George T. Δημοσιεύτηκε July 23, 2011 at 03:07 μμ Δημοσιεύτηκε July 23, 2011 at 03:07 μμ Παιδιά υπάρχει το ενδεχόμενο να ανοιξουμε ενα κατάστημα για την γυναίκα μου με ρούχα, θα είναι στο όνομα μου όμως. Τι γίνεται σε αυτή την περίπτωση?πληρώνουμε και τσμέδε και τεβε?
SOTHRIS Δημοσιεύτηκε July 25, 2011 at 06:52 πμ Δημοσιεύτηκε July 25, 2011 at 06:52 πμ Eίστε παλαιός ή νέος ασφαλισμένος ? Αν είστε στην πρώτη περίπτωση υπάρχει η διπλή ασφάλιση. Αν είστε στη δεύτερη περίπτωση έχετε το δικαίωμα της επιλογής ασφαλιστικού φορέα.
nikmmech Δημοσιεύτηκε July 25, 2011 at 07:20 πμ Δημοσιεύτηκε July 25, 2011 at 07:20 πμ Δηλ μπορεί να είναι στον ΟΑΕΕ (ΤΕΒΕ) αν το επιλέξει..? Δεν παραμένει στο ΤΣΜΕΔΕ και παίρνει απαλλαγή από ΟΑΕΕ? Μιλάω πάντα για "νέο" ασφαλισμένο.
SOTHRIS Δημοσιεύτηκε July 25, 2011 at 11:52 πμ Δημοσιεύτηκε July 25, 2011 at 11:52 πμ Δηλ μπορεί να είναι στον ΟΑΕΕ (ΤΕΒΕ) αν το επιλέξει..? Δεν παραμένει στο ΤΣΜΕΔΕ και παίρνει απαλλαγή από ΟΑΕΕ? Μιλάω πάντα για "νέο" ασφαλισμένο. Tότε ΤΣΜΕΔΕ υποχρεωτικά γιατί είναι μηχανικός και απαλλαγή από τον ΟΑΕΕ.
George T. Δημοσιεύτηκε July 31, 2011 at 10:03 πμ Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε July 31, 2011 at 10:03 πμ Είμαι νέος ασφαλισμένος, εδώ και έξι μήνες. Δηλαδή μπορώ να έχω απαλλαγή απο τον οαεε και να πληρώνω μόνο τσμεδε?Το θέμα είναι ότι αυτή τη στιγμή είμαι μισθωτός και το τσμεδε μου το πληρώνει η εταιρια που εργάζομαι. Ισχύει πάλι το ίδιο?
SOTHRIS Δημοσιεύτηκε July 31, 2011 at 07:17 μμ Δημοσιεύτηκε July 31, 2011 at 07:17 μμ Είμαι νέος ασφαλισμένος, εδώ και έξι μήνες. Δηλαδή μπορώ να έχω απαλλαγή απο τον οαεε και να πληρώνω μόνο τσμεδε?Το θέμα είναι ότι αυτή τη στιγμή είμαι μισθωτός και το τσμεδε μου το πληρώνει η εταιρια που εργάζομαι. Ισχύει πάλι το ίδιο? Εχεις το δικαίωμα της επιλογής ασφαλιστικού φορέα . (ΤΣΜΕΔΕ ).
tpanag Δημοσιεύτηκε July 31, 2011 at 08:03 μμ Δημοσιεύτηκε July 31, 2011 at 08:03 μμ Από τη στιγμή που η επιλογή είναι μεταξύ ...ενός ενδεχομένου, δεν αποτελεί επιλογή. ΤΣΜΕΔΕ μόνο και αναγκαστικά γιατί (προς το παρόν) "ασφαλίζεται η ιδιότητα". Το καίριο ερώτημα όμως είναι αυτό: "Το θέμα είναι ότι αυτή τη στιγμή είμαι μισθωτός και το τσμεδε μου το πληρώνει η εταιρια που εργάζομαι. Ισχύει πάλι το ίδιο?" Τι γίνεται σε τέτοια περίπτωση; Καλύπτεται από θέμα ασφαλιστικού με τις εισφορές που πληρώνει ο εργοδότης; Και για να προλάβω απαντήσεις του τύπου "θα διακόψεις τη μισθωτή εργασία" θα πω ότι αυτό είναι απολύτως αδύνατο σε κάποιες περιπτώσεις (ένταξης μελετητικού πτυχίου σε εταιρεία π.χ. όπου ο κάτοχος του πτυχίου φαίνεται ως μισθωτός με ημιαπασχόληση).
nikmmech Δημοσιεύτηκε July 31, 2011 at 08:45 μμ Δημοσιεύτηκε July 31, 2011 at 08:45 μμ Πάντα "προηγούνται" οι εισφορές από μισθωτή εργασία. Και αυτό γιατί συνήθως προκύπτουν περισσότερα έσοδα για τα ταμεία (εισφορές εργοδότη+εργαζόμενου) - λογική του νομοθέτη. Οπότε δεν προκύπτει ασφαλιστικά καμία επιβάρυνση στο συνάδελφο.
gamvro Δημοσιεύτηκε August 1, 2011 at 09:21 πμ Δημοσιεύτηκε August 1, 2011 at 09:21 πμ Εχεις το δικαίωμα της επιλογής ασφαλιστικού φορέα . (ΤΣΜΕΔΕ ). Είσαι σίγουρος γι' αυτά που λες; Δηλαδή εγώ σαν μηχανικός αν θέλω να πουλάω τυρόπιτες ή αυτοκίνητα ή ηλεκτρολογικά είδη 'η ρούχα κ.α. θα πληρώνω μόνο ΤΣΜΕΔΕ;;;
SOTHRIS Δημοσιεύτηκε August 1, 2011 at 11:04 πμ Δημοσιεύτηκε August 1, 2011 at 11:04 πμ Είσαι σίγουρος γι' αυτά που λες; Δηλαδή εγώ σαν μηχανικός αν θέλω να πουλάω τυρόπιτες ή αυτοκίνητα ή ηλεκτρολογικά είδη 'η ρούχα κ.α. θα πληρώνω μόνο ΤΣΜΕΔΕ;;; Aν είστε στην κατηγορία των ¨νέων μηχανικών " δηλ. ασφάλιση στο TΣΜΕΔΕ από 01-01-1993 και μετά, τότε έχετε το λεγόμενο δικαίωμα επιλογής .
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα