nvel Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 24 , 2011 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 24 , 2011 Καλησπέρα.Θα ήθελα να επισημάνω την δυνατότητα μέτρησης αντίστασης γείωσης χωρίς ηλεκτρόδια που παρέχει το Macrotest 5035. Πολύ χρήσιμο για την τσιμεντένια Αθηνά και πολύ γρήγορο. νομίζω οτι ο τρόπος μέτρησης της αντίστασης γείωσης "χωρίς ηλεκτρόδια" χρησιμοποιεί ως βοηθητικό ηλεκτρόδιο τους σωλήνες ύδρευσης που στις παλιές εγκαταστάσεις χρησιμοποιείται ήδη ως γείωση ενώ δεν είναι πια ακριβώς γειωμένο.
ΝΙΚΟΣΤΡΙ Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 24 , 2011 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 24 , 2011 νομίζω οτι ο τρόπος μέτρησης της αντίστασης γείωσης "χωρίς ηλεκτρόδια" χρησιμοποιεί ως βοηθητικό ηλεκτρόδιο τους σωλήνες ύδρευσης που στις παλιές εγκαταστάσεις χρησιμοποιείται ήδη ως γείωση ενώ δεν είναι πια ακριβώς γειωμένο. Είσαι σίγουρος ότι το αποτέλεσμα μετρήσεις θα είναι το σωστό έστω και στο ένα τρίτο αν και το πρότυπο δεν ορίζει τιμή Μήπως μας έχουν μπερδέψει περισσότερο από ότι θα έπρεπε. δεςhttp://www.michanikos.gr/showpost.php?p=313210&postcount=21
teotyper Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 25 , 2011 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 25 , 2011 πρέπει να το'χει και το METREL eurotest ΧΕ , εάν τόχει κάποιος να μας πληροφορήσει καλύτερα.... Όντως το EUROTEST XE, και ΧΑ έχει την δυνατότητα προσεγγιστικής μέτρησης της αντίστασης γείωσης, άλλα απο ότι γνωρίζω δεν είναι αποδεκτός τρόπος μέτρησης απο το πρότυπο!!! Οι αποδεκτοι τρόποι είναι με τα ηλεκτρόδια και ο βρόχος σφάλματος μέχρι στιγμής... έχω πληροφορηθεί όμως ότι θα ενταχθεί στο πρότυπο του ΕΛΟΤ και ο τρόπος μέτρησης με τις 2 αμπεροτσιμπίδες όπως ισχύει σε όλη την Ευρώπη!
saradis1 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 4 , 2011 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 4 , 2011 ναι. θα συμπεριληφθούν και άλλοι τρόποι μέτρησης, όπως μας πληροφορήσανε σε σεμινάριο της ΕΕΤΕΜ στη Χίο. Αυτοί οι τρόποι αυτή τη στιγμή εξετάζονται και θα τεθούν σε εφαρμογή μάλλον το 2013 στις νέες οδηγίες. Μέχρι τότε όμως αποδεκτές είναι αυτοί οι δύο τρόποι που ανέφερες.
PANOS MAST Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 5 , 2011 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 5 , 2011 οπότε βρόχος σφάλματος έχει μόνο το Macrotest 5035??????
teotyper Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 5 , 2011 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 5 , 2011 Όλα τα όργανα που πληρούν τις προδιαγραφές για την συμπλήρωση της νεας ΥΔΕ έχουν την δυνατότητα να μετρήσουν το σφάλμα βρόχου (ΤΤ, ΤΝ, ΤΝS...)
pantsilibiris Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 1 , 2011 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 1 , 2011 Παιδια Metrel MI 3102 all in one απο uk τιμή 862 με φπα και μεταφορικα και εχει τα παντα και software για ηυ και 999 μνημες μετρησεων Μην γράφετε με κεφαλαία. Δείτε τους Κανόνες Συμμετοχής. Ευχαριστώ, miltos
Alastis Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 2 , 2011 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 2 , 2011 Ελλαδα Fluke 1653b 1100+φπα και βαλε Αγγλια 731 λιρες τελικη... Αν το παρω απο Αγγλια λετε να υπαεχει θεμα? Ειναι 17ης εκδοσης
hektor Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 2 , 2011 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 2 , 2011 Οχι τι θέμα να υπάρχει ?Ιδιο όργανο είναι ,δεν υπάρχει πρόβλημα ,απλός επειδή είμαστε ποίο πλούσιοι εδώ στην Ελλάδα μας τα πουλάνε ποίο ακριβά
rastas Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 3 , 2011 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 3 , 2011 (edited) Αυτή τη στιγμή παίζει προσφορά από "Τεχνική Ανάπτυξη" για το sonel MPI 520, στα 849 € συν Φ.Π.Α με την αμπεροτσιμπίδα άλλα 90€ με έκπτωση 20%. Να επισημάνω ότι η αμπεροτσιμπίδα μετράει ρεύματα (διαροές) από 2mA και σε συνεργασία με το sonel μετράει ισχύ (P,Q,S) cosφ. Επίσης δείχνει σχηματικά πως πρέπει κανεις να κάνει τη σύνδεση για να κάνει την επιθυμητη μέτρηση.Παραδίδεται με αλκαλικές μπαταρίες.Επαναφορτιζόμενες και φορτιστής σπιτιου-αυτοκινήτου είναι κιτ στον προεραιτικό εξοπλισμό. Το testboy από την "Πιττας" είναι στα 690€. Προσιτή τιμή σε ένα μαζεμένο όργανο.Μαζί δίδεται φορτιστής και μπαταρίες NIMH. Θέλω να αγοράσω ένα και έχω μπλεχτεί, από την άλλη μόνο το eurotest ΧΑ της Metrel κάνει μετρήσεις γείωσης με 2 τσιμπίδες κατ'ευθείαν πάνω στο καλώδιο της γείωσης (προεραιτικός εξοπλισμος).Αυτό είναι βέβαια πολύ χρήσιμο γιατί φανταστείτε να θέλει κάποιος να μετρήσει την τιμή της της αντίστασης γείωσης σε εγκατάσταση νοσοκομείου, είναι κατανοητό ότι ούτε το ρευμα μπορούμε να κόψουμε αλλά και ούτε τον αγωγό της γείωσης, οπότε τί κάνουμε; Μετράμε μόνο το βρόχο σφάλματος και γράφουμε ότι δεν δύναται να μετρηθεί η γείωση και τελειώνουμε,προς το παρόν τουλάχιστον γιατι μελλοντικά το πρότυπο θα συμπεριλάβει και αυτόν τον τρόπο μέτρησης.Η τιμή του όμως στα 1100+φπα.Μπαταρίες αυτό δεν ξέρω αν δίνει επαναφορτιζόμενες. Όλα τα άλλα όργανα πάντως αν δεν μπορούμε να μετρήσουμε την αντισταση γείωσης, έχουν τη δυνατότητα να μετρήσουν βρόχο βραχυκύκλωσης και σφάλματος κάτι που δέχεται η νεα ΥΔΕ. επίσης να πω ότι στο sonel (made in Germany) και στο testboy (made in slovenia) η τιμές δύναται να πέσουν σε μαζικές παραγγελίες..ότι και αν σημαίνει αυτό. Αυτά συνοπτικά για αυτά τα 3 όργανα που είμαι ποιο κοντά....είμαι όμως μπερδεμένος..... Edited Νοέμβριος 3 , 2011 by rastas
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα