Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε
Κοιτάχτε να δείτε τί θα κάνετε για τις οικογένειές σας και τις υποχρεώσεις σας. Οικογένεια, παιδιά, τράπεζες, δάνεια, επιταγές κλπ... αυτά μετράνε σήμερα και όχι οι θεωρίες. Η συζήτηση έχει πάρει τροπή φοιτητικής συνέλευσης και δεν είναι επίκαιρη κατά τη γνώμη μου.

 

 

Έχεις δίκιο. Μεγάλο δικιο. Επίσης ΔΕΝ έχουμε δει τα χειρότερα. Παρόλαυτά, το νομοσχέδιο, απλά προβλέπει την εναρμόνιση - έστω και σε αρχικό στάδιο - με το Ευρωπαϊκό πλέον σύστημα. Δεν είναι και το τέλος του κόσμου που ξεκινάει από αυτό το γεγονος. Απλά πρέπει να μάθουμε να είμαστε πιο ευέλικτοι και πιο δημιουργικοί σαν λαός. Υποτίθεται οτι η μόρφωση, η επιστήμη, και η παιδεία, ανοίγουν τα μυαλά δεν τα "καρφώνουν" στην ακινησία, όπως καρφώνονται τα πτυχία στους τοίχους...

  • 2 weeks later...
  • Απαντήσεις 192
  • Created
  • Τελευταία απάντηση
Δημοσιεύτηκε

George78

 

Σου οφείλω μια απάντηση .

 

Ναι το ΔΟΑΤΑΠ αναγνωρίζει τους τίτλους ως ισότιμους και αντίστοιχους διότι προέρχονται από ομοταγή ιδρύματα του εξωτερικού .Αλλά οφείλει να ενημερώνει το αντίστοιχο Naric της Αγγλίας αλλά και οποιοδήποτε Naric οποιασδήποτε χώρας για την διαφορά που έχει ένα Ελληνικό Πτυχίο από ένα Ελληνικό Δίπλωμα στην άσκηση των δικαιωμάτων που έχει στην ελληνική επικράτεια . Με άλλα λόγια οφείλει να ενημερώνει για το καθεστώς που έχει η Ελλάδα στην τριτοβάθμια εκπαίδευση .

Τα όποια Ακαδημαϊκά Δικαιώματα που αναφέρω δεκάδες φορές αφορούν ως προς το χαρακτηρισμό του ομοταγές του Ελληνικού Ιδρύματος από το ίδιο το Ελληνικό Κράτος. Για αυτό και η αναφορά μου έγινε ως προς τα μεταπτυχιακά προγράμματα που γίνονται σήμερα στα ΤΕΙ .

Αν λοιπόν άλλαξε κάτι πάνω σε αυτό εγώ δεν το γνωρίζω .Αλλά αν άλλαζε θα έπρεπε να υπάρχει και ανάλογη απόφαση αναγνώρισης αυτών των προγραμμάτων από το ΔΟΑΤΑΠ .Προγραμμάτων που γίνονται από τα ίδια τα ΤΕΙ αυτόνομα και όχι προγραμμάτων του εξωτερικού .

Το να γίνει δεκτός κάποιος απόφοιτος του ΤΕΙ σε διδακτορικό πρόγραμμα πανεπιστημίου είτε της Ελλάδος είτε του Eξωτερικού αυτό εξαρτάται από το ίδιο το ίδρυμα που αποδέχεται την όποια συμμετοχή του αποφοίτου στο πρόγραμμα , ενώ εκ τον προτέρων γνωρίζει ότι πρόκειται για ελληνικό πτυχίο και όχι για ελληνικό δίπλωμα και τις όποιες διαφορές που προανέφερα.

 

Από εκεί και πέρα το κράτος οφείλει να τον αναγνωρίσει διότι οι τίτλοι που προσκομίζει μεταπτυχιακό και διδακτορικό προέρχονται από αναγνωρισμένα ιδρύματα που φέρουν τον ίδιο χαρακτηρισμό του ομοταγές με τα Ελληνικά ΑΕΙ .

Δημοσιεύτηκε

Λάζαρε εντελώς φιλικά θα σου πω πως έξω έχει 40 βαθμούς κελσίου και όλοι κοιτάν να τελειώσουν τις τελευταίες εκκρεμότητές τους και να πάνε λίγες μέρες διακοπές διότι ο Σεπτέμβρης (και η υπόλοιπη χρονιά) προβλέπεται τουλάχιστον δύσκολος. Αφήστε όλα αυτά τα ανούσια και κάντε κανένα μπανάκι να ξελαμπικάρεται και να πάρετε δυνάμεις για το χειμώνα διότι έχουμε πολλά να δούμε ακόμα. Καλές διακοπές σε όλους!

  • Upvote 1
Δημοσιεύτηκε

Apostol

 

Έχεις απόλυτο δίκιο .

Απλώς όφειλα να δώσω μια απάντηση προπαντός για να ξεκαθαρίσω κάποια πράγματα στα οποία αναφέρθηκα παλαιότερα εγώ ώστε να μην υπάρχουν εκκρεμότητες και παρεξηγήσεις μεταξύ μας .Καλές διακοπές και σε σένα .

Δημοσιεύτηκε

Μακάρι να καταργηθεί .Αυτό θα είναι καλό για όλους όσοι σπουδάζουν στο εξωτερικό .Θα έπρεπε από καιρό να γίνει αν και εγώ ποτέ δεν είχα πρόβλημα στο να με υποβάλλουν σε εξετάσεις μαθημάτων όπου και το έκανα με μεγάλη μου χαρά .

Δημοσιεύτηκε

Μάλλον εννοεί με τι θα ασχολείσαι πια στο φορουμ. Καιρός να μας εκπλήξεις με τις τεχνικές σου γνώσεις...

Δημοσιεύτηκε

Το θέμα δεν είναι με τι θα ασχολείται κάποιος μέσα στο φόρουμ αλλά μέσα στην κοινωνία .

Δόξα το Θεό που ο κλάδος των Ηλεκτρολόγων Μηχανικών σε εμάς έχει πολλές κατευθύνσεις ώστε να επιλέγουμε να ασχολούμαστε επαγγελματικά με αρκετά διαφορετικά πράγματα .

Αν καθόμαστε λοιπόν και σκεφτόμαστε με τι θα ασχολούμαστε μέσα σε ένα φόρουμ αυτόματα θα μας καθιστούσε ότι δεν έχουμε με τι να ασχοληθούμε μέσα στην κοινωνία .Αυτό γίνετε και τώρα εάν προσέξεις .

Δουλειά δεν έχουμε να κάνουμε από το να ασχολούμαστε ο ένας με τον άλλο .

Δημοσιεύτηκε

Νομίζω ότι εχει παρεξηγηθεί το θέμα, τουλάχιστον όσο αναφορά το πολυτεχνείο αντι για 5 χρόνια το σπάνε σε 3χρόνια+ 2χρόνια (μαστερ, με κάποια κατεύθυνση) δεν είπε κανείς ότι με 3 χρόνια θα βγαίνεις στη αγορά. Οι νέοι απόφοιτοι γνωρίζουν ότι πλέον μαζί με το πτυχίο σου πάιρνεις και χαρτί αναγνώρισης μαστερ, κάτι που ήταν δεδομένο στον υπόλοιπο κόσμο......

Τώρα επειδή έχω εμπειρία και απο Ελληνικό Πανεπιστήμιο και από Βρετανικό...........ένα έχω να πώ, τα ελληνικά πανεπιστήμια λειτουργούν όπως το ελληνικό δημόσιο, απο την στιγμή που πατάς το πόδι σου σε πλησιάζουν τα "κόμματα", δεν υπάρχει καμία συνέπεια από τους καθηγητές οι οποίοι λειτουργούν χειρότερα και από πρωτοετής φοιτητές (ζουν μια δευτερη εφηβεία).

Κακό δεν κάνει να διορθωθούν και κάποια πράγματα.

Δημοσιεύτηκε
δεν είπε κανείς ότι με 3 χρόνια θα βγαίνεις στη αγορά.

 

Δεν έχεις δίκιο .Δεν θεωρώ πως είναι κανείς υποχρεωμένος εάν σπάσουν οι κύκλοι σπουδών κατά αυτόν τον τρόπο να είναι υποχρεωμένοι οι φοιτητές να παρακολουθήσουν και τα άλλα δύο χρόνια . Διότι κάποιος μπορεί να επιλέξει μετά από τα 3 βασικά χρόνια να συνεχίσει τις σπουδές του στο εξωτερικό για Μάστερ .

Εκτός και εάν επιβληθεί από το υπουργείο ή το επιμελητήριο πράγμα που εκ νέου αντιπαραβάλει τις ευρωπαϊκές συνθήκες διότι δεν έχουν δικαίωμα να υποδείξουν στον φοιτητή εάν θα ολοκληρώσει τις σπουδές του στην Ελλάδα ή όχι.

Όλο αυτό το σύστημα γίνετε απλώς για να υπάρχει και σωστή μεταφορά των ECTS από τα Ελληνικά Ιδρύματα προς τα Ξένα Ιδρύματα κατά το πρότυπο που είδη επικρατεί στην Ευρώπη.

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.