Guest lazarosk Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 25 , 2011 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 25 , 2011 τότε γιατί ψήφισαν όλους αυτούς τους Νόμους αφού δεν είχαν σκοπό να τους εφαρμόσουν ?? Για να σας εξυπηρετήσουν στο εξωτερικό .Εάν δεν τους ψήφιζαν αυτούς τους νόμους τότε ούτε στο εξωτερικό δεν θα ήσασταν σήμερα όπως λέτε αναγνωρισμένοι . Εάν τα εφάρμοζαν όλα αυτά που αναφέρατε και εντός της χώρας τότε ποιο το νόημα των κατατακτήριων εξετάσεων ? Για ποιο λόγο ιδρύθηκαν και ποιους εξυπηρετούνε ?
fraafr Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 25 , 2011 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 25 , 2011 ρε συ δεν πας κάπου αλλού να τα πεις αυτά... οι κατατακτήριες ορίστηκαν πριν ακόμα φτιαχτούν τα ΤΕΙ αφού έβγαλαν όλους αυτούς τους νόμους είναι άχρηστες όπως είναι τώρα δηλ. θα εφαρμόζουμε τα κατοχικά-χουντικά μέτρα κι όχι τους σύγχρονους νόμους...πόσα σου δίνουν ??? και μας σκέφτηκε το κράτος για το εξωτερικό ??? τί πίνεις ???
Guest lazarosk Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 25 , 2011 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 25 , 2011 Το θέμα είναι πως μόνο με τις κατατακτήριες σήμερα κάποιος από τα ΤΕΙ παίρνει τα δικαιώματα που θέλει για τον βασικό του τίτλο και όχι με όλους αυτούς τους νόμους που αναφέρεις .Αυτή είναι και η ουσία μέχρι και σήμερα .
GeorgeS Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 25 , 2011 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 25 , 2011 Το θέμα είναι πως μόνο με τις κατατακτήριες σήμερα κάποιος από τα ΤΕΙ παίρνει τα δικαιώματα που θέλει για τον βασικό του τίτλο και όχι με όλους αυτούς τους νόμους που αναφέρεις .Αυτή είναι και η ουσία μέχρι και σήμερα . Λάζαρε, πρέπει να καταλάβεις το εξής. Ερώτηση 1. : Τα ΤΕΙ πρέπει να δίνουν επ. δικαιώματα ως ανώτατες σχολές στους αποφοίτους τους ? Προφανώς ναι, φαντάζομαι συμφωνούμε. Ερώτηση 2 ( η κρίσιμη) : Ποιό πρέπει να είναι το εύρος αυτών των δικαιωμάτων ? Και η απάντηση είναι η εξής μια και μοναδική. Το εύρος των επ. δικαιωμάτων των πτυχιούχων ΤΕΙ δεν μπορεί να διαφέρει από το εύρος επ. δικαιωμάτων που χορηγούν ισότιμες και αντίστοιχες σχολές στην Ε.Ε., δηλ. επαγγελματικά δικαιώματα όμοια με αυτά που αποκτούν Ευρωπαίαοι και Έλληνες πολίτες που σπούδασαν σε ισότιμες σχολές (ΤΕΙ) χωρών μελών της Ε.Ε. με δεδομένο ότι η χώρα μας ανήκει στην Ε.Ε. Και αυτό βάσει του Συντάγματος της χώρας περί ισότητας των πολιτών. Δεν μπορεί ένας έλληνας πολίτης που τέλειωσε ΤΕΙ στη Γερμανία να αποκτά στην ΧΩΡΑ ΜΑΣ, διαφορετικά δικαιώματα από ένα έλληνα πολίτη που τέλειωσε ΤΕΙ (ισότιμη και αντίστοιχη σχολή) στην Ελλάδα. Είναι τόσο απλό.
AlexisPap Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 25 , 2011 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 25 , 2011 Συνάδελφοι, καλά και ωραία τα όσα συζητάτε, αλλά ανήκουν στο παρελθόν, αφού "Ανανέωση της σελίδας Πτυχίο στα τρία χρόνια προβλέπει ο νέος νόμος-πλαίσιο για τα ΑΕΙ και ΤΕΙ"...
Guest lazarosk Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 26 , 2011 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 26 , 2011 GeorgeS Η ερώτηση είναι ποιος έχει σήμερα το δικαίωμα να αποφασίσει για αυτά τα ιδρύματα . Έχει το Ελληνικό Κράτος που τα ίδρυσε και φέρει τα πνευματικά τους δικαιώματα ή έχει η Ευρώπη ? Και η απάντηση είναι το Ελληνικό Κράτος . Την Ευρώπη σήμερα την ενδιαφέρει το τι γίνεται με τα ξένα ιδρύματα που είναι είδη αναγνωρισμένα από τις ίδιες τους τις χώρες και όχι αυτά που έχουν προβλήματα με τις μητρικές τους χώρες , δηλαδή με αυτές που τα ιδρύσαν. Δεν θα καθίσει η Ευρώπη να ασχοληθεί με το ποια ιδρύματα έχουν αυτού του είδους τα προβλήματα διότι αυτά είναι εσωτερικά προβλήματα της κάθε χώρας που θα πρέπει να τα λύσουνε οι ίδιες οι χώρες και όχι η Ευρώπη . Ούτε και η Ελλάδα δεν έχει πουθενά να απολογηθεί για τα ιδρύματα της αλλά οφείλει να αναγνωρίσει τα ξένα που έχουν τα δικαιώματα αυτά από τις δικές τους χώρες .Διότι εκεί υπάρχει απολογία ως προς τις άλλες χώρες και θα πρέπει να εφαρμόσει την Ευρωπαϊκή Νομοθεσία . Όσον αφορά για το τι γίνετε με τα τριετή πτυχία που θέλουν να εφαρμόσουν και στην χώρα μας αυτό γίνεται διότι θα πρέπει να εφαρμοστεί ένα ενιαίο σύστημα εκπαίδευσης στην Ευρώπη βάση του Αγγλοσαξονικού πρότυπου για να γίνονται σωστά οι μεταγραφές από το ελληνικό ίδρυμα προς τα ξένα .Με άλλα λόγια για την σωστή μεταφορά των ECTS ώστε εάν κάποιος έλληνας φοιτητής ο οποίος σπουδάζει σε ελληνικό πολυτεχνείο και είναι π.χ στο δεύτερο έτος να έχει την δυνατότητα εάν το επιθυμεί να συνεχίσει στο τρίτο έτος της ίδιας σχολής σε κάποιο άλλο ίδρυμα των ευρωπαϊκών χωρών .
JTB Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 26 , 2011 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 26 , 2011 Εν μέσω κρίσης ο λόγος περί επαγγελματικων δικαιωμάτων παύει να είναι ακαδημαϊκή συζήτηση και είναι πλέον διεκδίκηση μέρους της πίτας και ζήτημα επιβίωσης... Αυτό πρέπει να καταλάβουμε και να σταματήσουμε να διαφωνούμε σαν σχολιαρόπαιδα... Ο GeorgeS νομίζω ότι απλά και εύκολα σου εξήγησε το νόημα της ισονομίας και το κέρδος που θα έπρεπε να έχει και ο έλληνας απόφοιτος ΤΕΙ... Το εσωτερικό θέμα μιας χώρας είναι να διαμορφώσει την αγορά ώστε να απορροφά το δυναμικό της κάθε ειδικότητας, ή έστω με κάποιο τρόπο να ελέγξει το πλήθος των αποφοίτων εφόσον κρίνει ότι δεν χρειάζεται άλλους. Οτιδήποτε άλλο είναι παράνομο όπως φαντάζομαι αντιλαμβάνεσαι. Δεν είναι το ποιός έχει δικαίωμα να αποφασίσει για τα Ε.Δ., είναι το ποιός έχει ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ να αποφασίσει και με τη μισή βουλή άχρηστους και την άλλη μισή άτολμους, είναι δύσκολο να υπάρξει πρόοδος. Την Ευρώπη την ενδιαφέρει να παράγει ποιότητα και να μπορεί να διαθέτει υψηλής κατάρτισης επιστημονικό δυναμικό... απλώς δεν μπορεί να επέμβει στο θέμα της διαμόρφωσης του εκπαιδευτικού συστήματος της ελλάδας... αν μπορούσε θα το έκανε και τότε να δεις μνημόνιο που θα είχαμε... Πρέπει να καταλάβεις ότι όλα αυτά πηγάζουν από την ανικανότητα, την ατολμία και τα συμφέροντα που θίγονται με τη διεύρυνση των Ε.Δ. των επί σειράς ετών Τ.Ε. αποφοίτων. Επίσης όπως γνωρίζεις, δεκαετίες τώρα, τα ζητήματα αυτά έχουν λυθεί σε όλες τις πολιτισμένες χώρες. Οπότε, δεν υπάρχει αντικείμενο συζήτησης, ας κάνουμε τη μαϊμού και να αντιγράψουμε τους άλλους... αλλά ας το κάνουμε σωστά.... Δεν υπάρχει αντικείμενο συζήτησης, είτε είσαι με το μέρος μας, είτε εναντίον μας...
Guest lazarosk Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 26 , 2011 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 26 , 2011 Τα γνωρίζω όλα αυτά που λες και σε πολλά από αυτά επιβεβαιώνεις αυτά που λέω .Όπως στο γεγονός ότι η Ευρώπη δεν μπορεί να παρέμβει στην διαμόρφωση του εκπαιδευτικού συστήματος μιας χώρας εάν από την ίδια την χώρα δεν υπήρχε η προθυμία έως σήμερα για να ισορροπήσει τα πράγματα. Αλλά στην χώρα μας έχουμε παρεξηγήσει πολλά πράγματα όπως το τι θεωρούμε ότι οι πολίτες πρέπει να αντιμετωπίζονται με ισονομία . Ποιος πιστεύεις θεωρείται σήμερα ισόνομος ? Αυτός που δεν αναγνωρίζεται εντός της χώρας του από ίδρυμα που ίδρυσε η ίδια του η χώρα εδώ και χρόνια ? Ο Ευρωπαίος πολίτης ο οποίος έπειτα από πολυετής σπουδές αναγκάζεται να χάνει τους μεταπτυχιακούς του τίτλους από την ίδια την Ευρώπη λόγο του ότι η χώρα μας ως μέλος της Ευρώπης άρα και ως Ευρώπη δεν τους αναγνωρίζει αυτά τα μεταπτυχιακά παραβιάζοντας με αυτόν τον τρόπο τις Ευρωπαϊκές Συνθήκες ? Ποιος από όλους αυτούς θεωρείται σήμερα ισόνομος από την χώρα μας ?
skafos Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 26 , 2011 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 26 , 2011 Κάτι τύποι αναμεμειγμένοι στο ΤΕΕ σαν και σένα Λάζαρε βλέπουν "φως" στη χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας . Οι άλλοι βλέπουν τα έργα ή τις μελέτες με τα κυάλια. Άσχετα αν είναι αναγνωρισμένοι . Και δεν αναφέρομαι σέ τριτοκλασσάτα Πανεπιστήμια που κατά καιρούς κάποιοι με φαρδιές τσέπες αγόραζαν μαθήματα . Αν δεν σ' αρέσουν παρόμοιες απαντήσεις , να πάψεις να διερωτάσαι δημόσια ...
fraafr Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 26 , 2011 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 26 , 2011 κι επειδή έχασες το μεταπτυχιακό σου πρέπει να μην αποκτήσουν τα ΤΕΙ τα αυτονόητα ?? Τη λέξη "γενίτσαρος" την ξέρεις ???
Recommended Posts