FouksMechMech Δημοσιεύτηκε July 11, 2011 at 09:05 μμ Δημοσιεύτηκε July 11, 2011 at 09:05 μμ Καλησπέρα. Θα "μαθηματικοποιήσω" την ερώτησή μου: Έστω κτίριο (Φ.Ο. από σκυρόδεμα και εξωτερικές τοιχοποιΐες από τούβλο). Ας υποθέσουμε ότι τοποθετούμε εξωτερική θερμομόνωση (κολλητή και με μηχανική στήριξη) και ας υποθέσουμε ότι δε θέλουμε το λεπτό σοβά της "θερμοπρόσοψης", αλλά συμβατικό σοβά. Το να τοποθετήσουμε πλέγμα (160gr/m2) με κόλλα (σα να κάναμε θερμοπρόσωψη) και μετά συμβατικό σοβά, είναι επαρκές? Δεν ξέρω ρε παιδιά, αλλά αυτό το σουβαδάκι των 3-5mm δεν μου κάθεται καλά. Μπορεί η εξηλασμένη πολυστερίνη να σουβατιστεί συμβατικά (πεταχτό/λάσπωμα/ψιλό) χωρίς να γεμίσει ρηγματώσεις? Χρειάζεται ΚΑΙ νευρομετάλ? Και αν βάλουμε νευρομετάλ (γαλβανιζέ) δε θα σκουριάσει (ειδικά σε παραθαλάσσιο)? Υπάρχει βέβαια και ανοξείδωτο (catnic) αλλά μήπως πάει ο κούκος αηδόνι? Χρειάζεται μήπως και το μπλέ πλέγμα? Έχει κάποιος εμπειρία από κάτι αντίστοιχο? Ευχαριστώ.
Brasco Δημοσιεύτηκε July 12, 2011 at 06:19 πμ Δημοσιεύτηκε July 12, 2011 at 06:19 πμ Καταρχήν το επιχρισμα να μεριμνήσεις ώστε να είναι πιστοποιημενο ως υλικό (δηλαδή να σου παραδωθει σε σιλό). Η Θερμομονωση να είναι τύπου shapemate. Θα κανείς κοληση και μηχανική στήριξη τοσο της μόνωσης όσο και του νευρομεταλλ (γαλβανιζε ή καλύτερα ανοξείδωτου). Καλύτερη λύση η κάλυψη της Θερμομονωσης όχι με επιχρισμα αλλά με τσιμεντοσανιδες!!!
FouksMechMech Δημοσιεύτηκε July 12, 2011 at 06:57 πμ Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε July 12, 2011 at 06:57 πμ Δυστυχώς δεν εμπιστεύομαι τους έτοιμους σοβάδες. Κάπου κλέβουν... ή στο τσιμέντο.... ή στον ασβέστη.... Θα μου πεις, "εμπιστεύεσαι τον ταλιμπάν εργάτη, που ανάλογα πως έχει ξυπνήσει, βάζει τσιμέντο ή ασβέστη στο σοβά"? Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα γμτ. Εννοείται ότι θα βάλω είτε ξυλότυπου, είτε γκοφρέ (fibran για θερμοπρόσοψη) και με κόλλα και με βύσματα. Το νευρομετάλ προσφέρει ελαστικότητα? 'Η μόνο καλύτερη πρόσφυση επειδή λειτουργεί ως "οπλισμός"? Μήπως κάνει το σοβά "ψαθυρό" και ρηγματώνει πιο πολύ? Τελικά στο σοβά επί πολυστερίνης, θέλουμε υψηλή αντοχή ή/και υψηλή ελαστικότητα ?
Ροδοπουλος Δημοσιεύτηκε July 12, 2011 at 07:19 πμ Δημοσιεύτηκε July 12, 2011 at 07:19 πμ μπορείς να οπλίσεις τον σοβά με ίνες και να βάλεις πρόσμικτο που δίνει γεφύρωση ρωγμών.
FouksMechMech Δημοσιεύτηκε July 12, 2011 at 12:23 μμ Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε July 12, 2011 at 12:23 μμ Πολύ φοβάμαι κ. Ροδόπουλε ότι αυτό δεν αρκεί. Έχω ξανασοβατίσει εξηλασμένη πολυστερίνη συμβατικά, και με ίνες και με latex. Σε μερικά σημεία όμως, εμφανίστηκαν οι άτιμες οι ρηγματώσεις. Γι' αυτό λέω ότι το ψιλοφοβάμαι. Δεν πρόκειται περί αμφισβήτισης.
terry Δημοσιεύτηκε July 12, 2011 at 12:27 μμ Δημοσιεύτηκε July 12, 2011 at 12:27 μμ Εγω προσωπικα σε συστημα εξωτερικης θερμομονωσης θα πηγαινa βασει προδιαγραφων συστηματος και με τα υλικα τα δικα του.. 1
Brasco Δημοσιεύτηκε July 12, 2011 at 01:13 μμ Δημοσιεύτηκε July 12, 2011 at 01:13 μμ Υπάρχει σύστημα εξωτερικής Θερμομονωσης με τσιμεντοσανιδες. Ναι μεν είναι ακριβότερο (ειδικά αν καταλήξεις σε διπλή τσιμεντοσανιδα) σε σχέση με την λύση οποιοδήποτε επιχρισματος, αλλά είναι ότι το καλύτερο! Μόνο να χρησιμοποιήσεις αξιόπιστο συνεργείο γυψοσανιδαδων.
Ροδοπουλος Δημοσιεύτηκε July 12, 2011 at 02:07 μμ Δημοσιεύτηκε July 12, 2011 at 02:07 μμ Κοιτα το Ceresit CT 325 .
proteas Δημοσιεύτηκε July 18, 2011 at 02:21 μμ Δημοσιεύτηκε July 18, 2011 at 02:21 μμ Οι ρηγματώσεις στο σοβά σε αυτές τις περιπτώσεις είναι σαν μονόδρομος και δυστηχώς δεν έχουν και καμία λογική ως προς τη φορά τους. Τόσο το "ελαφρύ" όσο και το "δυνατό" κονίαμα με χρήση υαλονήματος έχουν τα ίδια αποτελέσματα. Το νευρομετάλ είναι μια λύση (την οποία δεν έχω εφαρμόσει ακόμα οπότε μιλάω θεωρητικά) η οποία φαίνεται πιο αποδοτική αν σκεφτώ οτι εργάζεται άψογα σε ξύλινες επιφάνειες.
Brasco Δημοσιεύτηκε July 18, 2011 at 06:00 μμ Δημοσιεύτηκε July 18, 2011 at 06:00 μμ Δεν ξέρω ρε παιδιά, αλλά αυτό το σουβαδάκι των 3-5mm δεν μου κάθεται καλά. Μπορεί η εξηλασμένη πολυστερίνη να σουβατιστεί συμβατικά (πεταχτό/λάσπωμα/ψιλό) χωρίς να γεμίσει ρηγματώσεις? Όμως αυτό το σουβαδάκι, λόγω οργανικής σύνθεσης, δεν είναι ψαθυρό όπως ο κλασικός σοφάς. Σε επιφάνεια νευρομετάλ έχει νόημα να προηγηθεί το πεταχτό?
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα