Μετάβαση στο περιεχόμενο

Σπουδές στη Γαλλία


Recommended Posts

Καλησπέρα είμαι φοιτητής του τμήματος πολιτικών μηχανικών Α.Π.Θ και θα ήθελα να ρωτήσω ποιο είναι το επίπεδο Γαλλικής που επαρκεί για σπουδές στη Γαλλία στην επιστήμη μηχανικού.Δεν γνωρίζω καθόλου Γαλλικά και ρωτάω γιατί μου τρήβηξε το ενδιαφέρον το πρόγραμμα Ingenieur Polytechnicien της Ecole Polytechnique.Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Link to comment
Share on other sites

Αγαπητε μου φιλε το να μπεις στην Ecole Polytechnique ειναι κατι απο πολυ δυσκολο εως ακατορθωτο, μιας και μιλαμε για ενα απο τα κορυφαια Πολυτεχνεια παγκοσμιως(ειδικα τα τμηματα αεροναυπηγικης και μηχανολογιας αεροσκαφων θεωρουνται κορυφαια). Εχει πολυ αυστηρα κριτηρια εισαγωγης και πραγματικα ξεσκαρταρει τις αιτησεις στον υπερθετικο βαθμο.

Πολλοι φοιτητες που δεν γινονται δεκτοι συνηθως πανε στην Ecole Centrale που ειναι επισης πολυ δυνατο πολυτεχνειο αλλα με πιο ευκολη προσβαση.

 

Τωρα ως γνωστης Γαλλικων θα πιστευα πως θα ηθελες τουλαχιστον Sorbonne 1, μπορει και 2.

Επισης να σου πω πως τα γαλλικα ειναι μια παρα πολυ δυσκολη γλωσσα με πολλες διαφορες με τα Ελληνικα κυριως στην συνταξη και στην γραμματικη. Αρα να υπολογιζεις και αρκετα χρονια για να φτασεις σε υψηλο επιπεδο.

Link to comment
Share on other sites

Σε ευχαριστώ για τις πληροφορίες. Απ ότι κατάλαβα αυτό που καθιστά ακατόρθωτη την εισαγωγή μου είναι μάλλον το θέμα της γλώσσας καθώς σε 2 χρόνια δεν νομίζω πως μπορώ να φτάσω σε αυτό το επίπεδο.Όσον αφορά τις απαιτήσεις της σχολής, νομίζω πως ένας καλός Έλληνας φοιτητής πολυτεχνείου μπορεί να τις πιάσει καθώς το εξαιρετικό επίπεδο μαθηματικών είναι αυτό που μετράει και σε αυτόν τον τομέα προετοιμαζόμαστε καλά. Η ECP με ενδιαφέρει εξίσου καθώς έχει ένα παρόμοιο πρόγραμμα 'γενικού μηχανικού'. Εντούτοις δεν έχω καταλάβει ποια είναι η διαφορά των δύο προαναφερθέντων ιδρυμάτων?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.