Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πυρανίχνευση σε Φροντιστήριο Ξ. Γλωσσών


Avdiritis

Recommended Posts

Όπως γράφει και ο τίτλος ενδιαφέρομαι να μάθω αν είναι υποχρεωτική η εγκατάσταση Πυρανίχνευσης (θερμοδιαφορικοί ανιχνευτές) σε ένα 2 όροφο φροντηστήριο, λεχω απευθυνθεί στην διεύθυνση Β' βάθμιας εκπαίδευσης αλλά και οι ίδιοι δεν ήταν σίγουροι, συγκεκριμένα η υπάλληλος μου είπε πως μόνο πυροσβεστήρες ζητάμε, αλλά εμένα δεν μου κάθεται καλά σε 2όροφο φροντηστήριο και με παιδιά μέσα να μην υπάρχει σύστημα πυρανίχνευσης???

 

Έχει ασχοληθεί κανείς με κάτι παρόμοιο?

Link to comment
Share on other sites

Επειδή εχω κάνει μελέτες πυρασφάλειας, τόσο σε κτήριο με οικ. άδεια πριν του 71/88 όσο & μετά απο αυτό και στις δυο περιπτώσεις, η Π.Υ. εκτός των άλλων απαιτούμενων ενεργητικών μέσων (πυρ. ερμάριο, φορητούς πυρ. 6 ή 12 Kg), απαίτησε σύστημα πυρανίχνευσης με θερμοδιαφορικούς ανιχνευτές.

 

Το απαίτησε σημαίνει οτι το προβλέπει η νομοθεσία

 

Τώρα, για την δ/νση Β' βάθμιας εκπαίδευσης ενω θα έπρεπε να το γνωρίζει, παρόλα αυτά δεν είναι αρμόδια για την απάντηση, αν απαιτείται ή όχι

Link to comment
Share on other sites

Για νέα κτίρια, βάσει ΠΔ 71/88, η πυρνίχνευση είναι απαραίτητη για εκπαιδευτήρια >3 ορόφους (Αρθρο 7). Είναι όμως υποχρεωτικό να εγκατασταθεί χειροκίνητο σύστημα συναγερμού, και σήμανση οδεύσεων διαφυγής (τα EXIT δηλ). Άρα για 2όροφο εκπαιδευτήριο δεν απαιτείται, εκτός εάν θέλει ο ίδιος να βάλει ανιχνευτές ή ζητηθεί από την ΠΥ κάτι ανάλογο. Κατά τ άλλα, 2 ΡΑ6 στον όροφο και 1 φωλιά μικρή.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.