Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πρόβλημα με πώληση οικοπέδου


Recommended Posts

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ. ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΝΩ ΜΕΡΙΚΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΣ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ. ΕΧΟΥΜΕ ΕΝΑ ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΠΑΛΑΙΟ ΣΧΕΔΙΟ ΠΟΛΕΩΣ . ΕΧΕΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΕΙ ΕΤΣΙ ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΝΟΜΑΡΧΗ ΓΙΑΤΙ ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝΕ ΠΡΑΞΕΙΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ. ΣΤΑ ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΩΣ ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ Ο.Τ.366 ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΡΤΙΟ ΚΑΙ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣΙΜΟ.ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΕΝΤΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ ΠΟΛΕΩΣ ΕΔΩ ΚΑΙ 38 ΕΤΗ. ΤΟ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΕΡΑΣΕ ΒΡΕΘΗΚΕ ΚΑΠΟΙΟΣΑΓΟΡΑΣΤΗΣ . ΟΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΑΦΟΥ ΚΑΝΑΝΕ ΕΛΕΓΧΟ ΤΙΤΛΩΝ ΤΟ ΒΡΗΚΑΝΕ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΘΑΡΟ, ΧΩΡΙΣ ΒΑΡΗ ΚΛΠ, ΚΛΠ. ΟΜΩΣ Η ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΟΣΤΟΥ ΑΓΟΡΑΣΤΗ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΤΑ ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΣΧΕΔΙΟ ΠΟΛΕΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΔΙΟΡΘΩΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΜΑΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΣΤΟ ΥΠΟΘΗΚΟΦΥΛΑΚΕΙΟ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΩΣ ΑΓΡΟΣ. ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ ΠΟΛΕΩΣ ΕΔΩ ΚΑΙ 38 ΕΤΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΥΠΟΘΗΚΟΦΥΛΑΚΕΙΟ ΝΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΑΓΡΟΣ; ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΟΡΘΟΓΡΑΦΙΚΟ ΛΑΘΟΣ ΤΟΥ ΘΠΟΘΗΚΟΦΥΛΑΚΑ ΚΑΙ ΤΙ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΩ;

Link to comment
Share on other sites

To συμβόλαιο που έχετε το είχατε μεταγράψει στο υποθηκοφυλάκειο?

 

Απευθυνθείτε σε ένα μηχανικό να σας συντάξει νέο σωστό τοπογραφικό.

Link to comment
Share on other sites

Ως δεδομένα για τον χαρακτήρα ενός οικόπεδου είναι το τοπογραφικό.

Τα συμβόλαια προσδιορίζουν (κατά κύριο λόγο) το ιδιοκτησιακό.

 

Άρα μίλησε με τον μηχανικό σου που συνέταξε το πρόσφατο Τοπογραφικό το οποίο αν έχει γίνει με την δέουσα επιμέλεια (και όχι μια απλή αντιγραφή παλαιότερων τοπογραφικών) θα σου δώσει και τις απαντήσεις σ αυτά που ρωτάς.

Πιθανά να χρειαστεί να ζητήσεις από τον μηχανικό σου να ελεγχθεί και επικυρωθεί το Τοπογραφικό κι από την πολεοδομία με κάποιο κόστος φυσικά.

 

 

 

 

Υ.Γ.

Προσπάθησε να μη γράφεις με κεφαλαία. Μπορεί εσένα να μη σε ενοχλεί, ενοχλεί όμως τους κανόνες του φόρουμ αλλά και πολλούς από εμάς διότι μας δίνει την εντύπωση ότι φωνάζεις.

Link to comment
Share on other sites

Με όλη την ευγένεια που μας διακατέχει,θαρρώ πως ομιλώ για τους περισσότερους, θα ήταν προτιμότερο να απευθυνθείς σε κάποιο συνάδελφο μηχανικό που δραστηριοποιείται στη περιοχή για να λυθεί το "πρόβλημα" σου.

Καλό το φόρουμ,αλλά δεν ειναι πανάκεια.

 

Εξάλλου,τι είναι τα Χ ευρώ μπροστά στα ΧΧΧ τα οποία θα αποκομίσεις απο την πώληση του οικοπέδου; Για να είσαι και σωστή...

Link to comment
Share on other sites

Λοιπόν, το πρόσφατο τοπογραφικό έχει γίνει από τον υποψήφιο αγοραστή ο οποίος είναι μηχανικός. Το πρόβλημα εντοπίζεται στο υποθηκοφυλάκειο και στη συμβολαιογράφο. Υπάρχει νόμος που να λέει ότι αν το οικόπεδο είναι μέσα στο παλαιό σχέδιο πόλεως αλλά στα όρια του παλαιού σχεδίου με το νέο σχέδιο χρειάζεται διορθωτική πράξη; Και κάτι τελευταίο για την περίπτωσή μου. Αν δεν γίνει διορθωτική πράξη στο οικόπεδο ο αγοραστής δεν μπορεί να χτίσει; Ισχύει αυτό; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Link to comment
Share on other sites

Φυσικά ενοείται ότι πριν ρωτήσετε "εμάς" έχετε ρωτήσει τον τοπογράφο του αγοραστή. Ετσι, να πείτε και σε μας τι λέει, ενοώ "εμάς" τους μηχανικούς που δεν είμαστε τοπογράφοι....Hs

Link to comment
Share on other sites

Το οικόπεδο βρίσκεται στην Ορεστιάδα. Ο τοπογράφος έκανε κανονικά τη μελέτη και δεν μας είπε ότι υπάρχει πρόβλημα. Το πρόβλημα μας το είπε η συμβολαιογράφος του αγοραστή ότι δηλαδή επειδή το οικόπεδο βρίσκεται στο παλιό σχέδιο πόλεως αλλά στα όρια μεταξύ παλιού και νέου θα χρειαστεί διορθωτική πράξη εφαρμογής γιατί διαφορετικά δεν θα μπορεί να κτίσει ο αγοραστής.Λίγο περίεργο δεν είναι όλο αυτό; Επίσης πως είναι δυνατόν το οικόπεδο να βρίσκεται στο σχέδιο πόλεως εδώ και 38 χρόνια να έχουμε συμβόλαιο και αποδοχή κληρονομιάς που να λέει ότι πρόκειται για οικόπεδο άρτιο και οικοδομήσιμο που βρίσκεται στο Ο.Τ. 366 και στο υποθηκοφυλάκιο να φαίνεται ως αγρός ( σημειωτέον αυτό μας το είπε η συμβολαιογράφος ότι δηλ. φαίνεται ως αγρός στο υποθηκοφυλάκειο ). Εγώ δεν μπόρεσα να το ελέγξω από κοντά γιατί μένω στην Αθήνα, είμαι έγκυος στον 8ο μήνα και μου είναι αρκετά δύσκολο να μεταβώ στην Ορεστιάδα να το εξακριβώσω.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.