Μετάβαση στο περιεχόμενο

Απο εδω και περα Κολλεγια=ΑΕΙ


george_RES

Recommended Posts

όλα τα δάχτυλα των χεριών δεν είναι ίδια και κάθε ένα επιτελεί ξεχωριστή λειτουργία και όλα μαζί εξυπηρετούν ένα σκοπό που αν κάποια μέρα τραυματίσεις ή χάσεις ένα μένεις ανάπηρος.

 

και μακάρι μια μέρα τα ΑΕΙ να γίνουν κολέγια και να πάψουν να είναι (οι εξειρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα...) αμέρικαν μπάρ

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • Απαντήσεις 49
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Υπάρχει κανένα Κολλέγιο πανελλαδικώς το οποίο παρέχει αναγνωρισμένα προγράμματα σπουδών ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ;

Προς τι λοιπόν η "Κολλεγιοσυζήτηση";

Link to comment
Share on other sites

Το αμερικανικο πανεπιστημιο αθηνων υποστηριζει οτι θα δινει διπλωματα και σε μηχανικους. Εξαλλου το θεμα δεν ειναι μονο εαν υπαρχουν τωρα αλλα το γεγονος οτι τα κολλεγια θα δινουν επαγγελματικα δικαιωματα με οτι αυτο επιφερει, οχι μονο στην αγορα εργασιας και στον ανταγωνισμο, αλλα το πιο βασικο ειναι τι επιπεδο θα εχουν οι υποψηφιοι αποφοιτοι κολλεγιων. Και εαν μπορουμε να τους εξισωσουμε με τους αποφοιτους ΑΕΙ-ΤΕΙ σε γνωστικο και επαγγελματικο επιπεδο.

Link to comment
Share on other sites

Δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος από την μεριά τον κολλεγίων στους κλάδους των μηχανικών .

Διότι το κράτος μέσα από τα Π.Δ που έχει ψηφίσει τα οδηγεί σε ένα μαραθώνιο ταλαιπωρίας .Αφού προϋπόθεση για όλα όσα αναφέραμε είναι η εγγραφή τους στα επιμελητήρια των αντίστοιχων χωρών όπου χορηγούν αυτούς τους τίτλους αλλά και η επιπλέον παρακολούθηση τριετούς πρακτικής η οποία θα αξιολογείται στις περιπτώσεις που ο κάτοχος δεν φέρει μεταπτυχιακό δίπλωμα .

Οπότε δεν υπάρχει καμία ανησυχία επάνω στο κλάδο των μηχανικών .

Η ανησυχία θα προέλθει εάν εφαρμοστούν τα τριετή προγράμματα στα δημόσια πανεπιστήμια και εάν με αυτά και μόνο θα μπορεί κάποιος μηχανικός να γραφτεί στο ΤΕΕ χωρίς την προϋπόθεση μεταπτυχιακού τίτλου , τότε όλες αυτές οι προαπαιτήσεις που αναγράφουν τα Π.Δ πιστεύω πως θα είναι περιττές .

 

Είναι όμως πολύ νωρίς για να μιλάμε από την στιγμή που δεν ξέρουμε πως θα καταλήξει όλη αυτή η ιστορία .

Link to comment
Share on other sites

Η εγγραφή στα επιμελητήρια της Αγγλίας είναι, για τους ηλεκτρολόγους που ξέρω, κάτι τυπικό. Μάλλον και για τα υπόλοιπα το ίδιο είναι. Η 3ετή πρακτική δε λέει κάτι ιδιαίτερο. Άντε αντί για 4-5 χρόνια στο ΤΕΙ ή 5-6 στο Πολυτεχνείο, θα κάνεις 3+3, από τα οποία τα 3 τελευταία θα πληρώνεσε κιόλας...

 

Μπήκαμε στον αστερισμό των κολεγίων. Όποιος θέλει ας κοιτάζει αλλού. Η πραγματικότητα είναι αυτή...

Link to comment
Share on other sites

Όσα χρόνια και να κάνουν κατά κάποιο τρόπο έπρεπε και αυτά να αναγνωριστούν διότι πρόκειται για παραρτήματα ξένων αναγνωρισμένων πανεπιστημίων .Εφόσον το μητρικό πανεπιστήμιο τους είναι αναγνωρισμένο τότε και αυτά που αποτελούν μέρος του έπρεπε να είχαν αναγνωριστεί .

 

Από εκεί και πέρα όπως προανέφερα είναι πολύ νωρίς να βγάζουμε συμπεράσματα για το εάν είναι εύκολη η δύσκολη η αναγνώριση τους διότι δεν υπάρχει ακόμα και δεν έχω δει έως σήμερα κανέναν αναγνωρισμένο απόφοιτο μηχανικό που να βγήκε από αυτά .

Link to comment
Share on other sites

υπάρχει κολέγιο στην Πάτρα που προσφέρει πτυχίο ηλεκτρολόγου μηχανικού bachelor 7 εξαμήνων με πρόγραμμα σπουδών που μοιάζει με αυτό των μηχανικών παραγωγής-διοίκησης

Link to comment
Share on other sites

κάποιες έξυπνες χώρες έφτιαξαν βιομηχανία παραγωγής πτυχίων σαν εξαγώγιμο προϊόν bon pour l'Orient,

τα πανεπιστήμια μας μπορεί να έχουν τα χάλια τους, αλλά αυτό δεν σημαίνει πονάει κεφάλι κόψει κεφάλι,

είμαι περίεργος, επειδή είχε ειπωθεί δημοψήφισμα για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, δηλαδή τι θα ψήφιζε ο κόσμος, βάλτε με να πληρώνω ?

Link to comment
Share on other sites

υπάρχει κολέγιο στην Πάτρα που προσφέρει πτυχίο ηλεκτρολόγου μηχανικού bachelor 7 εξαμήνων με πρόγραμμα σπουδών που μοιάζει με αυτό των μηχανικών παραγωγής-διοίκησης

 

Μόνο που το πρόγραμμα αυτό συνεργάζεται με ίδρυμα της Βαρσοβίας

 

http://www.nationalcollege.gr/partnerships.html

 

 

που δεν βρίσκετε αυτήν την στιγμή στην λίστα των αναγνωρισμένων σχολών του ΔΟΑΤΑΠ για τα ιδρύματα της Πολωνίας.

 

http://62.103.84.30/2.php

Link to comment
Share on other sites

Διάβασες στο ΦΕΚ να αναφέρει κάπου πως το πανεπιστήμιο που δίνει το πτυχίο πρέπει να είναι στη λίστα του ΔΟΑΤΑΠ; Μήπως μόνο πρέπει το πτυχίο να αναγνωρίζεται στη χώρα που το εκδίδει; ΟΕΟ? Ακόμα και τα τελευταία της Βουλγαρίας θα δίνουν αναγνωρισμένο BSc στην Ελλάδα...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.