Μετάβαση στο περιεχόμενο

Εφαρμοστικός Νόμος :"Πωλείται επιπλωμένο" & "Μπάτε σκύλοι αλέστε..."


GRTOPO

Recommended Posts

Οταν περασει το καλοκαιρι, φθινοπωριασει, και αρχισουν τα κρυα, ο ανεργος κοσμος πρεπει να πληρωσει για πετρελαια να ζεσταθει, οταν σκασουν οι ακαλυπτες του τελους καλοκαιριου και χτυπησουν φαλιμεντο ενα σωρο, τοτε να δειτε τι εχει να γινει....

Αυτα που εγιναν αυτες τις μερες δεν θα ειναι τιποτα.

Η παρουσα κυβερνηση δεν βγαζει την χρονια... Τι θα γινει τελικα δεν ξερω, αλλα ειλικρινα δεν μπορω να φανταστω την κυβερνηση να σταθει στον χειμωνα που θα ερθει (και θα ειναι πιο αγριος απο τον περυσινο)

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 526
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Και οι αυταπάτες συνεχίζονται!!! Όσοι πιστεύετε ότι η κομματικοκρατία ΠΑΣΟΚ και ΝΔ θα εξαφανιστεί ελέω μνημονίων κοιμάστε τον ύπνο του δικαίου!!!

 

Μία ερώτηση:

 

"Τώρα, που έχει στεγνώσει η αγορά, ξέρετε ότι υπάρχουν πολλοί που βάζουν πολιτικό μέσο για δανειοδότηση από τις τράπεζες, υποθηκεύοντας ως και την απόληξη του παχέως εντέρου τους;!!!"

 

keep on dreaming a new and brave world!!! Dream On!!!

Link to comment
Share on other sites

ωραια ολα αυτα. καμια αντιπροταση ρεαλιστικη; οπως ειδες τεντ τηρησα το λογο. μου στο αλλο θρεντ. :D

 

υπ οψιν, ρεαλιστικη δεν θεωρειται προς το παρον η πτωχευση...

Link to comment
Share on other sites

Το ΣΤΕ έχει βγάλει απόφαση όσο αφορά το μέρος 2 (μνημόνιο) και οχι για την δανειακή σύμβαση.

 

Επειδή πιστεύω οτι κάθε Ελληνας θα πρέπει να την γνωρίζει και μετά να εκφράσει γνώμη την παραθέτω

 

δανειακή σύμβαση

 

σας παρακαλώ διαβάστε και τις 122 σελίδες.

Link to comment
Share on other sites

Κοίτα zavi, λύσεις υπάρχουν, κατά το λεφτά υπάρχουν! :)

Όλα είναι θέμα διαπραγμάτευσης. Ακόμη και τις αδυναμίες σου πρέπει να τις κάνεις προτέρημα όταν διαπραγματεύεσαι. Αυτός είναι ο ρόλος των πολιτικών εκπροσώπων.

Και στην τελική όταν διαπραγματεύεσαι κάτι δεν παραιτείσαι εξ αρχής.

 

Είναι λίγο γενικόλογα αυτά, αλλά επειδή πρέπει να πάω για μιά χάραξη, θα τα πούμε αργότερα, για το ποιές επιλογές έχουμε.

 

οπως ειδες τεντ τηρησα το λογο. μου στο αλλο θρεντ. :grin:

 

zavi, είσαι κύριος!!! :)

Link to comment
Share on other sites

Παίρνεις έναν ταξιτζή να σε πάει στη Θεσσαλονίκη γιατί καίγεσαι και αυτός σου υπόσχεται ότι ΒΕΝΖΙΝΗ ΕΧΟΥΜΕ.

.....................

Να συνεχίσω το ταξίδι με τον ταρίφα απλά σε όλη την διαδρομή να τον βρίζω;

 

Ωραία και εμπνευσμένη η παραβολή σου! Βέβαια είναι γεγονός ότι δε σου φταίει κανείς επειδή πήγες και μπήκες στο ταξί του γκάγκστερ ενώ ήξερες ότι επρόκειτο για γκαγκστερ. Ας έμπαινες σε ένα άλλο ταξί στην τύχη. Όοοχι! Εκεί στον "δοκιμασμένο" (γκάγκστερ). Και είχατε συμφωνήσει και από πριν να βάλετε μισή-μισή τη βενζίνη (άσχετα με το αν αυτός έπρεπε να κοιτάζει πότε θα αδειάσει το ρεζερβουάρ). Δεν ξέρω αν δε φταις λιγουλάκι κι εσύ λοιπόν...

 

Οταν περασει το καλοκαιρι, φθινοπωριασει, και αρχισουν τα κρυα, ο ανεργος κοσμος πρεπει να πληρωσει για πετρελαια να ζεσταθει, οταν σκασουν οι ακαλυπτες του τελους καλοκαιριου και χτυπησουν φαλιμεντο ενα σωρο, τοτε να δειτε τι εχει να γινει....

 

Θα γίνει νωρίτερα ή αργότερα το "έχει να γίνει", αλλά άλλοι λόγοι θα το πυροδοτήσουν πιστεύω. Εγώ έχω ορκιστεί ότι δεν τους πληρώνω τίποτα εμπρόθεσμα πλέον. Ούτε "εισφορά αλληλεγγύης", ούτε "τέλος επιτηδεύματος", ούτε έκτακτη εισφορά στα ακίνητα. Επίτηδες θα το κάνω.

Θα μου βάλετε τόκους; Βάλτε τόκους. Σιγά το πράγμα. Λίγοι μήνες καθυστέρηση και τόκοι, αν πρόκειται να αποτύχει η "συνταγή" δεν είναι μεγάλη θυσία από μέρους μου.

 

Θα πρότεινα να βγείτε έξω στο δρόμο όσοι νομίζετε ότι έχετε σχηματίσει άποψη περί του ποιοί είναι οι "αγανακτισμένοι" (εντός ή εκτός εισαγωγικών και δεν αναφέρομαι απαραίτητα στους θαμώνες της πλατείας Συντάγματος μόνο). Θα εκπλαγείτε όταν διαπιστώσετε ότι η γνώμη που σχηματίσατε εκ του μακρόθεν είναι λανθασμένη έστω και μερικώς. Βγείτε απλά σαν "παρατηρητές". Σαν "πολεμικοί ανταποκριτές" (όπως έκανα εγώ προχθές αργά το βράδυ στην Ερμού) κυριολεκτικά γιατί ακόμα και στις 10 το βράδυ ήταν Βαγδάτη το κέντρο. Για να διαπιστώσετε ότι οι μολότωφ και τα δακρυγόνα έσκαγαν κυριολεκτικά στα πόδια του κόσμου και δεν κούναγαν σχεδόν βήμα. Για να κόψετε φάτσες και να σχηματίσετε ιδία άποψη. Να δείτε πως γυαλίζει το μάτι πλέον σε ανθρώπους που δεν είναι φυσιολογικό να συμβαίνει αυτό.

Link to comment
Share on other sites

ωραια ολα αυτα. καμια αντιπροταση ρεαλιστικη; οπως ειδες τεντ τηρησα το λογο. μου στο αλλο θρεντ. :D

 

υπ οψιν, ρεαλιστικη δεν θεωρειται προς το παρον η πτωχευση...

 

Το τι είναι ρεαλιστικό είναι δυστυχώς υποκειμενικό.

 

Μόνο εικασίες μπορούμε να κάνουμε. Αυτό πάντως που προβλέπετε από το μεσοπρόθεσμο, και γιαυτό είμαι ΚΑΘΕΤΑ εναντίον, είναι η πλήρης διάλυση της χώρας. Κυρίως όμως του εργαζόμενου πληθυσμού. Διότι, το μεσοπρόθεσμο, εκτός απο τη λεηλασία της χώρας, δεν δημιουργεί ΚΑΜΙΑ αναπτυξιακή προοπτική. Οι υποστηρικτές των ιδιωτικοποιήσεων είναι δύο κατηγορίες :

α. εκείνοι που αφελώς πιστεύουν ότι θα σταματήσει το κομματικό κράτος και η γραφειοκρατία,

β. εκείνοι που έχουν προωσπικό όφελος, άμεσο ή έμμεσο.

 

Δεδομένου ότι το μεσοπρόθεσμο δημιουργεί πρόσθετη ύφεση, οι δουλειές θα μειωθούν ακόμα περισσότερο. Και καθώς θα μειωθούν οι δουλειές θα μειωθούν ταυτόχρονα οι μισθοί και τα εργασιακά δικαιώματα. Αντιθέτως, θα αυξηθεί η εκμετάλλευση των πολλών απο τους λίγους.

 

Στο κλαδο των μηχανικών, υπάρχουν ήδη χιλιάδες συνάδελφοι που δουλεύουν με μπλοκάκι σε θέση υπαλλήλου. Αυτοί οι άνθρωποι που δεν έχουν κανένα δικαίωμα, ούτε κάν άδειας, θα εξαναγκαστούν να πληρώσουν και έκτακτη εισφορά. Επίσης, ο αριθμός αυτών των ανθρώπων αυξάνεται συνεχώς και πέφτουν όλο και πιο συχνά θύματα μιας άγρια εργοδοσίας η οποία επικαλούμενη την κρίση επιβάλλει πιο αυταρχικούς όρους και συνθήκες εργασίας χωρίς αμοιβή.

 

Στο έχω ξαναπεί zavi. To μεσοπρόθεσμο δεν έρχετε να διορθώσει την όποια καοδαιμονία στο δημ τομέα. Δεν λειτουργεί διορθωτικά. Αντιθέτως, αποτελεί ΠΡΟΣΧΗΜΑ για τη κατάργηση κάθε εργασιακού δικαιώματος και την καθιέρωση του εργασιακού μεσαίωνα. Αυτό αποδείχθηκε περίτρανα απο την προεργασία που έχει γίνει στα πλαίσια του μνημονίου 1 και ειδικότερα με το Νόμο για τις εργασιακές σχέσεις.

 

Ακόμα κι αν υποθέσουμε όμως, προς χάρην της συζήτησης, ότι θα υπάρξει κάποια βελτίωση στους ΔΕΙΚΤΕΣ, πιστεύεις ότι αυτή η βελτίωση θα μετατοπισθεί ποτέ προς τους εργαζόμενους, τους μισθωτούς, εκείνους με μπλοκάκια, κλπ ? ότι θα μειωθεί η ανεργία ? ότι θα υπάρξουν καλύτερες συνθήκες εργασίες και αμοιβές ? ΟΧΙ. Η ιστορική εμπειρία δείχνει πως πολιτικές όπως αυτές στη καλύτερη περίπτωση μπορεί να βελτιώσουν τους δείκτες αλλά στη πράξη το επίπεδο εργασίας και διαβίωσης των πολλών υποβαθμίζετε συνεχώς ενώ οι αδικίες διευρύνονται.

 

Λύσεις εύκολες δεν υπάρχουν. Εδώ που έχουμε φτάσει και δεδομένου ότι η Ε.Ε. και η κυβέρνηση αρνήθηκαν την ήπια προσαρμογή όπως για παράδειγμα επιμήκυνση χρέους, αποπληρωμή σε ισόποσες δόσεις, χαμηλότερο επιτόκια, ανάπτυξη, συμψιφισμό με Γερμανικές αποζημιώσεις κλπ, λύσεις που υποστήριζα απο την αρχή, ο μόνος δρόμος που βλέπω μπροστά είναι η στάση πληρωμών. Αν θες, ως το ύστατο διαπραγματευτικό χαρτί. Όπου θα τα παίξεις όλα για όλα. Με δεδομένο μάλιστα ότι οι εταιροι μας, που είναι απλά οι Γερμανοί και Γάλλοι τραπεζίτες, ενδιαφέρονται μόνο για το συμφέρον τους και σύντομα θα μας οδηγήσουν σε χρεοκοπία όπως λες και εσύ, κάντω μια ώρα αρχίτερα. Πριν ξεπουλήσεις τα πάντα.

Link to comment
Share on other sites

αλλά προς ποιόν nik ?

 

προφανως προς το κρατος εννοει. ωραια, καντε σταση πληρωμων προς το κρατος.σε τρεις μηνες θα εχουμε νεα μετρα αν το κανετε.

 

θα εχουμε μετρα μεχρι τελικης πτωσεως αν δεν πληρωσουμε. αυτο ειναι το μονο σιγουρο.

 

οποτε προσευχηθειτε να εφαρμοστει το προγραμμα. και μην ειστε αιθεροβαμονες κ ελληνοκεντρικοι. η κριση της ελλαδας κανενα ντομινο δεν προκειται να φερει. οι απεναντι εδω και 20 μηνες οχυρωνονται ενω εμεις τον παιζουμε με μανια

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.