desp_ar Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 5 , 2011 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 5 , 2011 Καλησπέρα! Θα μπορούσε κάποιος να με διαφωτίσει σχετικά με το τι φορτίο υπολογίζεται ανά άτομο, ώστε να υπολογίσουμε την αντοχή μίας πλάκας δώματος κτιρίου για μελλοντική κοινόχρηστη χρήση; Συγκεκριμένα, η πλάκα είναι αντοχής 650 kg/m2 (κινητό και σταθερό φορτίο). Ευχαριστώ πολύ!
Manolis gon Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 5 , 2011 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 5 , 2011 Για δες αυτό από του Κωνσταντινίδη: Κινητά φορτία.doc 1
tsak1 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 5 , 2011 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 5 , 2011 Αν κατάλαβα καλά, η ερώτηση είναι πόσα άτομα μπορούν να συναθροιστούν στην πλάκα ανά τετραγωνικό; Υπολογίζεις το μόνιμο φορτίο, το αφαιρείς από τα 650 Kg/m² και διαιρείς το αποτέλεσμα με 75 (το βάρος κάθε ατόμου κατά μέσον όρο).
BAS Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 5 , 2011 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 5 , 2011 Aν θυμάμαι καλά οι πλάκες δώματος είχαν 150 κιλά κινητό φορτίο και επίσης 150 κιλά φορτίο μόνωσης , επίστρωση το λέγαμε τότε . Αν η πλάκα είναι 14-15 πόντους τότε περίπου 300 κιλά είναι το άθροισμα μόνωσης και κινητού . Εξαρτάται τι μόνωση έχει γίνει ώστε να αφαιρέσεις ανάλογα .
Str_eng Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 12 , 2011 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 12 , 2011 Τα ελάχιστα φορτία είναι πάντοτε κανονιστικά. Με τον κανονισμό φορτίσεως δομικών έργων (είναι ήδη παρελθόν με την εφαρμογή των ευρωκωδίκων) ΦΕΚ 171Α-1946: Εδαφ. 3 στοίχος 1: "Στέγες οριζόντιες ή με κλίση μέχρι 1:20, όταν δεν αποκλείεται επ' αυτών η συγκέντρωση ανθρώπων... (δεν απαιτείται επαύξηση λόγω χιονιού)...... 200kgr/m2" (2kPa) ΣΗΜ: Δική μου ελεύθερη μετάφραση, το κείμενο είναι στην καθαρεύουσα. Με τον EN 1991-1-1 παρ. 6, όπως τροποποιήθηκε από το Εθνικό Προσάρτημα, και για αυτό που λες ιδίως 6.3.4.1, πίνακας 6.9. Υπόψη ο EN1991-1-1 προβλέπει επίσης και συγκεντωμένο φορτίο, εκτός απο το ομοιόμορφο.
Athan Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 4 , 2013 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 4 , 2013 Καλημέρα! Τι ωφέλιμο θα βάζατε σε μικροβιολογικό εργαστήριο; 2ΚΝ/μ2 (ως χώρο εργασίας) ή 5ΚΝ/μ2(ως εργαστήριο);
McRaster Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 4 , 2013 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 4 , 2013 (edited) Εγώ θα έβαζα 5, τί πλάκα έχεις; δηλαδή τί άνοιγμα; Ρωτάω γιατί πρέπει αν έχεις βαρύ μηχάνημα να θεωρήσεις και σημειακό φορτίο στη πλάκα σου Edited Μάρτιος 4 , 2013 by McRaster
Athan Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 4 , 2013 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 4 , 2013 Δεν ξέρω ακόμη. Πρόκειται για αλλαγή χρήσης από διαμέρισμα. Αν είναι 5 πάμε για στατική επάρκεια.....
McRaster Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 4 , 2013 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 4 , 2013 (edited) Για αλλαγή χρήσης ούτως η άλλως πάς με ΚΑΝΕΠΕ..Εννοείς στα φορτία εσυ, οκ τώρα κατάλαβα δέν θέλεις να ξεφύγεις απο τα 2 και πάλι νομίζω με ΚΑΝΕΠΕ θα πας, ας με διορθώσει κάποιος αν είμαι λάθος Edited Μάρτιος 4 , 2013 by McRaster
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα