Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε
Αν δεν αρχίσει από εμάς η αλλαγή από ποιους περιμένεις ν'αρχίσει;

Με το να ευχόμαστε να εφαρμοστούν σωστά οι νόμοι δεν κάνουμε τίποτα!

 

Νομίζω πως πρέπει να ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ να είναι σωστοί οι νόμοι.

Θα μου πεις το "σωστό" είναι σχετικό, συμφωνοί και μπορεί να εξυπηρετεί και συμφέροντα.

 

Το μόνο που αλλάζει είναι ότι πλέον η γη θα ξεπουλιέται προς την αποπληρωμή του χρέους και όχι προς το τσέπωμα των μαυρομιχαλαιων. Όπως και να το δει κανείς, είναι τεράστια πρόοδος.Είναι ένα άλφα όραμα για να ξεκινήσει κάποιος να οραματίζεται.

........

Άρα ΚΑΙ σε αυτό το βήμα, εγώ είμαι δαγκωτά ΥΠΕΡ.

εδώ θελω να κάνω μια μικρή παρέμβαση

 

Το κράτος του Ισραήλ ξέρεις πως δημιουργηθηκε;

Με νόμιμες αγορές ιδιοκτησίας από του Παλαιστίνιους.

Οι οποίοι μάλιστα νόμιζαν πως βρήκαν τα κορόιδα και τους πουλούν την ερημο για οικόπεδα.

  • Απαντήσεις 526
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοσιεύτηκε

myri πάλι προτρέχεις κατά τη γνώμη μου, όταν λέμε αλλαγή τρόπου σκέψης δε σημαίνει ότι θα καταλήξουμε οπωσδήποτε σε άλλα συμπεράσματα από αυτά που σκεφτόμασταν πριν (που είναι πολύ πιθανό βέβαια) αλλά ότι πλέον ξέρουμε γιατί και πως καταλήξαμε στο κάθε συμπέρασμα.

Αρα μια κουβέντα, μπορεί να γίνει με τον παλιό τρόπο, αντιπαραθέτοντας απλά συμπεράσματα και συνθήματα, ή με ένα νέο τρόπο όπου αντιπαρατίθενται τρόποι σκέψης και ψάχνουμε τον καλύτερο που θα μας οδηγήσει σε πιο ασφαλή συμπεράσματα.

Δημοσιεύτηκε
Το κράτος του Ισραήλ ξέρεις πως δημιουργηθηκε;

Με νόμιμες αγορές ιδιοκτησίας από του Παλαιστίνιους.

 

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη προπαγάνδα από αυτό.

 

Δες τί έλαβε χώρα ΑΚΡΙΒΩΣ το 1948, προς χάριν του ''ολοκαυτώματος''.

 

Επίσης μπορείς να διαβάσεις για τους Φιλισταίους και τους Μινωίτες.

 

ΟΥΤΕ για πλάκα δεν ισχύει αυτό που λες, αλλά για να μη βγούμε εκτός θέματος ας μείνουμε στην ουσία όσων λες.

Δημοσιεύτηκε

O zάβι έχει άλλη μιά φορά δίκιο .

Ετσι θα γίνει .

Θα δώσουν τα κρατικά στους ξένους με ειδικούς όρους δόμησης και αφού γίνουν τα τουριστικά , τότε οι ίδιοι θα έχουν αγοράσει τζάμπα τα εκτός σχεδίου διπλανά , θα τα εντάξουν στο σχέδιο και την συνέχεια την ξέρετε .

 

Είναι τυχαίο που δεν εντάσσουν περιοχές στο σχέδιο πόλης , που κρατάνε τους ίδιους όρους παντού στο εκτός σχεδίου είτε είσαι στην θάλασσα , είτε στην κορυφή του βουνού ?

 

Και στο παιχνιδάκι συμμετέχουν αφελώς κάτι πολεοδομικά αμαθείς ανώτατοι δημόσιοι υπάλληλοι με ειδικά ρουχαλάκια .

Δημοσιεύτηκε

Ζαβι φίλε μου δεν μπορώ να είμαι 100% σίγουρη για το τι ακριβώς συνέβη.

 

Πάντως όπως γνωρίζεις η άποψη αυτη δεν ειναι δική μου.

 

Επίσης, γνωριζω πως το θέμα της ιδιοκτησίας της γης σήμερα στο Ισραηλ είναι πολύπλοκο για λόγους εθνικής ασφάλειας. Και προφανώς δεν είναι τυχαίο.

Δημοσιεύτηκε

όταν πριν 2 χρόνια είχα προτείνει κατάργηση αιγιαλού τότε είμουν τρελός για κάποιους.

Δημοσιεύτηκε

ο τιτλος του θρεντ ειναι παντελως αστοχος, ακαιρος, και παραπλανητικος.

 

ο σωστος ειναι "αλλαγη στις φατσες των κομπιναδορων. rotation: καλη επιλογη ή παλι θα κολλησει το σχεδιο?"

 

εγω προσευχομαι να μην κολλησει, μπας και δουμε κανενα κατοικο φιλετου πιο μορφωμενο. βαρεθηκα τους ιδιους και τους ιδιους, θελω αλλαγη να φρεσκαριστω. ασε που θα μαθουμε και καλυτερα αγγλικα, να μη με κοροιδευει ο saltapidas.

Δημοσιεύτηκε
Το "εργασιακός μεσαίωνας" παίρνει πολύ νερό... Όταν για παράδειγμα το εργατικό κέντρο (και οι παρατάξεις που το διαυθεντεύουν) μπορούν να παρεμβαίνουν σε ένα έργο και να ασκούν πιέσεις με διάφορα πολιτικο-κομματικά κριτήρια έξω από καθαρά θέματα που αφορούν την κατασκευή (ασφαλιστικά, συνθήκες ασφάλειας...) είναι και αυτό "εργασιακός μεσαίωνας". Αν θέλεις ο ίδιος να κάνεις απλά έργα στο σπίτι σου (να χτίσεις πετρόχτιστα παρτέρια στον κήπο σου για παράδειγμα) και είσαι ήδη ασφαλισμένος και πληρώνεις εισφορές - πρέπει να καταβάλλεις επιπλέον οικοδομικές εισφορές. Και αυτό είναι "εργασιακός μεσαίωνας".

 

Ναι υπάρχουν δύο δρόμοι για την ανταγωνιστικότητα. Επειδή όμως ζούμε στην Ελλάδα και κάθε προσπάθεια για εφαρμογή υψηλής τεχνολογίας είναι προς το παρόν ουτοπία, μας απομένει μόνο το φτηνό εργατικό για να περιορίσουμε τις εισαγωγές (προϊόντων και υπηρεσιών) και να διατηρήσουμε έστω και ορισμένες θέσεις εργασίας

 

Κοιτάχτε να δείτε, το ότι κακώς κάποιοι στο Χ εργατικό κέντρο παρεμβαίνουν ίσως άστοχα δεν αναιρεί το γεγονός ότι ο "εργασιακός μεσαίωνας" ΔΕΝ μπορεί να γίνει αποδεκτός στο όνομα της "ανταγωνιστικότητας". Διότι αν είναι να δουλεύουμε σαν σκλάβοι για τα επόμενα 20 χρόνια τότε ας κυρήξουμε στάση πληρωμών. Τι σας ενοχλεί ? Εκτός αν πιστεύετε ότι η σημερινή "δουλεία" αποτελεί θεμέλιο για μια καλύτερη κοινωνία για τα παιδιά μας, πράγμα που προφανώς είναι αστείο. Εν πάση περιπτώσει μπορώ να συμφωνήσω στις μειώσεις μισθών κλπ ΜΟΝΟ αν ταυτοχρόνως ΕΞΕΤΑΣΤΕΙ ποιο είναι το κέρδος του επιχειρηματία. Διότι δεν μπορείς να μιλάς για επιβολή "εργασιακού μεσαίωνα" αλλά κάποιοι όχι μόνο αρνούνται να μειώσουν τα κέρδη τους, αλλά τα αυξάνουν κιόλας.

 

Αν ο στόχος, που είναι τα ανταγωνιστικά προϊόντα απαιτεί -λόγω έλλειψης υψηλής τεχνολογίας- μείωση του εργατικού κόστους κατ εσάς, η μείωση αυτή μπορεί να αντισταθμιστεί ενδεχομένως (σε κάποιες περιπτώσεις) από τη μείωση του ΚΕΡΔΟΥΣ της επιχείρησης. Το προϊόν παραμένει ανταγωνιστικό σε κάθε περίπτωση με τη διαφορά ότι στη μια περιορίζονται μόνο οι μισθοί, στην άλλη περιορίζεται το κέρδος.

Αυτή τη τελευταία παραμετρο ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΝΕΞΗΓΗΤΟ ΛΟΓΟ συνεχώς την παραλείπετε απο τις αναλύσεις σας (όχι μόνο εσείς αλλά κι άλλοι).

 

Σε προηγούμενη ανάρτησή μου, παρέθεσα στοιχεία από την ICAP στα οποία αποδεικνύεται πως κατά μέσο όρο πολλές επιχειρήσεις κερδίζουν (στοιχεία 2007-2008 ) μικτά 44.000 ευρώ ανά εργαζόμενο, ενώ τους κοστίζει λιγότερο από 10.000 ευρώ. (εδώ :http://www.michanikos.gr/showpost.php?p=324229&postcount=85)

 

Δεν βλέπω όμως να αναφέρεστε σε θυσίες που πρέπει να κάνουμε ΟΛΟΙ. Αντιθέτως τις προσδιορίζετε μόνο συγκεκριμένες τάξεις. Αυτές των μισθωτών, των υπαλλήλων, και ενδεχομένως πολλών μικρομεσαίων ελ. επαγγελματιών.

Δημοσιεύτηκε
Ελληνική Κυριαρχία:confused::confused:

 

http://news.in.gr/economy/article/?aid=1231116135

 

Αυτό είναι το πρόβλημά μας; Αυτό εδώ:

θα το σχολιάσει επιτέλους κάποιος μετά από 6 χρόνια έστω;

Κανείς σας δεν ανησύχησε ως σήμερα; Εγώ όταν το είχα πάρει χαμπάρι τότε (κανά χρόνο ίσως αργότερα) είχα μείνει κάγκελο και όπου το έθετα σε συζητήσεις ως απάντηση έπαιρνα σιωπή! Καταλαβαίνετε ότι δεν τα λέει αυτά κάποιος "συνομωσιολόγος" σε κάποιον άλλον, αλλά η τότε πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων στον ορκιζόμενο Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.