wrag Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 7 , 2012 Share Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 7 , 2012 (edited) Και ποιά είναι η ελάχιστη τιμή που μπορείς να κόψεις ΑΠΥ για τέτοιο πράγμα? Edited Μάρτιος 7 , 2012 by miltos Διαγραφή παράθεσης Link to comment Share on other sites More sharing options...
billlllll Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 7 , 2012 Share Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 7 , 2012 Δεν υπάρχει ελάχιστη αμοιβή, σου στέλνω και pm με λεπτομέριες Link to comment Share on other sites More sharing options...
vagos82 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 7 , 2012 Share Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 7 , 2012 Με όργανο που δεν ανήκει σ' εμένα, αλλά στην εταιρεία που δουλεύω μπορώ να κάνω τις μετρήσεις; Link to comment Share on other sites More sharing options...
giannhs555 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 11 , 2012 Share Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 11 , 2012 Μπορει καποιος να επισυναψει ενα παραδειγμα ΥΔΗ σε φ/β? Ευχαριστω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sdim Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 11 , 2012 Share Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 11 , 2012 Να θυμίσω μια πολύ σημαντική λεπτομέρεια που συζητήσαμε σε ένα άλλο θέμα. Όταν υπογράφεις την ΥΔΕ είσαι υπεύθυνος για αυτή και υποχρεούσαι από τον νόμο για 5 χρόνια να επισκευάσεις δωρεάν κάθε κατασκευαστικό ελάττωμα. Συνεπώς μην ψάχνεις πόσο είναι το ελάχιστο που μπορείς να κόψεις αλλά πόσο είναι το ελάχιστο που αξίζει να πάρεις για να αναλάβεις αυτή την ευθύνη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vagos82 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 12 , 2012 Share Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 12 , 2012 Από που προκύπτει αυτή η υποχρέωση; Γιατί δε βλέπω κάτι τέτοιο στην ΚΥΑ. Δώσε λινκ αν θες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sdim Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 13 , 2012 Share Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 13 , 2012 (edited) Ήλπιζα να μην το ρώταγε κανείς Νόμος 3043/2002 - Ευθύνη του πωλητή για πραγματικά Ελαττώματα και Έλλειψη συνομολογημένων Ιδιοτήτων Άρθρο 554 Παραγραφή Τα δικαιώματα του αγοραστή λόγω πραγματικού ελαττώματος ή έλλειψης συνομολογημένης ιδιότητας παραγράφονται μετά την πάροδο πέντε ετών για τα ακίνητα και δύο ετών για τα κινητά. Η λογική είναι πως το προϊόν του εγκαταστάτη είναι η εγκατάσταση. Προφανώς συνομολογημένη ιδιότητα της εγκατάστασης είναι η τήρηση των νόμων και των εθνικών προδιαγραφών. Συνεπώς αν π.χ. μια πρίζα δεν λειτουργεί τότε δεν πληρεί τις προδιαγραφές του HD384, άρα ο εγκαταστάτης οφείλει να την φτιάξει. Edited Μάρτιος 13 , 2012 by sdim Link to comment Share on other sites More sharing options...
sdim Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 13 , 2012 Share Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 13 , 2012 Για τα Φ/Β, τι μετρήσεις κάνετε για την νέα ΥΔΕ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
mxfa Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 14 , 2012 Share Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 14 , 2012 Σε κάποιες ΔΕΗ ζητούν Υπεύθυνη Δήλωση Εγκαταστάτη (ΥΔΕ) υπογεγραμμένη από το Μηχανικό. Για τα σχέδια εγκατάστησης ΦΒ σε στέγη που έχω κάνει ως μηχανολόγος δεν "πληρώνομαι" μιας και ο εγκαταστάτης είναι ο σύζηγός μου με την ιδιότητα του ηλεκτρολόγου. Θα πρέπει να κόψω κάποια απόδειξη στον πελάτη ή αρκεί η σφράγιση τις νέας ΥΔΕ? Έχω την άδεια άσκησης επαγγελματός, αλλά δεν έχω κάνει έναρξη επαγγέλματος στην εφορία Link to comment Share on other sites More sharing options...
gregmav Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 14 , 2012 Share Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 14 , 2012 Δεν μπορείς να σφραγίζεις σχέδια, ΥΔΕ ή άλλα επίσημα έγγραφα χωρίς να έχεις κάνει έναρξη στη ΔΟΥ. Ακόμα και για τον εαυτό σου θα πρέπει να κόβεις απόδειξη (έστω μηδενική), πολύ δε για πελάτες. Τώρα είδα ότι είσαι Μηχανικός Παραγωγής. Έχεις το δικαίωμα να υπογράφεις ΥΔΕ για ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα