Μετάβαση στο περιεχόμενο

ένα ή δύο αγροτεμάχια ?


Recommended Posts

Καλημέρα σε όλους,

ο πελάτης μου, μου υπέδειξε 2 αγροτεμάχια (περίπου 900 τ.μ. το καθένα). Αυτά χωρίζονται από δρόμο με άσφαλτο , ο οποίος όμως δεν έχει διανοιχθεί με απαλλοτριώσεις. Σε ένα πολύ παλιό συμβόλαιο που έχει φαίνονται σαν ένα αγροτεμάχιο περίπου 2 στρ. Στην περιοχή (μέσα στη ΖΟΕ Μεσογείων) υπάρχει ισχύον κτηματολόγιο που τα δείχνει 2 αγροτεμάχια (2 ΚΑΕΚ). Εγω τα δείχνω 2 αγροτεμάχια και δηλώνω ότι είναι 2 μη άρτια ? Το σίγουρο είναι ότι το Κτηματολογιο θα τους δώσει 2 ΚΑΕΚ. Μου φαίνεται περίεργο να δηλώσω ότι είναι ένα γήπεδο, σε δύο τμήματα.

Link to comment
Share on other sites

Έχει σημασία πότε και πώς διανοίχθηκε ο δρόμος.

Αν διανοίχθηκε ιδιωτικά με σκοπό την κατάτμηση εκτάσεων τότε φυσικά είναι παράνομος και τα αγροτεμάχια θεωρούνται ενιαία έκταση.

Link to comment
Share on other sites

o δρόμος είναι πρώην αγροτικός και προ του 1977, . Ρώτησα σήμερα στην αρμόδια πολεοδομία (Μαρκόπουλο) και μου παν να βάλω ότι λέει το Κτηματολόγιο . Το κτηματολόγιο έχει σαφέστατα 2 ΚΑΕΚ, όπως και παντού εκατέρωθεν του συγκεκριμένου δρόμου.

Link to comment
Share on other sites

Εφόσον ο ιδιοκτήτης δεν προέβη σε ασφαλιστικά ή άλλα μέτρα μετά τη διάνοιξη του δρόμου, τότε έχει παραχωρήσει σε κοινή χρήση το τμήμα της ιδιοκτησίας του.

Στη θέση σου θα υπέβαλα στο Δήμο αίτηση με Τοπογραφικό για χορήγηση βεβαίωσης διάνοιξης της οδού, προκειμένου να μην θεωρηθεί ότι έγινε από ιδιωτική πρωτοβουλία.

Με αυτά τα δεδομένα είναι πάντως δύο ξεχωριστά γεωτεμάχια.

Link to comment
Share on other sites

O Δήμος μου πε ότι μπορεί να μου χορηγήσει βεβαίωση ότι ο δρόμος είναι προ του 1977. Αυτό αυτόματα δεν σημαίνει ότι ακόμα και να έγινε από ιδιωτική πρωτοβουλία, η κατάτμηση έγινε προ του 1977, δηλαδή προ του 1983 (Δ/γμα ΖΟΕ) ? Άρα μας επηρεάζει τώρα?

Link to comment
Share on other sites

Ο Δήμος να χορηγήσει βεβαίωση ότι διάνοιξε το δρόμο με δική του πρωτοβουλία και ευθύνη, αρκεί η βεβαίωση αυτή να επιβεβαιώνεται ως προς τη χρονολογία διάνοιξης από χαρτογραφικά / φωτογραμμετρικά στοιχεία της περιοχής και να μην είναι ανακόλουθη.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Αγροτεμάχιο εκτός σχεδίου και εντός ζώνης οικισμού προ του 23 επιφάνειας 2,2στρ. αγοράστηκε το 1974. Όταν ο ιδιοκτήτης πήγε να περιφράξει όμοροι ιδιοκτήτες του έκαναν μήνυση διότι του είπαν ότι εντός του αγροτεμαχίου περνάει παλιός δρόμος για τις ιδιοκτησίες τους. Το 1976 έγινε δικαστήριο (ειρηνοδικείο) που αποφάσισε ότι υπάρχει αγροτικός δρόμος πλάτους 2,50μ. Το ερώτημα είναι  αν το αγροτεμάχιο είναι ένα άρτιο και οικοδομήσιμο ή δύο μη άρτια και μη οικοδομήσιμα. 

Link to comment
Share on other sites

Αν ο αγροτικός δρόμος προϋφίσταται του 1923 (και αυτό μόνο με Συμβόλαια μπορεί να αποδειχτεί) τότε χωρίζει το ακίνητο σε δύο.

Διαφορετικά, πρόκειται περί δουλείας και το ακίνητο είναι ένα.

Link to comment
Share on other sites

δες την αποφαση του Ειρηνοδικειου

 

 

εκει γραφει

 

ακριβως τι αναγνωριζει και σε ποιόν και απο πότε...

 

τα λεμε

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.