Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Η Τεχνικη Οδηγια σε τετοιες περιπτωσεις τι αναφερει?

Μηχανικος της ΕΥΕΠΕΝ μου ειπε τις προαλλες οτι ως ΜΘΧ θεωρουμε ενα χωρο που δεν εχει προδιαγραφες να κατοικηθει και να θερμανθει ποτε, οχι καποιον που εν δυναμει για καποια περιοδο δε θερμαινεται.

Θεωρω οτι σε τετοια περιπτωση εντασσομαι...

Απλως δεν ξερω κατα ποσον μεσα σε ενα εγκεκριμενο κτηριακο ογκο με συγκεκριμενη μελετη θερμανσης (ειχε κεντρικη θερμανση που κοπηκε και εβαλε ΦΑ ο ανθρωπος) μπορει να υπαρξει ως σαντουιτς που ανεφερες Πανο ενα τμημα που να θεωρηθει ΜΘΧ.

Δεδομενο οτι το φακελο της Πολεοδομιας δεν τον εφερα στα χερια μου, πηρα στοιχεια απο Συμβολαιογραφο για να κανω το ΠΕΑ γρηγοροτερα απο τα χρονικα περιθωρια που μου δινει η Πολεοδομια.

  • Απαντήσεις 370
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοσιεύτηκε

Μηπως, λεω εγω τωρα, ειναι προς τη μερια της ασφαλειας, δεδομενου οτι δεν υπαρχει προσβαση ουτε στο παταρι, ουτε και στο καταστημα, ενω δεν ξερω την πραγματικη χρηση του παταριου, να το εκλαβω ως θερμαινομενο χωρο?

Απο τη στιγμη που ειναι παταρι και δε μπορω να γνωριζω αν υφισταται εσωτερικη επικοινωνια με το καταστημα, ειναι πιο λογικο να θεωρησω οτι υφισταται, απο το να εκλαβω ενα ΜΘΧ εντος του κτηριακου ογκου

 

Τι λετε εσεις?

Δημοσιεύτηκε

Εγω θα το επαιρνα μθχ. Νομιζω ειναι απο τισ εξαιρετικεσ περιπτωσεισ που ο μθχ βρισκεται σε ενδιαμεσο οροφο. Δες και τη χρηση οπως λενε οι συναδελφοι.

 

Απο την αλλη πρεπει να σκεφτουμε οτι εχουμε την τμηματικη επιθεωρηση ενος κτιριου.

Υποθετικα αν το πεα εβγαινε οχι για το τμημα κτιριου αλλα για ολο το κτιριο εκεινο το δομικο στοιχειο του δαπεδου προς το παταρι θα βρισκοταν στο κελυφος; Αμφιβαλλω.

 

Υπαρχει κενο στις τοτεε και δημιουργει ασυμφωνιες για το ιδιο κτιριο σε τμηματικη και συνολικη επιθεωρηση.

Δημοσιεύτηκε

Δεδομενου του οτι το καταστημα ειναι ξενοικιαστο, ο μονος τροπος να δω τη χρηση ειναι να ανατρεξω στα σχεδια τα εργολαβικα του συμβολαιογραφου να δω τι εδωσε στη διανομη και που.

Αν και τα σχεδια που πηρα εγω δεν εχουν καμια σχεση με την πραγματικοτητα.

Ξαφνικα στην πραγματικοτητα ξεφυτρωσε ενα διαμερισμα ακομα διπλα απο το δικο μου, εκει που στα σχεδια ειναι αλλο οικοπεδο...

Αλλα αν, ψαχνοντας τον 1ο οροφο βρω χωρο αποθηκης, παταριου η κατι ττεοιο που παραπεμπει σε βοηθητικο χωρο, ειδικα αν δεν υφισταται επικοινωνια με τον κατω χωρο, θα το εκλαβω ως ΜΘΧ

 

Το θεμα ειναι οτι, ελλειψει κλειδιων, δε μπορω να διαπιστωσω αν οντως δεν υπαρχει επικοινωνια αναμεσα στο καταστημα και το παταρι εσωτερικα.

Δημοσιεύτηκε

Η απαντηση της ΕΥΕΠΕΝ στο θεμα μου ειναι οτι ακριβως επειδη δε μπορω να εχω πληρη εποπτεια του χωρου, ουτε αν πληροι τις προδιαγραφες μελλοντικα να γινει κατοικησιμος χωρος, αλλαζοντας χρηση, καλυτερα να θεωρησω την πλακα ως αδιαβατικη.

Νομιζω πως ειναι και προς τη μερια της ασφαλειας μια τετοια θεωρηση, δεδομενου οτι ειναι χωροι που εχουν μετρησει στο ΣΔ (λογικα)

Δημοσιεύτηκε

Το ίδιο που κάνουμε με γειτονικές οικοδομές κατοικιών κλπ, όταν δεν έχουμε πρόσβαση για να εξακριβώσουμε αν ο γειτονικός χώρος είναι μθχ ή όχι.

Το θεωρείς θερμαινόμενο.

  • Upvote 1
Δημοσιεύτηκε

Μελεταω διαμερισμα 1ου οροφου πανω απο πυλωτη συμφωνα με την αδεια, που στην πραγματικοτητα η μιση εγινε γκαρσονιερα και η αλλη μιση, πανω απο την οποια βρισκεται το διαμερισμα μου, εγινε γκαραζ και ο ιδιοκτητης το εκλεισε

Μονο που παρατηρησα πλησιαζοντας κοντα οτι οι καγκελοπορτες που εχει βαλει κλεινοντας την πυλωτη δεν εχουν τζαμια αλλα ναυλον!

 

Να εκλαβω την πλακα ως εν επαφη με αερα (πυλωτη) η με ΜΘΧ?

 

Θεωρω οτι το σωστοτερο ειναι το 2ο διοτι ανα πασα ωρα και στιγμη τοποθετει τζαμια στην καγκελοπορτα και το κλεινει.

Απο τη μερια της πρασιας ειναι χτισμενο ως πανω

  • 3 weeks later...
Δημοσιεύτηκε

Ο πρώτος μου ΜΘΧ σε μονοκατοικία (το κλασικό μπάζωμα υπερύψωσης ισογείου). Το θέμα που βρήκα αντίστοιχη συζήτηση είναι πλέον κλειδωμένο.

 

Η ερώτηση μου είναι πώς ορίζεται η ενδιάμεση πλάκα (το δάπεδο της κατοικίας).

Ορίζεται στη ζώνη ως πυλωτή, ως σε επαφή με το έδαφος

ή/και ως οροφή στο ΜΘΧ;

Η επιλογή αριθμός εσωτερικών διαχωριστικών επιφανειών τι ρόλο παίζει;

Δημοσιεύτηκε

αυτή η περίπτωση ακριβώς που αναφέρεις 

 

διαχωριστική επιφάνεια προς ΜΘΧ αποτελεί πλέον το δάπεδό σου

δε μπορείς να πας με U/2, ορίζεις την διαχωριστική, παίρνεις δάπεδο προς ΜΘΧ και ορίζεις τον ΜΘΧ σου, σαν ένα κλειστό παραλληλεπίπεδο

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.