Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Χαίρετε,

 

με λένε Κώστα και είμαι από την Καλαμάτα. Από τον Φεβρουάριο τελείωσα όλα τα μαθήματα της σχολής μου και λόγω της απαράδεκτης κατάστασης που επικρατεί σε αυτό το άθλιο τμήμα περιμένω να παρουσιάσω πτυχιακή εργασία τον Σεπτέμβριο και να ορκιστώ τον Δεκέμβρη...Το τμήμα είναι το περιβάλλοντος στην Μυτιλήνη.

 

Πρόσφατα έκανα την αίτηση μου στο πρόγραμμα προστασίας περιβάλλοντος και βιώσιμης ανάπτυξης και σήμερα ενημερώθηκα ότι δεν τα κατάφερα :( Οπότε θέλω να οργανώσω την επόμενη κίνηση μου και θα βοηθούσε πολύ κάποια συμβουλή σχετικά με τα παρακάτω:

 

1) Σκοπεύω να ασχοληθώ κυρίως με ΜΠΕ. Έχω διαβάσει πολλές φορές στο site για το πτυχίο κατηγορίας 27 εδώ και είδα κάποιους να λένε ότι χρειάζεσαι αναλυτική και μεταπτυχιακό στο περιβάλλον για να κάνεις αίτηση και να εγκριθεί. Ισχύει και για μένα που είμαι περιβαλλοντολόγος ή είμαι καλυμμένος με 4 χρόνια εργασίας;

2) Οι ΜΠΕ έχουν μέλλον; Ειδικά με διάφορα νέα μέτρα που ακούγονται και το διάβασμα thread που μιλούν για ταφόπλακες στους μηχανικούς;

3) Πάντα μου άρεσαν σχολές όπως Π.Μ. ή Αρχιτέκτων μηχανικός, χημικός μηχ. κτλ. Αξίζει η σκέψη για καταταρκτήριες; Ποντάρω στην εξισορρόπιση κάαααααπως της οικονομίας και της ανεργίας σε περίπτωση που έμπαινα μέχρι την αποφοίτηση μετά από χρόνια.

4) Πάνω στο ίδιο θέμα, αξίζει το δεύτερο πτυχίο;

5) Όσο αναφορά το μεταπτυχιακό, το ΠΠΒΑ στο ΑΠΘ ήταν ότι κοντινότερο βρήκα στην σχολή μου, έχετε κάποιες προτάσεις; Η θεσσαλονίκη είναι μονόδρομος :S

6) Πώς πιστεύετε ότι θα έπρεπε να ξεκινήσω την εύρεση εργασίας; Κάνοντας κάτι άσχετο (πχ πείτε σερβιτόρος) και ταυτόχρονα να κάνω εθελοντική εργασία κάπου χωρίς μισθό; Έχω παρατηρήσει πως έτσι μπορείς να κάνεις γνωριμίες που είναι πολύ σημαντικές στον κλάδο.

 

Τέλος, σκοπός μου είναι να εργαστώ με βάση την Θεσσαλονίκη αν γίνεται. Απεχθάνομαι την Αθήνα και έχω ρίξει μαύρη πέτρα στην Καλαμάτα, καθώς ζω 23 χρόνια σε ένα σαθρό περιβάλλον και αν κάποιος εδώ είναι γονιός μπορεί να καταλάβει πως είναι η κατάσταση καθώς έχω φτάσει στο σημείο να μισώ τον πατέρα μου και την αδερφή μου (Κοινώς θα είχε αποτύχει).

 

Ευχαριστώ

 

ΥΣ. Είχα λίγο παραπάνω αίμα στο κεφάλι μου αυτή τη στιγμή με συγχωρείτε (και sorry για το μεγάλο post)

Δημοσιεύτηκε

Άσχετα με το ότι έχεις ήδη κάνει την επιλογή σου -κι έχεις επενδύσει σε αυτήν- μην σταματάς να ρωτάς κάθε τόσο τον εαυτό σου αν σου αρέσει αυτό που κάνεις.

 

Η Θεσσαλονίκη είναι υπέροχη πόλη. Είναι όμως δύσκολη, χωρίς τις ευκαιρίες της Αθήνας...

 

Βρες δουλειά άμεσα. Οποιαδήποτε δουλειά.

 

Καλή επιτυχία :)

Δημοσιεύτηκε

2) Οι ΜΠΕ έχουν μέλλον; Ειδικά με διάφορα νέα μέτρα που ακούγονται και το διάβασμα thread που μιλούν για ταφόπλακες στους μηχανικούς;

 

Τι μέλλον να έχουν οι ΜΠΕ?

Μόνο λίγα τεχνικά γραφεία με μεγάλη εμπειρία έχουν να δείξουν έργο. Δοκίμασε να βρεις διέξοδο στο πρόγραμμα της δια βίου εκπαίδευσης.

Δημοσιεύτηκε

Κώστα, επί της ουσίας:

1) Ως περιβαλλοντολόγος δε χρειάζεσαι μεταπτυχιακό για το πτυχίο κατ. 27, ωστόσο πρέπει να ξέρεις ότι μπορείς να το αποκτήσεις 4 χρόνια μετά την ημερομηνία κτήσης του πτυχίου σου καταθέτοντας το πρόγραμμα μαθημάτων και κάποια άλλα χαρτιά. Μετά είναι θέμα χρόνου.

 

2) Δε γνωρίζω σε ποια νέα μέτρα αναφέρεσε. Σε ό,τι αφορά τις ΜΠΕ έχεις 2 επιλογές. Η πρώτη είναι να απασχοληθείς στον ιδιωτικό τομέα σε κάποια συμβουλευτική/ μελετητική εταιρεία και η δεύτερη να ασχοληθείς ως ελ. επαγγελματίας με μικρές μελέτες τύπου β4 (οικογενειακές επιχειρήσεις). Τη δεύτερη επιλογή δε στη προτείνω καθώς η παρούσα κατάσταση επιτρέπει σε όλες τις ειδικότητες θετικών επιστημών και μηχανικών να εκπονούν τέτοιου τύπου μελέτες (η καλύτερα εκθέσεις). Συνεπώς ευνοούνται όσοι έχουν καλύτερες γνωριμίες και όσοι μπορούν να αναλάβουν το όλο πακέτο της δουλειάς καθώς η ΜΠΕ είναι πάντα ένα μικρό κομάτι (πχ ανανέωση ή εκδοση άδειας λειτουργίας).

 

3) Οι κατατακτήριες για μένα δεν είναι άσχημη ιδέα παρά μόνο αν τις συνδιάσεις με εργασία (οποιαδήποτε). Αν έχεις σκοπό άλλα τόσα χρόνια να είσαι απλά φοιτητής θα φτάσεις 28- 29 με 0 εργασιακή εμπειρία.

 

4) Το αν αξίζει δε ξέρω καθώς θα ρίξεις πολύ διάβασμα τόσο για να μπεις όσο και για να βγεις. Μη περιμένεις ότι άμα πάρεις και δεύτερο πτυχίο θα αρχίσει να βρέχει δουλειές και ευρό. Οι εργοδότες κοιτάνε προυπηρεσία ή και εξειδίκευση κάπου.

 

5) Εαν έχεις την οικονομική δυνατότητα, εξωτερικό με κλειστά μάτια. Εαν όχι επέλεξε μεταπτυχιακό συγκεκριμένο που θα σου δώσει ειδίκευση κάπου και όχι γενικούρες του τύπου βιώσιμη ανάπτυξη , περιβάλλον κτλ κτλ. Τα γεωγραφικά συστήματα πληροφοριών θεωρώ πως έχουν δυναμικό (το πανεπιστήμιο σου έχει τμήμα γεωγραφίας, ίσως να έχουν κανα τέτοιο μαστερ?)

 

6) Εκμεταλλεύσου οποιαδήποτε γνωριμία έχεις. Εαν δεν έχεις βρες οποιαδήποτε δουλειά μέχρι να έρθει κάτι καλύτερο.

Δημοσιεύτηκε

σε ευχαριστώ για τις συμβουλές σου. Και όσο αναφορά τα 3+4 φυσικά θα τα συνδύαζα με εργασία. Αρχικά σκέφτομαι να απευθυνθώ βέβαια σε έναν συγγενή τοπογράφο-Π.Μ. για να μπορέσω να μπω στο κλίμα και να κάνω τα πρώτα μου βήματα. Όσο αναφορά το μεταπτυχιακό θα κάνω εκτενή έρευνα μετά τον σεπτέμβρη για να καταλήξω κάπου συγκεκριμένα.

 

Σε ευχαριστώ και πάλι

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.