Μετάβαση στο περιεχόμενο

Καταπάτηση Κοινόχρηστων Χώρων σε Πολυκατοικία


1975

Recommended Posts

Καλησπέρα , θα ήθελα την γνώμη σας στο εξής θέμα:

στην πολυκατοικία που μένω έχω πρόβλημα με τον διαχειριστή, γιατί έχει κάνει όλους τους κοινόχρηστους χώρους δικούς του. Στο δώμα έχει φτιάξει ψησταριά χωρίς να ρωτήσει κανέναν, στο υπόγειο αφήνει την μηχανή του και το τελευταίο διάστημα αφήνει τα 4 ποδήλατά του. Τόσα χρόνια δεν του είχα μιλήσει, τώρα όμως με τα 4 ποδήλατα το παραέκανε. Του είπα να τα αφήνει στον χώρο του και αρνήθηκε. Έχει συμβεί σε κανέναν κάτι παρόμοιο? πως πρέπει να κινηθώ? με την συζήτηση δεν λύνεται το θέμα με τον συγκεκριμένο άνθρωπο.

Link to comment
Share on other sites

Εάν θέλετε να το χοντρύνετε πολύ, πάτε σε δικηγόρο.Διαβάστε όμως πριν στη συνέλευση τον κανονισμό της πολυκατοικίας και πείτε του να σας πει από που ακριβώς αντλεί αυτό το δικαίωμα.Διαβάστε το και εσείς πιο πρώτα μην λέει κάτι που δεν γνωρίζετε.

Link to comment
Share on other sites

Οι ΚΧ μιας πολυκατοικίας είναι σαφώς προσδιορισμένοι και περιγράφονται αναλυτικά στον Κανονισμό της. Εάν, λοιπόν, είτε ο χώρος του υπογείου, όπου βάζει τη μηχανή και τα ποδήλατά του, είτε ο χώρος στο δώμα (μήπως είναι αποκλειστικής χρήσης;;; ) περιγράφονται ως ΚΧ, τότε είναι παράνομος και πρέπει οι συνιδιοκτήτες να συζητήσετε το θέμα στην πρώτη ΓΣ. Στη ΓΣ αυτή πρέπει να ληφθεί απόφαση της πλειοψηφίας για τα βήματα που θα ακολουθήσετε.

 

Εάν είναι έτσι τα πράγματα και δεν συμμορφωθεί, το επόμενο βήμα είναι το εξώδικο και το αμέσως επόμενο η αγωγή. Το πρώτο αντιμετωπίζεται με λίγα έξοδα (αμοιβή δικηγόρου και επιμελητή) και το δεύτερο είναι χρονοβόρο και ευρωβόρο.

Link to comment
Share on other sites

συμφωνώ κι εγώ φυσικά στα όσα έγραψαν οι Manolis gon και MAKAP, αλλα υπάρχει και μια άλλη παράμετρος που καλο είναι να την λάβεις up όψιν σου.

 

Έβαλε όπως λες σε κοινόχρηστο χώρο την μηχανή του και 4 ποδήλατα του.

Κοινόχρηστος είναι οποτε αν δεν παρεμποδίζει την διέλευση άλλων το έχει το δικαίωμα όπως έχετε και οι άλλοι συνιδιοκτήτες να χρησιμοποιήσετε με παρόμοιο τρόπο κι εσείς τους κοινοχρηστους αυτούς.

Βάλε κι εσύ ποδήλατα πχ

Αν έχει καλο δικηγόρο αυτό θα ισχυριστεί πάντως. Ότι κάνει χρήση δικαιώματος που έχετε όλοι.

Εσείς απλά δεν κάνετε χρήση αυτού.

 

Το μπάρμπεκιου στο δώμα είναι πιο ευάλωτο πως να το στηρίξει. Αλλα θα ισχυριστεί ότι είχε προφορική συναίνεση με κάποιους και ότι μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε όλοι και δεν είναι μονο για αυτόν.

 

Αλήθεια γιατί δεν προσπαθείς να τα βρείτε?

Σε δικαστήρια το μονο που θα κερδίσετε θα είναι έξοδα.

θα μένετε όμως για χρονια μαζί και ότι θετικό βγαίνει για τον έναν επηρεάζει και τον άλλον, το ίδιο και το αρνητικό.

Link to comment
Share on other sites

Κοινόχρηστος είναι οποτε αν δεν παρεμποδίζει την διέλευση άλλων το έχει το δικαίωμα όπως έχετε και οι άλλοι συνιδιοκτήτες να χρησιμοποιήσετε με παρόμοιο τρόπο κι εσείς τους κοινοχρηστους αυτούς.

 

Συμφωνώντας απόλυτα σε όσα λες στις προτάσεις συναινετικής επίλυσης του θέματος, θέλω να επισημάνω το πρόβλημα που δημιουργείται με τη σκέψη σου για τη χρήση των ΚΧ με τον τρόπο που αναλύεις.

 

Η ακραία κατάληξη της σκέψης αυτής θα ήταν να σταθμεύει στον ΚΧ κάθε ιδιοκτήτης είτε το αυτ/το του είτε οποιοδήποτε άλλο μεγάλο και βαρύ όχημα, εφόσον βέβαια αυτό είναι δυνατόν από την κατασκευή της οικοδομής, ανεξάρτητα από το ότι ο Κανονισμός το απαγορεύει (στο ακραίο παράδειγμα).

 

Στις πολυκατοικίες που η pilotis δεν χρησιμοποιείται ως χώρος στάθμευσης αυτ/των, συνήθως, απαγορεύεται ρητά από τον Κανονισμό η τοποθέτηση μηχανών-ποδηλάτων.

 

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, το υπόγειο, προφανώς, χρησιμοποιείται ως χώρος στάθμευσης και οι διάδρομοι προσπέλασης προς και από τις θέσεις στάθμευσης είναι χαρακτηρισμένοι ΚΧ. Εάν, λοιπόν, σταθμεύει κάποιος ιδιοκτήτης τη μηχανή και και ποδήλατά του στον ΚΧ, είναι πιθανόν να δυσχεραίνει την κίνηση των οχημάτων των όμορων συνιδιοκτητών.

 

Εν πάση περιπτώσει, εάν είναι έτσι τα πράγματα, οι λύσεις που είναι δυνατόν να φέρουν αποτέλεσμα, στις ενέργειες του απείθαρχου συνιδιοκτήτη, είναι αυτές που περιέγραψα.

Link to comment
Share on other sites

Συμφωνώ κι εγώ σ αυτά που λες, αλλα αν για τα ποδήλατα πάνε στα δικαστήρια οι μονοι που θα χαρούν θα είναι οι δικηγόροι φιλε μου και το ξέρεις.

Χιλιάδες οι αγωγές αυτού του είδους στην Ευελπίδων και ένας να λέει έβαλε τα ποδήλατα του και άλλος να λέει ψέματα λες και έχω μάρτυρες.

Βράσε όριζα η κατάσταση ...

Link to comment
Share on other sites

Βάσει του καταστατικού της πολυκατοικίας επιτρέπεται να αφήνει κάποιος κάτι στους κοινόχρηστους για 5 λεπτά και χωρίς να εμποδίζει τους υπόλοιπους.

Όταν είδα τι έχει κάνει του μίλησα κια τον ενημέρωσα με πολύ ευγενικό τρόπο να πάρει τα ποδήλατά του. Είπε ότι δεν τα παίρνει γιατρί είναι κοινόχρηστοι και είναι χώροι για να τους χρησιμοποιούν όλοι. Έχουν περάσει 4 μέρες και δεν έχει κάνει τίποτα. Δεν έχω καμμία διάθεση να κάθομαι να μαλώνω κάθε τρεις και λίγο μαζί του για πράγματα δεδομένα και εκείνος να παίζει με τους όρους των λέξεων. Όσο για συνέλευση δεν πρόκειται να συννενοηθούμε γιατί το υπόγειο το χρησιμοποιούμε μόνο εκείνος και εγώ. Είμαστε μικρή πολυκατοικία. Εάν πάω για εξώδικο γνωρίζει κανείς πια είναι η διαδικάσία και τι τον υποχρεώνουν να κάνει? Πρέπει πρώτα να κοινοποιήσω σε όλους τους κατοίκους το πρόβλημα?

Link to comment
Share on other sites

1. Δεν διευκρινίζεις τη χρήση του υπογείου, όπου βάζει τη μηχανή και τη χρήση του δώματος, όπου έχει τοποθετήσει τη ψησταριά.

 

2. Το εξώδικο έχει σκοπό αφενός να επισημάνει τις παραβάσεις του νόμου, καταστατικού, απόφασης κλπ που έχει κάνει αυτός στον οποίο απευθύνεται αφετέρου να δείξει τις προθέσεις του αποστολέα και να προσδιορίσει το χρόνο αποκατάστασης της παράβασης. Στις περισσότερες περιπτώσεις το πρώτο αυτό βήμα δεν φέρνει αποτέλεσμα, ειδικότερα όταν απευθύνεται σε άτομο που δεν παίρνει από λόγια, αλλά το δεύτερο, η αγωγή, θα τον προβληματίσει πολύ. Επαναλαμβάνω, βέβαια, ότι αυτή είναι μια χρονοβόρα και ευρωβόρα διαδικασία.

 

3. Σ' αυτές τις περιπτώσεις είναι καλό να προηγείται μια απόφαση της ΓΣ και ακόμη καλλίτερο να ξεκινήσει η διαδικασία από την πλειοψηφία των ιδιοκτητών.

Link to comment
Share on other sites

Στο υπόγειο είναι κοινόχρηστος χώρος για να γυρίζουν τα αυτοκίνητα μέσα στο υπόγειο.

Στα δώμα είναι και εκεί κοινόχρηστος χώρος.

Εάν ήσουνα στην θέση μου τι θα έκανες? Άσε που έχω και σοβαρές υποψίες ότι μας κλέβει στα κοινόχρηστα αλλά τόσα χρόνια δεν μιλάω. Ξέρεις μαζεύτηκαν πάρα πολλά και η υπομονή μου έχει εξαντληθεί.

Link to comment
Share on other sites

Εάν ήσουνα στην θέση μου τι θα έκανες?

 

Προηγείται η φιλική διευθέτηση του θέματος και ακολουθεί η νομική διαδικασία, μετά την απόφαση της ΓΣ για να είναι πιο ισχυρή η κίνηση, ώστε να καταλάβει ότι η πλειοψηφία στέκεται απέναντί του.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.