Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

"Τιμητική διάκριση για το ερευνητικό του έργο έλαβε το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, καταλαμβάνοντας την 17η θέση το 2010. Πρόκειται για το πρώτο ελληνικό ερευνητικό ίδρυμα, που σημειώνει τέτοια πρόοδο (το 2009 βρισκόταν στην 47η θέση)."

Στον κατάλογο των 100 ερευνητικών ιδρυμάτων συμπεριλαμβάνονται ερευνητικά ιδρύματα παγκόσμιας φήμης (Imperial College of Science Technology and Medicine, Ecole Polytechnique Federal de Lausanne, Centre National de la Recherche Scientifique κ.λπ.) και η παρουσία του ΕΜΠ σε τόσο υψηλή θέση αποδεικνύει την ποιότητα της ερευνητικής δουλειάς του ιδρύματος, ειδικά στην παρούσα δυσμενή οικονομική συγκυρία για την Ελλάδα.

Στον κατάλογο των 100 ερευνητικών ιδρυμάτων με κριτήριο την παγκόσμια φήμη (reputation), το ΕΜΠ κατατάσσεται 3ο στη σειρά και έπονται το Καθολικό Πανεπιστήμιο της Λουβαίν και το Πανεπιστήμιο του Wageningen.

 

Υπάρχουν και καλά νέα για τα ελληνικά πανεπιστήμια.

  • Upvote 1
Δημοσιεύτηκε

Γίνεται συζήτηση στοhttp://www.gurforum.org/2010/11/26/%CE%B4%CF%8D%CE%BF-%CE%BD%CE%AD%CE%B5%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CF%84%CE%AC%CE%BE%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BC%CE%AF%CF%89%CE%BD/comment-page-1/#comment-99654

 

για όποιον ενδιαφέρεται

Δημοσιεύτηκε

Χωρίς να θέλω να παραβλέψω το ότι κακό υπάρχει στην ανώτατη και ανώτερη εκπαίδευση, αυτό είναι ένα παράδειγμα του ότι και θέλουμε και μπορούμε απλά κάποιοι ντόπιοι δεν μας αφήνουν.

Δημοσιεύτηκε

Μπράβο στο ΕΜΠ .Αν και πιστεύω πως υπάρχουν και άλλα ιδρύματα στην Ελλάδα όπως το ΑΠΘ που κάνουν και εκεί καλή δουλειά και ειδικά αυτές τις ημέρες που ακούστηκε για άλλη μια φορά λόγο της ανακάλυψης για την θεραπεία της ρευματοειδούς αρθρίτιδας .

 

http://www.madata.gr/diafora/science/119652.html

 

Είναι πολύ σημαντικό να γίνονται τέτοιες ανακαλύψεις και ειδικά στο Τομέα της Υγείας .

Δημοσιεύτηκε

Με πρόλαβε ο Τed78, ήθελα να ανοίξω και εγώ αυτό το θέμα.

Υπήρχε ένα thread παλιότερα που θάβονταν τα Ελληνικά Πανεπιστήμια γιατί δεν ήταν στην λίστα των Τimes.

Φωτιά είχε πάρει εκείνο το thread, αλλά δεν είναι παράξενο, γιατί και στα δελτία ειδήσεων μόνο τις δυσάρεστες ειδήσεις προβάλλουν.

Η αλήθεια είναι κάπου στη μέση.

Προσωπικά πιστεύω ότι παρά τα πολλά προβλήματα των πανεπιστημίων μας , υπάρχουν περιπτώσεις φοιτητών που ξεχωρίζουν κυρίως λόγω του προσωπικού τους ζήλου και ικανοτήτων.

 

1. Απαιτώ από το ΕΜΠ να παράγει ερευνητικό έργο από τη στιγμή που είμαι χορηγός του (κρατήσεις υπερ ΕΜΠ).

 

2. Το Βραβείο της Καλύτερης Νέας Ερευνήτριας (Young Investigator Award) για το 2011 που πήρε η νεαρή βιολόγος , σαφώς και αποτελεί διάκριση για το ΑΠΘ.

http://www.madata.gr/diafora/science/119652.html

Το link το παρέθεσε και ο lazarosk

 

3. Παρόμοια διάκριση πήρε και ένα πολιτικός μηχανικός από το Α.Π.Θ. στις μεταλλικές.

Ως ο καλύτερος νέος ερευνητής για τη συμβολή του στην εξέλιξη της επιστήμης του Μηχανικού, στα θέματα σχεδιασμού κατασκευών έναντι πυρκαγιάς διακρίθηκε ο υποψήφιος διδάκτωρ του Εργαστήριου Μεταλλικών Κατασκευών του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του ΑΠΘ, Χρήστος Τσαλίκης.

Ο νέος ερευνητής Χρήστος Τσαλίκης βραβεύτηκε κατά τη διάρκεια των εργασιών του Διεθνούς Συνεδρίου Integrated Fire Engineering and Response, που πραγματοποιήθηκε στην Πράγα στις 29 και 30 Απριλίου 2011.

Η βράβευση αυτή έρχεται αμέσως μετά την, ιδιαίτερα, τιμητική κατάταξη του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών ΑΠΘ, στη θέση 50 στη διεθνή λίστα κατάταξης 100 Τμημάτων Πανεπιστημίων Εταιρείας Quacquareli Symonds (QS), που ασχολείται με την ποιοτική κατάταξη Πανεπιστημίων και Τμημάτων, σε παγκόσμιο επίπεδο

"Έφτιαξα μια εξίσωση με την οποία μπορεί κανείς να διαστασιολογήσει έτσι μια κατασκευή και κάποια στιγμή να οδηγήσει στη δημιουργία ενός αντιπυρικού κανονισμού για τις κατασκευές", εξηγεί ο κ. Τσαλίκης, ο οποίος είναι απόφοιτος του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του ΑΠΘ με μεταπτυχιακές σπουδές στο Imperial College του Λονδίνου, σε θέματα μεταλλικών κατασκευών. Το τελευταίο διάστημα ο κ. Τσαλίκης εκπονεί διδακτορική διατριβή στο Εργαστήριο Μεταλλικών Κατασκευών, ως υποψήφιος διδάκτορας του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του ΑΠΘ.
http://www.voria.gr/index.php?module=news&func=display&sid=50658

 

http://www.makthes.gr/news/reportage/74199/

 

Συγχαρητήρια και στους 2 παραπάνω διδακτορικούς και ελπίζω να συνεχίσουν την ακαδημαική τους καριέρα και να μη τους φάνε τα ''γρανάζια'' της κομματοκρατίας και της οικογενειοκρατίας.

  • Upvote 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.