγραμμάτων σπουδών με τα αντίστοιχα και συναφή προγράμματα των ΑΕΙ .

Link to comment
Share on other sites

Το ΔΙΚΑΤΣΑ ήταν από τις πιο αμαρτωλές υπηρεσίες στην ιστορία της Ελλάδας. Γνωστό σε όσους ασχολήθηκαν, πως μία καθαρίστρια είχε γίνει ζάμπλουτη καθώς ήταν ο συνδετικός κρίκος για τον χρηματισμό των υπευθύνων ώστε να αναγνωριστούν πτυχία νύχτα, κυρίως από Ρουμανία και Βουλγαρία και σε δεύτερο βαθμό από Σκόπια(οι περισσότεροι που σπούδασαν Γιουγκοσλαβία μετά τον πόλεμο πήγαν εκεί) και Τσεχία.

 

Όταν είχε παραγίνει το κακό ξηλώθηκε εντελώς και φτιάχτηκε το ΔΟΑΤΑΠ με σκοπό να μην το βαρύνουν οι αποφάσεις του ΔΙΚΑΤΣΑ. Αλλιώς θα είχαν κάνει απλά μία αλλαγή προσώπων.

 

Αλήθεια lazare εσύ από ΔΙΚΑΤΣΑ ή από ΔΟΑΤΑΠ έκανες την αναγνώριση;

 

Όσο για το θέμα με τα λεγόμενα από σένα ακαδημαϊκά δικαιώματα, οι πτυχιούχοι ΤΕΙ δεν έχουν να ζηλέψουν στις πολιτισμένες χώρες (το Ελλαδιστάν εξαιρείται φυσικά) τίποτα από τους απόφοιτους πανεπιστημίου. Έχουν ακριβώς τις ίδιες δυνατότητες και προοπτικές. Ας όψεται η άγια η Μπολόνια που έβαλε 5 πράγματα σε τάξη...

Link to comment
Share on other sites

Το θέμα δεν είναι τι έχουν να ζηλέψουν και τι όχι αλλά τι γίνεται στην χώρα μας .Σε αυτήν κατοικούμε και για αυτήν οι αποφάσεις μας αφορούνε .

Όσο ποιο καλά γνωρίζουμε την πραγματικότητα και την κατάσταση σε αυτά τα θέματα τόσο ποιο σωστές είναι και οι επιλογές μας .

Link to comment
Share on other sites

Έχεις δίκιο, ηθικά είμαστε δικαιωμένοι παγκοσμίως άρα εκεί είμαστε ΟΚ. Πρέπει επιτέλους να δικαιωθούμε και ουσιαστικά στην Ελλάδα. Δύσκολο βέβαια σε μία χώρα που επιβιώνει αδικώντας το 90+% των πολιτών της να πετύχεις κάτι τέτοιο. Έλα, στο ΤΕΕ μέσα είσαι, τα ξέρεις καλύτερα...

Link to comment
Share on other sites

Πρέπει επιτέλους να δικαιωθούμε και ουσιαστικά στην Ελλάδα. Δύσκολο βέβαια σε μία χώρα που επιβιώνει αδικώντας το 90+% των πολιτών της να πετύχεις κάτι τέτοιο.

 

Τι να κάνουμε , όλοι κάπου έχουμε αδικηθεί .Έτσι είναι η ζωή .

Link to comment
Share on other sites

Λάζαρε

 

Κάνεις Λάθος. Παρέδωσα τη Μεταπτυχιακή μου Διατριβή (από το αναγνώρισμένο MSc εκ ΔΟΑΤΑΠ) και το βασικό πτυχίο.. και το ΔΟΑΤΑΠ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕ το PhD μου. Πήγα στο τμήμα Aναγνώρισης ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΩΝ τίτλων και για το MSc και για το PhD. και οι 2 τίτλοι είναι ΙΣΟΤΙΜΟΙ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟΙ Η ΟΠΩΣ ΑΛΛΙΩΣ ΘΕΣ "με υτούς που εκδίδουν τα ελληνικά ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ"

(Για το ΔΙΚΑΤΣΑ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ, αλλά γνωρίζω ότι καταργήθηκε γιατι υπήρχε ΛΟΓΟΣ. Δηλαδή το ΔΟΑΤΑΠ δεν είναι απλά μετονομασία!

 

Τι εννοείς ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ??? ΤΟ ΕΧΕΙΣ ΕΠΑΝΑΛΑΒΕΙ 10000αδες Φορές. Θα φάω καμία κόλλα Α4 αν το ξαναακουσω.

Όπως σου ΕΙΠΑ φίλος μου κάνει PhD στο πανεπιστήμιο ΑΙΓΑΙΟΥ ΝΟΜΙΜΟΤΑΤΑ. Αλλά και άλλοι αρκετοί σε άλλα πανεπιστήμια ΕΛΛΗΝΙΚΑ

 

Εχώ κάθε δικαίωμα να γίνω καθηγητής σε ελληνικό Πανεπιστήμιο ή ΤΕΙ. Εχω κάνει τα χαρτιά μου και έχω διδάξει και ως Επιστημονικός Συναεργάτης σε ΤΕΙ αλλά και ως ΠΔ 407 σε πανεπιστήμιο.

 

Σε παρακαλώ ξεπέρασε το σοκ (αφού μάλλον νόμιζες άλλα για αυτά τα θέματα) και σταμάτα την παραπληροφόρηση.

 

Ας συζητήσουμε στο θέμα του topic και μην κατευθύνεις ΚΑΙ αυτή τη συζήτηση στα ΙΔΙΑ. Ας δούμε παραπέρα.

 

Τα παραπάνω γραφόμενα στα γράφω Χωρίς Παρεξήγηση και με ευγενείς προθέσεις...

Link to comment
Share on other sites

Τι να κάνουμε , όλοι κάπου έχουμε αδικηθεί .Έτσι είναι η ζωή .

 

Τι λες τώρα; Να αποδεχτούμε την αδικία γιατί έτσι; Δεν είναι όλοι ραγιάδες σε αυτόν τον τόπο. Άνω θρώσκω...

 

@George78 τα "ακαδημαϊκά δικαιώματα" είναι μόνο ένα μικρό μέρος από το ανθολόγιο lazaristika. Κάνε το κόπο να διαβάσεις και παλαιότερα μηνύματα του, πχ όπως τότε που έλεγε πως οι Ρώσοι πάτησαν πρώτοι στο φεγγάρι, και θα διασκεδάσεις πολύ. Από ένα σημείο και μετά τον πήραμε πολλοί με τις πέτρες, και έτσι τελευταία είναι πιο μαζεμένος.

 

edit: Για να θυμούνται οι παλαιότεροι και να μαθαίνουν οι νεώτεροι

 

http://www.michanikos.gr/showpost.php?p=297674&postcount=2

 

...

Κάθε χρόνο λοιπόν σε αυτές τις λίστες βλέπουμε να επαναλαμβάνετε ακριβώς το ίδιο σκηνικό.

Τα Αμερικανικά Τμήματα αλλά και τον Υπολοίπων Αγγλόφωνων χωρών να καταλαμβάνουν όλες τις πρώτες θέσεις ώστε να ενισχύεται το εμπόριο της Ανώτατης Εκπαίδευσης των Χωρών αυτών .

Το περίεργο στην όλη ιστορία είναι ότι από τις δύο πρώτες λίστες δεν υπάρχει ούτε μια σχολή για δείγμα της Ρωσίας .

Ενώ στις επόμενες δύο λίστες ξεχωρίζει μια η οποία προφανώς και μπήκε για να μην υπάρχουν και παρεξηγήσεις και αυτή κατά το τέλος της λίστας που κατά πάσα πιθανότητα το 2012 να μην υπάρχει ούτε και αυτή.

Σχολές λοιπόν μιας Χώρας η οποία και στο Φεγγάρι έχει πάει πρώτη .

...

 

Σηκωθείτε από καναπέδες, ντιβάνια, τουαλέτες! Οι ΕΛ έρχονται από το Γάμμα του Λαγού! Ο zavi δεν είναι στην ομάδα Ε, να μας πει τι γίνετε επιτέλους;

Link to comment
Share on other sites

Δεν υπάρχει σήμερα καμία μεταρρύθμιση, καμία προσπάθεια, καμία εργασία κανενός υπουργού που να έχει στόχο κάτι άλλο από την εξοικονόμηση πόρων...Ετσι και στο χώρο της εκπαίδευσης.

Το ότι το σερβίρουν όλο αυτό με περιτύλιγμα ποιότητας και εξέλιξης είναι προφανές γιατί γίνεται.

Μη τσακώνεστε για κάτι που ο στόχος είναι άλλος και γνωστός και απαραίτητος.

Αλλωστε με τη ρευστότητα που υπάρχει στην ελληνική παιδεία είναι σίγουρο ότι σε λίγο καιρό κάτι πάλι θα αλλάξει, κάποιες εξετάσεις, κάποια δικαιώματα... και τα κολλέγια θα ζήσουν γιατί προσφέρουν εργασία. Η ποιότητα της εκπαίδευσης και της γνώσης είναι δευτερεύων στόχος σε μία χώρα που απλώς προσπαθεί να συντηρηθεί.

Το άσυλο δεν είναι τίποτε άλλο από στάχτη στα μάτια όπως και τα εκπαιδευτικά προγράμματα και τα πτυχία και τα Ε.Δ. αφού τελικά όποιος αποφοιτεί είναι εν δυνάμει μετανάστης και όχι επιστήμονας που θα δημιουργήσει και θα προοδεύσει στη χώρα μας για την επόμενη δεκαετία.

Με κυβέρνηση ΔΝΤ, με υπουργούς Βενιζέλο και Διαμαντοπούλου θα ακούσετε τα πλέον τρελλά και δεν θα γίνει τίποτα για καιρό.

Κοιτάχτε να δείτε τί θα κάνετε για τις οικογένειές σας και τις υποχρεώσεις σας. Οικογένεια, παιδιά, τράπεζες, δάνεια, επιταγές κλπ... αυτά μετράνε σήμερα και όχι οι θεωρίες. Η συζήτηση έχει πάρει τροπή φοιτητικής συνέλευσης και δεν είναι επίκαιρη κατά τη γνώμη μου.

 

Απλά, σοβαρά, ωμά, άσχημα.... γιατί έτσι είναι η πραγματικότητα.

Link to comment
Share on other sites

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.