Fico Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 31 , 2013 Share Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 31 , 2013 Επειδή το κόβω χλωμό να τοποθετήθηκε μόνωση από την επάνω πλευρά της πλάκας (εκτός κι αν το ελεύθερο ύψος που μετράς είναι αρκετά μικρότερο από αυτό που προδιαγράφονταν), η γνώμη μου είναι να θεωρήσεις το δάπεδο αμόνωτο -όπως λες κι εσύ- και να πάρεις U = 2,75 [W/(m2*K)] (χωρίς να το προσαυξήσεις κατά 0,1 [W/(m2*K)]). Ευχαριστω, Σημείωση: το +0,1 των θερμογεφυρών δεν το υπολογίζει αυτομάτως, όταν έχεις τσεκάρει το " θερμομόνωση κατακορύφων στοιχείων " ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
panos-vicious Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 1 , 2013 Share Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 1 , 2013 (edited) Αντί να τσεκάρεις το κουτάκι (που θα πάει και θα προσαυξήσει αυτόματα τον συντελεστή U όλων των αδιαφανών επιφανειών, μονωμένων και μη), πας και προσαυξάνεις από μόνος σου εκείνα τα αδιαφανή δομικά στοιχεία (κατακόρυφα και οριζόντια) που πρέπει, δηλαδή όσα έχουν θερμομόνωση. Σίγουρα, το ερώτημά μου είναι αν μπορώ να χρησιμοποιήσω την τιμή για αμόνωτη πλάκα προ του 79 αν και είμαι μεταγενέστερος, αλλά θεωρώ ότι είναι το πιο κοντινό στην πραγματικότητα Το ότι το κτίριο είναι μετά την εφαρμογή του ΚΘΚ, δεν σε εμποδίζει να χρησιμοποιήσεις τιμές από τους πίνακες 3.4α και 3.4β. Edited Αύγουστος 1 , 2013 by panos-vicious Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fico Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 1 , 2013 Share Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 1 , 2013 Αντί να τσεκάρεις το κουτάκι (που θα πάει και θα προσαυξήσει αυτόματα τον συντελεστή U όλων των αδιαφανών επιφανειών, μονωμένων και μη), πας και προσαυξάνεις από μόνος σου εκείνα τα αδιαφανή δομικά στοιχεία (κατακόρυφα και οριζόντια) που πρέπει, δηλαδή όσα έχουν θερμομόνωση. Το ότι το κτίριο είναι μετά την εφαρμογή του ΚΘΚ, δεν σε εμποδίζει να χρησιμοποιήσεις τιμές από τους πίνακες 3.4α και 3.4β. Ευχαριστώ, κατατοπιστικότατος... Link to comment Share on other sites More sharing options...
nik Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 9 , 2013 Share Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 9 , 2013 Όταν το όμορο κτίριο είναι οικοδομή σταματημένη στα τούβλα χωρίς κουφώματα, έχουμε αδιαβατική επιφάνεια ή σε επαφή με ΜΘΧ ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
spiliosa Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 9 , 2013 Share Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 9 , 2013 Για ΠΕΑ και όχι για ΜΕΑ θα το θεωρούσα σε επαφή με εξωτερικό αέρα, αφού το όμορο κτίριο όπως λες είναι δίχως κουφώματα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dib Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 9 , 2013 Share Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 9 , 2013 (edited) Εγω τι θα έκανα... Αν η επιφάνεια του όμορου είναι σοβαντισμένη και χωρις κουφώματα, θα την θεωρούσα αδιαβατική, με την εννοια οτι προσωρινά εχει σταματήσει και σε 1-2-3 μήνες θα μπούν τα κουφωματα... Αν δεν είναι σοβαντισμένη και χωρις κουφώματα, σημαίνει οτι έχει χοντρό πρόβλημα με τα ευρά και θα την εκλάμβανα ως σε επαφή με εξωτερικό αερα... Όπως βλέπεις, για τα ΠΕΑ χωρανε πολλές θεωρήσεις και παραδοχές Σε κάθε περίπτωση ότι θεώρηση και να κάνεις, τραβα και 2-3 φωτό σαν αποδεικτικό στοιχείο για να κοιμάσαι ήσυχος Edited Αύγουστος 9 , 2013 by dib Link to comment Share on other sites More sharing options...
nik Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 9 , 2013 Share Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 9 , 2013 Η οικοδομή είναι σταματημένη χρόνια, χωρίς σοβάδες και δεν βλέπω να μπαίνουν κουφώματα. Προς εξωτερικό αέρα το θεωρώ υπερβολικό... Είμαι μεταξύ ΜΘΧ και αδιαβατικής. Η αδιαβατική έχει νόημα με την λογική ότι κάποια στιγμή το κτίριο θα κλείσει αλλά δεν το ξέρουμε και πότε θα γίνει αυτό. Μάλλον για ΜΘΧ το βλέπω με την λογική ότι αποτυπώνω αυτό που βλέπω τώρα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dib Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 9 , 2013 Share Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 9 , 2013 Γιατί το θεωρείς ως ΜΘΧ σε ένα κτήριο που μπάζει απο παντού και οχι σε επαφή με εξωτερικό αέρα ? Ο ΜΘΧ, θεωρείται οτι είναι χώρος κλεισμένος απο παντού αλλα δεν έχει απαιτήσεις σε Θ-Ψ-ΖΝΧ... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
nik Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 9 , 2013 Share Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 9 , 2013 Ok...Αλλά νομίζω ότι δεν είναι ξεκάθαρο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tetris Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 9 , 2013 Share Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 9 , 2013 Είναι ξεκάθαρο. Αποτυπώνουμε ό,τι υπάρχει τη στιγμή της επιθεώρησης, και όχι τη μελλοντική δυνατότητα. Γιαυτό άλλωστε, έχουμε τις φωτογραφίες. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα