Μετάβαση στο περιεχόμενο

Προσφορά εργασίας - οικον.πακέτο


Recommended Posts

Nα προσθέσουμε Αλέξη την εμπειρία και την επαφή με την αγορά εργασίας... συνάδελφε eng84 πάρε τη δουλειά και άδραξε την ευκαιρία!

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 28
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Διευκρινήσεις:

 

------ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ---------

1. Αμάξι δικό μου δεν έχω και θα πρέπει να αγοράσω. Η εταιρία δεν δίνει εταιρικό αμάξι.

2. Η εταιρία καλύπτει βενζίνες, διόδια. Δεν καλύπτει την φθορά στο αμάξι δλδ λάστιχα, service κτλ.

3. Θα υπάρχει τουλάχιστον μία μετακίνηση εκτός αττικής (μένω κέντρο) το μήνα. Επιπλέον σχεδόν 8 με 12 φορές το μήνα μετακινήσεις με αυτοκίνητο εντός αττικής (επι τόπου έλεγχος οικιακών φωτοβολταικών).

 

--------ΥΠΕΡΩΡΙΕΣ-----------

1. Στο γραφείο θα είμαι από τις 9 με 9.30 μέχρι τις 18.30 ως 19.00.

2. Το γραφείο είναι μια ώρα απόσταση από το σπίτι μου.

3. Να υπολογίζω ότι ένα σαβ/κο το μήνα θα τυχαίνει υπερωρία. Επίσης 2 με 3 φορές τη

βδομάδα θα χρειάζεται να καθήσω 1 με 2 ώρες παραπάνω στην εταιρία.

4. Οι υπερωρίες δεν πληρώνονται

 

------------ΚΑΘΑΡΟΣ ΜΙΣΘΟΣ--------------

1. Αρχικά θα ξεκινήσουμε με 850 ευρω. Αν αποδίδω καλά θα αυξηθεί εν καιρώ.

2. Μπλοκάκι. Θα μου πληρώνει το ΤΣΜΕΔΕ και συζητήσιμος είναι για την 20% παρακράτηση φόρου ετησίως. Άλλους φόρους δεν καλύπτει.

3. Όσες μελέτες να κάνω και όσες σφραγίδες βάζω, δεν θα παίρνω κάτι περισσότερο χρηματικά. Ο μισθός θα είναι 850 ευρώ είτε σφραγίσω 0 μελέτες είτε 100 μελέτες.

 

4. Χαρτιά στην εφορία δεν έχω κάνει ακόμα

Link to comment
Share on other sites

Φίλε μου αν δεν είχες σκοπό να πάρεις αμάξι είναι ζόρικα τα πράγματα.. Ειδικά για ένα που να σε πηγαίνει με ασφάλεια στα ταξίδια που θα είναι και σχετικά συχνά. Μη μένεις κάθε τόσο εθνική. Τώρα όσο για τις φθορές και τις βενζίνες. Θα του πηγαίνεις αποδείξεις ή θα υπολογίζεται με το χιλιόμετρο ? Πάντως τα service είναι σκότωμα.

 

Υπερωρίες πουθενά δε πληρώνουν. Δε κατάλαβα αν θα πηγαίνεις και Σαββάτο.

 

Ο τύπος είναι μηχανικός ή επιχειρηματίας? Ξέρεις που θα βάζεις υπογραφές? Και γιατί να υπογράφεις εσύ? Μάλλον ψάχνει φθηνή τζίφρα μέσα σε όλα..

 

Αν είχες σκοπό να φορτωθείς αμάξι (που έχει καταντήσει να κοστίζει όσο ένα παιδί) πήγαινε να δεις πως πάει και αν δε σε συμφέρει ή επαναδιαπραγματεύεσαι τους όρους ή φεύγεις.

Link to comment
Share on other sites

Ο τύπος είναι μηχανικός ή επιχειρηματίας? Ξέρεις που θα βάζεις υπογραφές? Και γιατί να υπογράφεις εσύ? Μάλλον ψάχνει φθηνή τζίφρα μέσα σε όλα..

 

Να το προσέξεις αυτό. Ειδικά να μην δεσμευτείς να υπογράφεις οτιδήποτε που το μελέτησε ο τυχόντας "γνωστός" του εργοδότη.

 

Πόσο πάει το μαλλί για service/φθορές στο αυτοκίνητο που θα έχω;

 

Τα έξοδα ποικίλλουν και εξαρτώνται από τον τύπο και από τον κυβισμό του αυτοκινήτου.

 

180 - 250 ένα τυπικό service για αρχή.

300 - 500 ένα τυπικό service αργότερα όταν τα χιλιόμετρα πληθαίνουν και χρειάζονται ανταλλακτικά.

 

250 - 300 Euro ανά τριετία για ελαστικά.

 

450 Euro - Απλή ασφάλεια αστικής ευθύνης για νέο οδηγό ανά έτος

 

Τα παραπάνω είναι γενικά και τα έγραψα απλά να υπάρχει ένα μέτρο σύγκρισης. Αναφέρονται σε χιλιαράκι αυτοκίνητο που σήμερα στοιχίζει από 9000 - 11000 Euro και δεν προτείνεται και για πολλά ταξίδια ετησίως.

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφε gvarth, ξέχασες την απομείωση της αξίας του αυτοκινήτου. Και όπως τα περιγράφει ο engineer84 (1+1 ώρα κάθε μέρα μόνο για μετάβαση στο γραφείο + τα ταξίδια) το κόβω να κάνει ~35-40.000 χλμ/έτος μόνο για τη δουλειά άρα συν τις "αβαρίες" και τα απρόοπτα έξοδα (βέβαια με τις συνθήκες και τα ωράρια που περιγράφει έτσι κι αλλιώς δε βλέπω να μένει χρόνος και για τίποτα άλλο...). Με τόσα χιλιόμετρα δε, (αν και δεν συμφωνώ για το κόστος 300-500 ευρώ ανά σέρβις-μάλλον λιγότερα είναι) θα κάνει 1,5-2 σέρβις το χρόνο και λάστιχα θα αλλάζει 1 φορά το χρόνο (το 3 χρόνια είναι στα όρια του ανεπίτρεπτου ακόμα και με ελάχιστα διανυόμενα χιλιόμετρα). Συνοπτικά, είναι πολλές οι μετακινήσεις και το "βενζίνη-διόδια" δεν αρκεί, ειδικά εφόσον πρέπει να αγοραστεί και αυτοκίνητο.

engineer84 πήγαινε να δεις πως είναι, αλλά φοβάμαι ότι κατά την επόμενη Άνοιξη (εκεί κοντά στις φορολογικές δηλώσεις κιόλας), θα διαπιστώσεις ότι δεν άξιζε τον κόπο. Τα χρήματα είναι λίγα για τη φύση της δουλειάς. Για υπάλληλο γραφείου/γραμματειακή υποστήριξη με ωράριο 9-17 πάει κι έρχεται. Όχι για Μηχανικό όμως που θα "λιώσει" στο γύρω γύρω και μάλιστα θα ...υπογράφει κιόλας...

Link to comment
Share on other sites

Τα λεφτά φίλε είναι ελάχιστα με βάση αυτά που σου προτείνει και αν τα βάλεις κάτω, θα δεις ότι απλά δουλεύεις για να βγάζεις τα έξοδα. Βέβαια επιλογή σου είναι ,αν θες να το κάνεις για την εξοικείωση και την εμπειρία καλώς. Σχετικά με τις απορίες σου:

1. Αυτοκίνητο: Εφόσον το αμάξι είναι δικό σου ( θα το πάρεις) αυτά περι μη κάλυψης χρήσης κτλ είναι καραγκιοζιλίκια. Έλεος δηλαδή. Στο κάτω κάτω ας μετράς τα χιλιόμετρα που είναι για τη δουλειά και να πληρώνει αναλογικά. Κλησεις κανονικά θα έπρεπε να είναι δικές του ( πρόσεχε βέβαια), αν δεν ταξίδευες για πάρτη του δεν θα έπαιρνες κλήση. Αλλιώς οδήγα με τα όρια ώστε να μην πάρεις ποτέ κλήση, αλλά να μην έχει και απαίτηση να πας κάπου γρήγορα.

Μήπως θέλει να του πληρώνεις και το σέρβις του δικού του αυτοκινήτου;;

 

2. Πρόσεξε αρκετά το θέμα της πληρωμής . Λογικά θα κόβεις

καθαρό ποσό : 850

ΦΠΑ : 195.5

παρακράτηση : 170

Άρα πληρωτέο 875.5

 

Ο βασικός μισθός ενός μηχανικού με τα βασικά μόνο είναι περίπου 1500 μικτά , 1100-1150 περίπου καθαρά . Άρα σε κλέβει.

 

3. Πολύ σημαντικό το θέμα του ΤΣΜΕΔΕ. Έχε υπόψη σου ότι επειδή την για την πληρωμή του θα κόβεις ΑΠΥ, αυτό θα δηλώνεται και ως εισόδημα, άρα θα φορολογείσαι και για αυτό ενώ δεν θα έπρεπε. Κανονικά πρέπει να του πεις να σου πληρώνει το φόρο που θα χρεώνεσαι.

 

4. Εκτός έδρας κτλ υπάρχουν εφόσον είσαι μισθωτός. Υπο κανονικές συνθήκες θα έπρεπε να σου δίνει κάτι παραπάνω για να καλύπτεσαι.

 

5. Πρόσεξε πάρα πολύ τι θα σου ζητήσει να σφραγίζεις . Εφόσον είναι οι μελέτες που θα κάνεις εσύ για την εγκατάσταση των ΦΒ (το αντικείμενο της δουλειάς σου φαντάζομαι) ας πούμε ΟΚ. Οτιδήποτε άλλο ζητήσει όχι. Ήδη τον κάνεις τσάμπα μάγκα. Για αυτά θα έδινε σ'εναν εξωτερικό συνεργάτη αρκετά περισσότερα λεφτά. Να θυμάσαι ότι η σφραγίδα σου συνεπάγεται και την ευθύνη σου.

 

Προσωπικά , θεωρώ ότι ο τύπος είναι για γέλια και θέλει κλωτσιές . Ξεκίνα απλά για να αποκτήσεις μια εμπειρία και μόλις θα δείς ότι δεν συμφέρει σήκω και φύγε.

Είπαμε ...

Να δουλεύουμε για να ζούμε και όχι να ζούμε για να δουλεύουμε

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

αφου θα υπογραφεις κι ολας ειναι κλεψια δε το συζηταμε. ασε που αν αποδιδεις το πιο πιθανο ειναι απλα να σε κρατησει, οχι να σου αναιβασει μισθο. πανε αυτα.... αν δεν αποδιδεις όπως θέλει απλα θα σε αντικαταστήσει.

για μένα πεστου αν ειχε κι αλλο εξυπνο παιδι η μαμα του εκτος απο αυτον. γιατι προκειται περι απατεωνα. σιγα μην του υπογραφω με 850Ε, με δικο μου αμαξι που δε πληρωνει φθορες, με τα εκτος που δεν πληρωνει, με τις υπερωριες που δεν πληρωνει. καλυτερα ντελιβερι και πηγαινε και βριστον.

απλα γελοίος!!!!!!

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Συγκριτικά με μια άλλη πρόταση για 550 ευρώ (το πρώτο τρίμηνο γνωριμίας) αυτή η πρόταση φαντάζει πολύ καλύτερη...

 

Με 550 ευρώ ρε παιδιά μου πρότειναν...

 

"Φίλε δε βγαίνουμε και εμείς... Ειδικά τώρα με το νέο κύμα κρίσης, και 550 που παίρνεις ευχαριστώ να λες"...

 

Δηλαδή, μήπως να πάω σε κανα νησάκι να γίνω σερβιτόρος καλύτερα;

Link to comment
Share on other sites

Την καλύτερη δουλειά θα κάνεις ... Τουρίστριες μπανάκια ποτάκια ... και ασε μας κάτω ρε αδερφέ.. 550...

Έχουν οργιάσει οι εργοδότες και ασελγούν στους υπαλλήλους.. Ευκαιρία βρήκαν.Αν δε βγαίνεις φιλαράκι με την κρίση, να μην ζητάς υπαλλήλους και να δουλέψεις παραπάνω μόνος σου.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.