Μετάβαση στο περιεχόμενο

Έγκριση ρυμοτομίας σε οικόπεδο


Recommended Posts

Συνάδελφοι καλημέρα.

Θέλω λίγη βοήθεια. Θέλω να κάνω μια προσθήκη αποθήκης για τους γονείς μου στην Κάτω Μηλιά Κατερίνης. Έβαλα ένα φίλο τοπογράφο να κάνει τα τοπογραφικά. Κατέθεσα το φάκελο και πήγα να κλείσω ραντεβού για έλεγχο τοπογραφικών. Εκεί ο υπάλληλος μου είπε ότι πρέπει να κάνω έγκριση ρυμοτομίας διότι στο σχέδιο πόλεως που έγινε υπάρχει κάποιο πρόβλημα με τις κορυφές των Ο.Τ.. Παραπάνω πράγματα δεν μου είπε ο υπάλληλος. Μίλησα με τον τοπογράφο αλλά ούτε αυτός κατάλαβε τι ακριβώς θέλουν. Μήπως γνωρίζει κανείς από εσάς τπτ παραπάνω?

Link to comment
Share on other sites

Ο όρος "έγκριση ρυμοτομίας" είναι αδόκιμος.

Πρόκειται μάλλον είτε για παλιό ρυμοτομικό σχέδιο με ασυμφωνία υφιστάμενης κατάστασης και εγκεκριμένων ρυμοτομικών γραμμών ή για κυρωμένη πράξη εφαρμογής με λανθασμένες συν/μένες κορυφών των Ο.Τ.

Δυο Μηχ/κοί είστε . . . ζητήστε διευκρινήσεις από τον υπάλληλο !

Link to comment
Share on other sites

Τους παίρνω τηλ και δεν το σηκώνει κανένας εδώ και 2 εβδομάδες. Είπα να ρωτήσω εδώ πρώτα για να μην κάνω τόσα χλμ. για να κατέβω Κατερίνη. Εάν είναι ένα από αυτά που προανέφερες είναι μεγάλη η διαδικασία για να λυθεί?

Link to comment
Share on other sites

Εξαρτάται . . . μπορεί να χρειασθεί αποτύπωση όλου του Ο.Τ. για σύνταξη Δ.Ε. σε παλιό Ρ.Σ. ή διορθωτική πράξη εφαρμογής σε σχέδιο μετά το 1983.

Υποθετικά τι να λέμε ;

Αυτά τα πολύπλοκα θέματα πάντως δεν λύνονται από το τηλέφωνο και το διαδίκτυο.

Link to comment
Share on other sites

@tektonas80, συνάδελφε κατέθεσες φάκελλο, προφανώς πρέπει να γνωρίζεις, τελικά έχει σχέδιο η Μηλιά ? ποιό σχέδιο είναι αυτό ? μήπως είναι οικισμός οπότε πάμε αλλού ??

οι διπλανοί σου είναι χτισμένοι ? το όριο σου είναι στην ίδια ευθεία ?

αν δεν είσαι σαφής στο ερώτημα, πώς να πάρεις απάντηση ?

Link to comment
Share on other sites

Φίλε stapa καλημέρα.

Ναι έχει σχέδιο το χωριό, στο οικόπεδο μας έχουμε κτίσει ένα μονώροφο κτίσμα το ’86 όταν ήταν ακόμα εντός ζώνης και κατά παρέκκλιση, επίσης και οι διπλανοί έκτισαν περίπου την ίδια χρονολογία. Όταν θέλησα να κάνω την προσθήκη πήγα στο δήμο και μου είπαν ότι εδώ και 4 χρόνια μπήκε στο σχέδιο πόλεως το οικόπεδο ( και να μην ήταν βέβαια είχα υπόλοιπο δόμησης ). Πήρα λοιπόν το σχέδιο πόλεως έφερα τοπογράφο και βγάλαμε καινούργιο τοπογραφικό. Κατέθεσα το φάκελο και πηγαίνοντας να κλείσω ραντεβού για τα τοπογραφικά μου είπε ο τοπογράφος ότι θέλω έγκριση ρυμοτομίας. Ρωτώντας τον τι είναι αυτό μου είπε ότι ξέρει ο τοπογράφος τι να κάνει. Έφυγα λοιπόν και εγώ ο β….. χωρίς να ζητήσω διευκρινήσεις και είπα πριν κατέβω πάλι Κατερίνη να ρωτήσω εσάς μήπως ξέρετε τπτ περισσότερο.

Link to comment
Share on other sites

άρα ήταν οικισμός προ 23 που μπήκε στο σχέδιο και εσύ που ήσουν στη ζώνη του οικισμού τώρα είσαι στην περιοχή επέκτασης του σχεδίου (ελπίζω να πρόκειται για ρυμοτομικό σχέδιο και όχι για Γ.Π.Σ.), μάλλον μεμονωμένη πράξη εφαρμογής εννοούν, είσαι ρυμοτομούμενος ;

Θα εξυπηρετούσε να έγραφες το ΦΕΚ του σχεδίου.

Link to comment
Share on other sites

Ρυμοτομικό σχέδιο είναι. Είμαι ρυμοτομούμενος σε δυο πλευρές. Το ΦΕΚ δεν το έχω μαζί αυτή τι στιγμή. Δεν ζήτησα την πράξη εφαρμογής δύστυχος να δω τι γίνεται.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.