ελινα Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 19 , 2011 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 19 , 2011 Θα ήθελα να ρωτήσω που θα μπορουσα να βρω πληροφοριες και ιδεες, για την κατασκευη κτιρίων που θα αντιστέκονται και θα επιβιώνουν σε ακραίες καιρικές συνθήκες όπως οι τυφώνες, ή αν υπάρχουν μηχανισμοί που θα μπορούσαν να εκμεταλλεύονται προς όφελος την τεράστια ποσότητα νερού σε κατάσταση πλημμύρας και ποια θα ήταν τα πιο ανθεκτικά υλικά κατασκευής
myri Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 19 , 2011 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 19 , 2011 χμ, γενικώς θα έλεγα πως πρέπει να γίνεις πιο συγκεκριμένη στο πρόβλημα διοτι με άλλον τρόπο θα αντιμετωπισεις τον τυφώνα πχ υπόσκαφο με άλλον τρόπο την πλημμύρα πχ σε πασάλους όμως σε καμμια περίπτωση πχ δεν ενδίκνεται το υπόσκαφο στην πλημμύρα
ελινα Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 19 , 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 19 , 2011 εχω να ''αντιμετωπίσω'' σεισμογενή περιοχή και τροπικό κυκλώνα, δηλαδή πλημμύρες και πρέπει να βρω λύσεις τόσο σε επίπεδο αστικού σχεδιασμού, με τι είδους τεχνολογίες θα μπορέσω να προστατέψω την περιοχή από την τεράστια ποσότητα νερού και αν μπορώ να τη χρησιμοποιήσω κάπως και πως (σ.σ το έδαφος είναι λασπώδες και επικλινές με υψομετρικές διαφορές έως 4 μέτρα) και έπειτα σε επίπεδο κτιρίων,(μαζικές κατοικίες σε 4-5όροφα κτίρια) από το σχήμα του κελύφους που ενδείκνυται σε τέτοιες καταστάσεις μέχρι τα υλικά που πρέπει να είναι φτηνά, ανακυκλώσιμα, ανανεώσιμα και με τεχνικές κατασκευής προσιτές σε ανειδίκευτους εργάτες.
proteas Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 20 , 2011 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 20 , 2011 Σαν να βλέπω το Λος Άντζελες της Νέας Ορλεάνης ... θα ακολουθήσεις το Κινέζικο Αστικό Μοντέλο σε συνδυασμό με αυτό του Τόκυο ... Υποχρεωτική μετεστέγαση απάντων σε υπάρχουσες ασφαλείς περιοχές (κινέζικο μοντέλο) και εκμετάλευση κάθε ελεύθερου χώρου στη νέα περιοχή (ιαπωνικό μοντέλο) αυτό δεν είναι εργασία....είναι ο δίσκος της Φαιστού
ελινα Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 20 , 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 20 , 2011 ο δίσκος της Φαιστου..ευστοχο το σχόλιο αλλά τωρα αγχώθηκα περισσότερο Υπάρχουν τεχνικές που θα μπορούσα να εφαρμόσω στο οικόπεδο, όπως το Hydropower Plant http://science.howstuffworks.com/environmental/energy/hydropower-plant1.htm για να παράγω ηλέκτρισμό έπειτα από μία καταστροφική πλημμύρα ή θα ήταν καλό να δημιουργήσω κανάλια και να διοχετεύω σε καποια δεξαμενή το νερό για χρήση, ή πως θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω την έννοια της γεωθερμίας προς όφελος μου? και πόσο θα κοστίσουν όλα αυτά?μήπως είναι ανέφικτα και πολυ έξοδα για μια αναπτυσσόμενη περιοχή?και τι ανέξοδες λύσεις υπάρχουν? Γενικά έχω πρόβλημα και ψάνχω να βρω μία λύση,ένα εργαλείο στη διαχείρηση μιας πλημμύρας ώστε κ τα κτίρια να μην καταστραφούν και οι άνθρωποι να μπορούν να λειτουργούν στη διάρκεια ενός τυφώνα και πως θα μπορούσα αυτή την καταστροφική δύναμη της φύσης να την μετατρέψω σε πλεονέκτημα Ακόμη, θα μπορούσε απλά ένας αποτελεσματικός αστικός σχεδιασμός να αντιμετωπίσει τη φύση και θα αρκούσε αυτή η τεχνική και η φύτευση για να συγκρατήσουν και να απορροφήσουν το νερό?
Highlander Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 20 , 2011 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 20 , 2011 τα θέματα είναι ανάλογα. Και λύσεις θα υπάρχουν, φαντάζομαι βιβλία οικοδομικής. Καθηγητές. Γεωμετρία, ολίγην φαντασία, λίγη θεωρία και πολύ δουλειά.
ελινα Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 20 , 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 20 , 2011 Εχω γενικές πληροφοριες και κατέχω τρόπους αντιμετώπισης αστικού σχεδιαμού και βιοκλιματικών κτιρίων, οι πληροφορίες στο διαδύκτιο όμως για το θέμα μου είναι περιορισμένες και συγκεχυμένες και δε γνωρίζω κατά πόσο αξιόπιστες. Η βιβλιογραφία για το θέμα μου απο βιβλιοθήκες ήταν αμελητέα, καθώς η κοινωνική αρχιτεκτονική και πόσο μάλλον σε τόσο διαφορετικές και ακραίες καιρικές συνθήκες δεν είναι διαδεδομένη στην Ελλάδα- δυστυχώς η αρχιτεκτονικη που διδασκόμαστε είναι η αρχιτεκτονική της προβολής και της πολυτέλειας. Οπότε, προσπάθω να βρω πληροφορίες και βιβλιογραφία όπου μπορω και σκεφτόμουν πως ίσως κάποιος επαγγελματίας μηχανικός, γνώριζε κάτι παραπάνω ή έχει ασχοληθεί με κάποιο ανάλογο project που έχει πραγματοποιηθεί, γιατι θέλω ο σχεδιασμός μου,ακόμη και αν είναι απλά μια εργασία πανεπιστημίου, να είναι εν δυνάμει υλοποιήσιμος με συγκεκριμένο σχεδιασμό, υλικά και προυπολογισμό, που έχω βρεί από τους νόμους της χώρας που εξετάζω, για το ποσό χρημάτων που παρέχεται στις κοινωνικές κατοικίες.
proteas Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 20 , 2011 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 20 , 2011 Πιστεύω οτι προς το παρόν κάτι τέτοιο όχι μόνο είναι πολυέξοδο αλλά ίσως και ανέφικτο με τα δεδομένα υλικά...χωρίς να θέλω να είμαι απόλυτος αλλά γενικότερα τα τελευταία χρόνια η τεχνολογία έχει κάνει ένα βήμα σημειοτόν όσο αφορά νέες εφευρέσεις και τεχνικές δίνιοντας έμφαση στην ανάπτυξη της ηλεκτρονικής και των μέσων επικοινωνίας...αν μπορώ να αναφέρω μια καινοτομία θα έλεγα την νανοτεχνολογία...με λίγα λόγια τα υφιστάμενα υλικά βασίζονται στα ήδη υπάρχοντα με μια αναβάθμιση .... όχι κάτι τόσο σημαντικό που θα μπορούσε να επιφέρει σημαντικές αλλαγές στον τρόπο ζωής μας...δεν θέλω να σε απογοητεύσω αλλά πιστεύω οτι δεν θα είναι μια απλή εργασία και θα ζοριστείς πολύ - ίσως θα σε βοηθούσε το να μείνεις σε ένα σκέλος και να μην επεκταθείς σε ανακυκλώσιμα υλικά ή κόστος κ.α. Πάντως μια συμβουλή ... αν βρεις μια βιώσιμη λύση ή βρεις όντως την ΛΥΣΗ μη κάνεις καμία χαζομάρα και παραδώσεις την εργασία ... δεν είναι εποχή για ηρωισμούς!
Didonis Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 20 , 2011 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 20 , 2011 ελινα Το αντικείμενο που προσπαθείς να διαπραγματευτείς σε επίπεδο ενός μαθήματος είναι τεράστιο. Επίσης βάζεις μερικές παραδοχές (πιθανολογώ) καθαρά υποκειμενικές και έξω από κάθε πραγματικότητα όπως πχ "Τι ανέξοδες λύσεις υπάρχουν" που οδηγούν σε μη λύσεις. Μπορείς να μας περιγράψεις το περιεχόμενο του μαθήματος. Σε ποιο βαθμό ανάλυσης του προβλήματος πρέπει να φτάσεις. Και σε ποιο βαθμό λύσεων πρέπει να καταλήξεις? πχ Τελικά σχέδια (αν είναι ζητούμενα) σε τι κλίμακα τα θέλει ο καθηγητής σου. Από μονο του ως αντικείμενο όπως το λες, είναι 20 διδακτορικά και λίγα λέω. Οπότε μέχρι που πρέπει να το φτάσεις. Συχνά σε μαθήματα σαν αυτά η σωστή τοποθέτηση του περιγράμματος του προβλήματος είναι το πρώτο βήμα για να καταλήξεις και σε λύσεις.
ελινα Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 20 , 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 20 , 2011 Είχα διαβάσει πολύ επιδερμικά για τη νανοτεχνολογία αλλα δεν είναι αυτό που ψάχνω,μάλλον θα επιστρέψω σε πολυ παραδοσιακές τεχνικές με σύγχρονα υλικά για το σκελετό τουλάχιστον και μετά φύτευση και κάποιο σύστημα δεξαμενών, απλά ήθελα πέρα από το κέλυφος των κτιρίων, τη σύνθεση και τις χαράξεις που έδωσα στο οικόπεδο να είναι ολοκληρωμένη η μελέτη και σωστη. Μαλλον θα χρειαστώ περισσότερο-πολύ- χρόνο και την επιστράτευση πολιτικών και μηχανολόγων μηχανικών. Ευχαριστώ πολυ, που ενδιαφερθήκατε και μου απαντησατε. ΥΓ τι εννοεις να μην παραδώσω την εργασία?
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα