Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ιδιοκτησιακό - πολεοδομικό ερώτημα: Αποδοχή κληρονομιάς -όρια ακινήτου


Symeonis

Recommended Posts

Προσπαθώντας να συντάξω δήλωση αποδοχής κληρονομιάς ερχόμαι αντιμέτωπος με περιγραφή ακινήτου βάσει παλαιού τίτλου κτήσης που δεν αντιστοιχεί στη σημερινή πραγματικότητα και αναρωτιέμαι, τι γίνεται στις περιπτώσεις αυτές.Ειδικότερα , με απασχολούν περιπτώσεις , όπου χρήζουν επικαιροποίησης τα όρια του ακινήτου , είτε μιλάμε για φυσικά όρια που κατόπιν π.χ. αναδασμού μεταβλήθηκαν , είτε για όρια που προσδιορίζονται κατά τον τίτλο με αναφορά σε ονόματα ιδιοκτητών όμορων ακινήτων οι οποίοι έχουν προφανώς στο μεταξύ κληρονομηθεί. Στις περιπτώσεις αυτές , όπου ο τίτλος είναι παλαιός , προκειμένου να γίνει ακριβής (= επίκαιρη) περιγραφή του ακινήτου , απαιτείται πρακτικά να αναλάβει τοπογράφος και να φτιάξει τοπογραφικό , παρ'ότι το τοπογραφικό δεν είναι υποχρεωτικό εκ του νόμου επί αποδοχής κληρονομιάς ;;; Σας έχει τύχει ;

Link to comment
Share on other sites

@Symeonis

Η πράξη αποδοχής κληρονομιάς που συντάσσεται είτε χωρίς τοπογραφικό διάγραμμα (για να γλυτώσει ο δηλών την αμοιβή του μηχανικού;;;) είτε με αναφορά σε τοπογραφικό ανεπίκαιρο, είναι προφανές ότι είναι μεν νομικά σύμφωνη με τις σχετικές διατάξεις αλλά υστερεί από πλευράς περιγραφής του ακινήτου για τους λόγους που ανέφερες και άλλους. Το αποτέλεσμα αυτής της τακτικής είναι να μην μπορεί να εφαρμοστεί ο τίτλος ιδιοκτησίας στο έδαφος, εάν και όποτε αυτό απαιτηθεί.

 

Κατά την άποψή μου, απαιτείται να συνταχθεί πρόσφατο τδ ώστε να συνταχθεί συμβ/φική πράξη που θα περιγράφει πλήρως την ακίνητη περιουσία που κληρονομεί ο δηλών.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.