Μετάβαση στο περιεχόμενο

Εξωτερική μονάδα κλιματιστικού


harristheo

Recommended Posts

Καλησπέρα,

θα βοηθούσε (αν ναι πόσο?) αν κατασκεύαζα ένα στέγαστρο για να στεγάσω την εξωτερική μονάδα του κλιματιστικού που έχω στο σπίτι μου, έτσι ώστε να μην είναι κάτω από τον ήλιο.

 

θα βοηθούσε την μονάδα να αποδώσει καλύτερα ή δεν αξίζει τον κόπο?

 

 

ευχαριστώ

 

Χάρης

Link to comment
Share on other sites

βοηθάει

αυτό μπορείς να το δείς από τους πίνακες απόδοσης του μηχανήματος αναλόγως την εξωτερική θερμοκρασία

δηλ. βελτιώνεις την απόδοση του μηχανήματος

προσοχή μόνο να μην εγκλωβίσεις τον ζεστό αέρα που αποδίδει στο περιβάλλον γιατί τότε θα έχεις τα ανάποδα αποτελέσματα

Link to comment
Share on other sites

το θέμα είναι κατα την δική μου κρίση πάντα ότι και στην μια περίπτωση και στην άλλη η θερμοκρασία του αέρα είναι η ίδια. ή κανω λάθος

 

επομένως με δεδομένο αυτό η απόδοση δεν θα είναι η ίδια ?

 

χάρης

Link to comment
Share on other sites

Η μετάδοση θερμότητας λόγω ακτινοβολίας είναι έως και 5 φορές μεγαλύτερη από τη μετάδοση θερμότητας με συναγωγή σε κάθετο τοίχωμα (βλ. πλαϊνά εξωτερικής μονάδας) είτε έχουμε χειμώνα είτε καλοκαίρι. Οπότε, το στρώμα του αέρα πλησίον των επιφανειών του κλιματιστικού δεν "τραβάει" τη θερμορροή, αλλά το ποσοστό της ακτινοβολίας στη θερμορροή είναι κατά πολύ μεγαλύτερο.

Φυσικά, εάν η εξωτερική μονάδα λειτουργεί σε χαμηλότερη θερμοκρασία βοηθάει την απόδοση του συστήματος. Οπότε ένα μεταλλικό στάγαστρο μονωμένο εσωτερικά (αν μπει εξωτερικά θα καταστραφεί γρηγορότερα λόγω καιρικών φαινομένων) στέγαστρο θα βοηθήσει το σύστημα. Άλλωστε ποφυλλάσει και την εξωτερική μονάδα από τη βροχή.

Link to comment
Share on other sites

Αν η θερμοκρασία του αέρα στο στοιχείο της εξωτερικής μονάδας είναι η ίδια στις δυο περιπτώσεις τότε έχεις ίδια θερμοκρασία συμπύκνωσης-εξάτμισής αρα δε κάνεις τίποτα. Αναλόγως την περίπτωση πάντα. Με ενα θερμόμετρο και μια πρόχειρη κατασκευή μπορείς να κάνεις τα πειράματά σου. Πάντα με σκοπό να πιάσεις χαμηλότερη θερμοκρασία αέρα αναρρόφησης στο στοιχείο. Σε κάθε περίπτωση προσεχείς μην δημιουργήσεις ανακυκλοφορία του ζεστού με το να πνίξεις τη μονάδα. Σύμφωνα με τον κατασκευαστή πάντα και τις αποστάσεις που δίνει απο τα εμπόδια (όπως το στέγαστρο)

 

Πρόκειται για πελάτη ή για το σπίτι σου? Προσωπικά θεωρώ οτι η βαβούρα είναι μεγαλύτερη σε σχέση με το κέρδος ..

Link to comment
Share on other sites

Το σκίαστρο από την μία βοηθάει καθώς προστατεύει το κλιματιστικό από την ζέστη του ήλιου, από την άλλη όμως μπορεί να περιορίσει την ροή φρέσκου αέρα προς αυτό με αποτέλεσμα μειωμένη απόδοση.

 

Μόνο αν η διαμόρφωση το σκιάστρου είναι τέτοια που δεν εμποδίζει την απαγωγή του αέρα θα βοηθήσει, διαφορετικά θα ανακυκλώνεται ο ζεστός αέρας μειώνοντας την απόδοσή του.

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα, έκανα μια μελέτη κλιματισμού με split units για έκδοση άδεις και μου ζήτησε ο μηχανολόγος τεχνική έκθεση για τη μελέτη. Εγώ στην ουσία έκανα υπολογισμό ψυκτικών φορτίων και κάλυψα τα φορτία μου με τα split. Έχει κανείς καμία τυποποιημένη τεχνική έκθεση για τέτοιου είδους μελέτη?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.