Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αποτελέσματα για κάθε χρήση κτηρίου ξεχωριστά


thanvg

Recommended Posts

Αγαπητοί συνάδελφοι,

 

δουλεύοντας στην τρίτη μου ΜΕΑ, προέκυψε κτήριο με κατάστημα στο ισόγειο και κατοικία στον όροφο, κάτι που απαιτεί χωρισμό σε δύο θερμικές ζώνες.

Στο κείμενο της ΜΕΑ, κατά το παράδειγμα του ΤΕΕ, πρέπει να παρατεθούν αποτελέσματα για την ενεργειακή απόδοση, καθώς και η κατάταξη ανά θερμική ζώνη. Άλλα πινακάκια και κατάταξη για το κατάστημα και άλλα για την κατοικία.

Χρησιμοποιώ το λογισμικό του ΤΕΕ, στο οποίο καταχωρώ τα στοιχεία από τις λοιπές μελέτες και χρησιμοποίησα την επιλογή να ορίσω δύο θερμικές ζώνες. Όμως, κατά την παραγωγή των αποτελεσμάτων, δεν βλέπω πουθενά επιλογή για απεικόνιση ή αποθήκευση των αποτελεσμάτων ανά θερμική ζώνη!

-Υπάρχει κάτι τέτοιο και μου έχει διαφύγει ή πράγματι δεν υπάρχει;

-Και σε αυτή την περίπτωση (που δεν υπάρχει τρόπος απεικόνισης αποτελεσμάτων ανά θερμική ζώνη), πρέπει να γίνουν δύο διαφορετικά αρχεία, ένα για κάθε θερμική ζώνη, ώστε να προκύψουν ξεχωριστά τα αποτελέσματα;

-Και επίσης, εγώ που έκατσα και συμπλήρωσα το αρχείο με τα στοιχεία των δύο θερμικών ζωνών, υπάρχει δυνατότητα να σβήσω τη μία από τις δύο και να αποθηκεύσω αντίστοιχα ώστε να μου προκύψουν τα δύο αρχεία, ή πρέπει να τα ξαναγράψω από την αρχή; Γιατί μου φαίνεται ότι ούτε επιλογή διαγραφής ζώνης υφίσταται....

 

Ευχαριστώ προκαταβολικά για τις απαντήσεις, ελπίζω να μην έχουν απαντηθεί κάπου αλλού, αν και δε βρήκα κάτι.

Χαιρετώ

Θανάσης

Link to comment
Share on other sites

Πρέπει να δημιουργήσεις 2 xml, ένα για κάθε χρήση κτηρίου.

 

Αν δημιουργήσεις αντίγραφο της μελέτης και ορίσεις αριθμό ζωνών "1", θα σβηστεί η δεύτερη ζώνη, οπότε έχεις το xml με την πρώτη ζώνη μόνο (έλυσες το μισό πρόβλημα). Δεν βρήκα τρόπο να σβήσεις την πρώτη ζώνη, ώστε να σου μείνει η δεύτερη. Οπότε προχωράς με copy paste.

Link to comment
Share on other sites

μάλιστα, όπως υποψιάστηκα, ευχαριστώ για την επιβεβαίωση!

αναρωτιέμαι τότε γιατί να υπάρχει η επιλογή δημιουργίας περισσοτέρων της μίας ζωνών στο ίδιο αρχείο και μάλιστα με διαφορετικές χρήσεις...για να ταλαιπωρούνται κάποιοι που δεν το έψαξαν από την αρχή....

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Είναι για την περίπτωση κτηρίων με μια κύρια χρήση (π.χ. νοσοκομείο, νηπιαγωγείο) που περιλαμβάνουν δευτερεύουσα χρήση, που η λειτουργία του σε υποχρεώνει να πάρεις διαφορετική ζώνη (π.χ. εστιατόριο ή κατάστημα εντός του νοσοκομείου, γραφεία εντός νηπιαγωγείου).

Για τις άλλες περιπτώσεις κάθε κτήριο μια ΜΕΑ, κάθε κύρια χρήση δικό της xml.

 

Προτείνω να ξαναπεράσεις από την αρχή τα στοιχεία σε νέα αρχεία. Γράφοντας 1 στην ζώνη, η δεύτερη ζώνη που υπήρχε και κρύβεται δεν είμαι σίγουρος αν δεν <<συνεισφέρει>> στα αποτελέσματα κρυφά.

 

Μου έχει τύχει γι' αυτό το λέω.....

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.