Inzaghi Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 25 , 2011 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 25 , 2011 Απορια σχετικη με το προγραμμα εξοικονομησης κατ οικον... Ειχα ανοιξει και σχετικο τοπικ για τον τροπο αντιμετωπισης της κατασκευης αλλα λογω ελλειψης απαντησεων και εξειδικευμενης ερωτησης τωρα, καλυτερα να το συζητησω εδω... Το ισογειο ειναι αποθηκη (ΜΘΧ) και ο οροφος απο πανω κατοικησιμος (ΘΧ) Κατα τις εργασιες ανακαινισης, που θα συμπεριλαμβανει τοσο εργασιες που εντασσονται στο προγραμμα οσο και λοιπες που δεν εντασσονται στο προγραμμα, ισογειο και οροφος θα γινουν κατοικησιμοι και θερμαινομενοι χωροι. Θα υπαρξει προβλημα οταν το 1ο πιστοποιητικο θα αναγραφει 75τ.μ. επιφανειας και το 2ο 150τ.μ.? Και τι θα συμβει με τα κουφωματα του ισογειου που τωρα ειναι ΜΘΧ και θελει ο πελατης να τα αλλαξει αλλα στη μεταγενεστερη κατασταση θα γινει θερμαινομενος χωρος? Θεωρουνται επιλεξιμη δαπανη? Γιατι αν υπαρξει προβλημα, θα πρεπει να σπασω το ισογειο με τον οροφο σε δυο θερμαινομενες ζωνες, η μια ανευ θερμανσης (του Κ.Α.) και η αλλη με την υπαρχουσα για να γινουν δεκτες οι παρεμβασεις... Γνωμες?
panos-vicious Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 25 , 2011 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 25 , 2011 Όπως τα λες μάλλον η "μεταγενέστερη κατάσταση" όπου το ισόγειο θα γίνει θερμαινόμενος ή εν ολίγοις "νόμιμα" κατοικήσιμος χώρος, καταλαβαίνω πως θα προκύψει με "τακτοποίηση". Ε, λοιπόν, άσε πρώτα να τον "τακτοποιήσει" και βλέπεις. Βγάλε ένα και μόνο πιστοποιητικό προγενέστερης, αλλά πάντως "τακτοποιημένης" κατάστασης και ένα μετά τις επεμβάσεις. Δεν γίνεται να θέλει ο/η ιδιοκτήτης/τρια και την πίτα ολάκερη και το σκύλο χορτάτο, πριν καν προχωρήσει -ή τέλος πάντων ολοκληρώσει- την ρημάδα την τακτοποίηση. Α' ρε ελλαδάρα! Μέχρι και αυθαίρετα του 2015 είσαι ικανή να "τακτοποιείσεις" (αυτό θα πει μακρόπνοος πολεοδομικός σχεδιασμός), φτάνει να μπαίνει ρευστό στο -σουρωτήρι- δημόσιο ταμείο σου.
Inzaghi Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 26 , 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 26 , 2011 καμία σχέση! Το σπίτι είναι 60 και βάλε ετων και είναι αυθαίρετο. Δεν υπάρχει καμία οικοδομική άδειά για να δουμε τι χρήσεις έχει το υπόγειο και τι το ισόγειο. Δεν ξέρω δηλαδή αν στο ε9 φαίνονται 75 η 150 τετραγωνικά κατοικησιμου χώρου. Αν φαίνονται 75, θα βγάλω το πιστοποιητικό με το ισόγειο ΜΘΧ και τον όροφο θερμαινόμενο χωρο, αλλά στο σενάριο θα δηλώνω 150 τετραγωνικά μίας και το ισόγειο θα γίνεται επίσης κατοικησιμος. Αν φαίνονται 150, δεν ξέρω τι πρέπει να κάνω... Να δηλώσω 75+75 όπως πιο πάνω η 150 από την αρχή?
panos-vicious Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 26 , 2011 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 26 , 2011 Ζητώ συγγνώμη. Πάντως δεν βλέπω πως μπορεί να γίνει να εγκριθούν σαν επιλέξιμες δαπάνες οι επεμβάσεις στον Μ.Θ.Χ., από τη στιγμή που στο ΠΕΑ δηλώνεται σαν τέτοιος. Και στο σενάριο δεν θα πρέπει να παραμένει Μ.Θ.Χ.; Και στο ΠΕΑ μετά τις επεμβάσεις, πάλι Μ.Θ.Χ. δεν θα πρέπει να παραμένει;
Inzaghi Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 26 , 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 26 , 2011 Το θεμα δεν ειναι ακριβως αυτο.... Στο χαρτι της πολεοδομιας που θα προσκομιστει στο φακελο, αναγραφεται ρητα οτι υπαρχει διωροφη ΚΑΤΟΙΚΙΑ καλυψης 75τ.μ. στο οικοπεδο.... Σε αυτην την κατοικια, λοιπον, χρησιμοποιειται ο πανω οροφος ως κατοικησιμος και καλυπτονται οι αναγκες του για θερμανση μεσω μιας σομπας πετρελαιου, ενω λογω του οτι προτερα κατοικουνταν απο 2 ατομα, δεν υπηρχε η αναγκη καλυψης θερμανσης και του ισογειου, το οποιο εμεινε κενο και τοποθετουνται διαφορα αντικειμενα κατα καιρους. Πλεον, μετα την αποδοχη κληρονομιας, θα καλυψει αναγκες οικογενειας, οποτε ολος ο χωρος προκειται να αξιοποιηθει ως κατοικια. Δεν υπαρχει πουθενα δηλωση οτι ο κατω χωρος ειναι αποθηκη (καλα, ΜΘΧ με την ακριβη εννοια της φρασης ειναι) η βοηθητικος χωρος τελος παντων και ο πανω κατοικια... Και οι 2 χωροι θεωρουνται κατοικησιμοι αλλα χρησιμοποιηθηκε ως τωρα ΜΟΝΟ ο πανω... Δε βλεπω λογο να μη δυναται να μπουν οι παρεμβασεις ΚΑΙ του κατω χωρου, ειδικα απο τη στιγμη που θα χρησιμοποιηθει πλεον ως κατοικια και κανονικα... Η πρωτη προσεγγιση στο προγραμμα που εκανα, δειχνει τον κατω χωρο ως ΜΘΧ και τοσο στο σεναριο οσο και στο 2ο ΠΕΑ θα φαινονται κατοικια κανονικα (διπλασια τετραγωνικα). Αν υπαρξει καποιο προβλημα, θα πρεπει να ορισω 2 θερμαινομενες ζωνες (μιας και ο κατω χωρος θεωρειται πολυ βαρια κατασκευη με 370 ανηγμενη θερμοχωρητικοτητα, χτισμενος απο πετρες και ο πανω χωρος βαρια κατασκευη με 260 θερμοχωρητικοτητα χτισμενος απο τουβλα), η κατω θερμαινομενη με θερμανση του Κ.Α. και η πανω θερμαινομενη με τη σομπα. Που υπαρχει το προβλημα?
Inzaghi Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 26 , 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 26 , 2011 Παντως τα κοριτσακια του helpdesk του ΥΠΕΚΑ για μια ακομα φορα μου επιβεβαιωσαν οτι ειναι απλως καποιες ασχετες που παπαγαλιζουν οτι τους μαθανε.... Εκτος του οτι δεν εχουν ιδεα για οσα τους ρωταω, μου αναφερουν συνεχως για τα νομιμα και τα νομιμα που πρεπει να γινουν και με την πρωτη που θα στριμωχτουν σε ερωτηση που δεν ξερουν να απαντησουν, αρχιζουν τις κυρωσεις και τα προστιμα και τις απειλες... Δηλαδη ημαρτον! Παιρνω τηλεφωνο στο ΥΠΕΚΑ για να με φοβερισουν λες και ειμαι κανα παιδακι που δεν τρωει το φαι του και θα το κανει ντα ο μπαμπουλας... Τι να πω...
miltos Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 26 , 2011 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 26 , 2011 Αν υπαρξει καποιο προβλημα, θα πρεπει να ορισω 2 θερμαινομενες ζωνες .... η κατω θερμαινομενη με θερμανση του Κ.Α. και η πανω θερμαινομενη με τη σομπα. Που υπαρχει το προβλημα? Δεν βλέπω κανένα πρόβλημα. Ίσα ίσα, το βλέπω πιο σωστό να εντάξεις όλο το κτίριο σε ζώνες. Η χρήση του όρου μθχ από τις ΤΟΤΕΕ δεν είναι και ο πιο ταιριαστός. Για τις ανάγκες της ΜΕΑ, ο μθχ είναι: μη θερμαινόμενος μη ψυχόμενος μη αξιολογήσιμος ως προς τον εξαερισμό μη αξιολογήσιμος ως προς τον φωτισμό μη αξιολογήσιμος ως προς την κατανάλωση ΖΝΧ
Inzaghi Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 26 , 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 26 , 2011 Κι εγω ετσι το σκεφτηκα. Να βαλω το κτηριο σε 2 ζωνες, μια το ισογειο που ειναι και χτισμενο με πετρα και παχος τοιχου 50 εκατοστα, δε θερμαινεται και δεν κατοικειται εως τωρα και μια τον πανω οροφο που ειναι χτισμενος με τουβλα και κατοικειτο και θερμαινετο με σομπα, οσο ζουσε η γιαγια... Στο helpdesk του ΥΠΕΚΑ μια κοπελα μου ειπε να το βαλουμε σαν πολυκατοικια αφου εχει 2 εισοδους!!! Αλλη μου ειπε οτι οι παρεμβασεις στο ισογειο δεν θεωρουνται επιλεξιμες γιατι δεν κατοικειται και χρησιμοποιειται ως αποθηκη!!! Το οτι δεν υπαρχει εγγραφο που να φαινεται οτι το ισογειο ειναι δηλωμενο ως αποθηκη δεν ενδιαφερει κανεναν μαλλον!!! Μηχανικος στο ΥΠΕΚΑ μου ειπε πως πρεπει να δηλωσω ολο το κτισμα σαν κατοικια γιατι αν μεταγενεστερα χρησιμοποιηθει ολοκληρο να μην ξερω τις καταναλωσεις? Πολυ πιο λογικο μου ακουστηκε! Οποτε μαλλον θα το κανω σε 2 θερμαινομενες ζωνες οπως ειχα στο μυαλο μου εξ αρχης για να μην υπαρξει προβλημα πουθενα!
panos-vicious Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 26 , 2011 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 26 , 2011 Inzaghi, αφού και τα δύο επίπεδα του κτιρίου θεωρούνται κατοικήσιμοι χώροι, θα σου πρότεινα να ορίσεις από την αρχή (πριν το σενάριο) συνολική επιφάνεια 150 τ.μ. και δύο θερμικές ζώνες (όπως τις περιγράφεις) και να μην ασχοληθείς καθόλου με μη θερμαινόμενους χώρους. Έτσι οι παρεμβάσεις που θα προτείνεις στο σενάριο (και κατ' επέκταση η έκδοση του δεύτερου ΠΕΑ) θα αφορούν όλο το κτίριο, χωρίς να μπλέκεις ούτε με μ.θ.χ. ούτε και να έχεις τον πονοκέφαλο των διαφορετικών τετραγωνικών πριν και μετά. Ούπς! Κατέληξες ήδη σ' αυτό, οπότε άκυρο το μήνυμα.
Inzaghi Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 26 , 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 26 , 2011 Ευχαριστω ολους για τη βοηθεια στο να καταληξω εδω τελικα.... Το θεμα ηταν εξ αρχης πολυ περιπλοκο και ηθελα και τις γνωμες συναδελφων γιατι το να ρωταω κοριτσακια που εκπαιδευτηκαν με σεμιναρια να κανουν κατι συγκεκριμενο και μονο δεν το βρηκα και τοσο δοκιμο και τσαμπα με μπερδευανε... Και το ΜΘΧ του λεβητοστασιου στο ισογειο θα τον λαβω σαν θερμαινομενο χωρο αφου ειναι οριακα στο 10% του ογκου του κτηριου και στο σεναριο μειωνεται κιαλλο, μιας και απορροφα ενα τμημα του ο ιδιοκτητης για να κανει μπανακι... Ελπιζω να μην αντιμετωπισω περαιτερω προβληματα...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα