Μετάβαση στο περιεχόμενο

Σκιάσεις από πέργκολες


lasi

Recommended Posts

Δες στην ενότητα:

 

Συχνές Ερωτήσεις και Απαντήσεις σε Θέματα Εφαρμογής του ΚΕΝΑΚ

 

που υπάρχει στην σελίδα του ΤΕΕ.

 

Το απαντάει ακριβώς.

Link to comment
Share on other sites

@lasi

Σχετικά με πέργκολες, δες αν θες εδώ τα μηνύματα 305 και 307.

 

[κείμενο προς μεταφορά]

Να επιβεβαιώσω με την ευκαιρία κάτι σχετικά με μελέτη κλιματισμού ή μάλλον ψύξης, για κατοικίες. Όπως είχαν πει παλιότερα άλλοι συνάδελφοι, απαιτείται μόνο μελέτη υπολογισμού ψυκτικών φορτίων. Τίποτε άλλο. Υπολογισμός, επιλογή και απεικόνιση των μονάδων στις κατόψεις, δεν χρειάζονται. Υπέβαλα και τέτοια μελέτη κι από το τεύχος κράτησαν μόνο τον υπολογισμό ψυκτικών φορτίων. Τα υπόλοιπα τα πήρα πίσω. Και υπολογισμός αμοιβής μελέτης κλιματισμού με το 50%.

Μόνο, αν ζητήσει ο ίδιος ο πελάτης με υπεύθυνη δήλωση την εκπόνηση σχετικής μελέτης, τότε πρέπει να υποβληθεί και βεβαίως εφαρμοστεί.

Ωστόσο, χρειάζεται να ληφθεί υπόψη η ισχύς των μονάδων και να φαίνονται οι γραμμές στον υπολογισμό των ισχυρών ρευμάτων στα ηλεκτρικά.

Αυτά, στην πολεοδομία Ελευσίνας, από τον άνθρωπο που εισηγήθηκε την διατύπωση της παραγράφου 5.6 της εγκυκλίου 22/12/2010 του ΥΠΕΚΑ, όσον αφορά στον κλιματισμό.

Και κάτι ακόμα. Στα αρχιτεκτονικά, θέλουν να υπάρχουν σε σχετικό σχέδιο όλες μα όλες τις λεπτομέρειες των δομικών στοιχείων, όπως ακριβώς φαίνονται στο τεύχος αναλυτικών υπολογισμών της ΜΕΑ. Υπερβολή κατ' εμέ. Δηλαδή τόσα χρόνια που οι μηχανικοί έδιναν λεπτομέρειες εκεί που έκριναν απαραίτητο ότι χρειάζονται, η οικοδομική ακολουθούσε λάθος δρόμο; Αν, ας πούμε, δείχνει ο αρχιτέκτονας μια λεπτομέρεια σε σημείο όπου υπάρχει συμβολή εξωτερικού θερμομονωμένου τοίχου με δάπεδο προς Μ.Θ.Χ. θεωρείται άχρηστη. Θα πρέπει να δείχνει χωριστά κάθε δομικό στοιχείο, όπως ακριβώς φαίνονται και στην ΜΕΑ. Δηλαδή καμιά 15αριά σχέδια λεπτομερειών.

Το παρα.....νε μου φαίνεται με τον ΚΕΝΑΚ και μάλιστα για πενταροδεκάρες. Οι αμοιβές του 20% επί συνολικής αμοιβής αρχιτεκτονικών και Η/Μ είναι -επιεικώς- γελοίες.

Και κάτι τελευταίο. Πολλοί συνάδελφοι σε αυτό το forum έχουν αναφερθεί στη εκπόνηση της ΜΕΑ (και όχι μόνο) από προγράμματα που έχουν στήσει μόνοι τους (βασιζόμενα κυρίως στο excel). Ε λοιπόν , άλλη μια φορά διαπίστωσα πως στις πολεοδομίες οι ελεγκτές μηχανικοί είναι εξαρτημένοι από εμπορικά προγράμματα και τα υπόλοιπα τους φαίνονται ή βουνό ή δεν ξέρουν πως να τα χειριστούν. Τους πήγα τα σχέδια του ΕΝΑΚ και των θερμογεφυρών φτιαγμένα από την σύνθεση autocad με excel και με αντιμετώπισαν σαν ..... (απαγορεύεται και το υβρεολόγιο): "Μα αφού μπορεί να στα βγάλει έτοιμα το τάδε πρόγραμμα, τι παιδεύεσαι;". Τι να πεις;

[/κείμενο προς μεταφορά] - miltos

Link to comment
Share on other sites

Για την σκίαση μάλλον ισχύει ότι είχε πει ο τεράστιος SeNNinhA (κρίμα που εξαφανίστηκε από το forum, μεγάλη απώλεια).

Τα ίδια είχε πει και η κ. Αξαρλή σε σεμινάριο.

 

Οταν περνάει φως από πέργκολα η σκίαση είναι 1. Αν δεν περνά είναι 0.

Αν έχεις όρεξη και βίτσιο, υπολόγισε την σκίαση <<σπαστά>>.

Ετσι νομίζω.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.