Μετάβαση στο περιεχόμενο

Περίβλημα προστατευμένης όδευσης


Recommended Posts

Φίλτατοι και προθυμότατοι συνάδελφοι! ζητώ τη βοήθειά σας στη διευκρίνηση των απαιτήσεων για τα Δομικά στοιχεία του περιβλήματος της Πυροπροστατευμένης όδευσης διαφυγής (σε κτίριο κατηγορίας Η). Σύμφωνα με την 3.2 του άρθρου 3 του ΠΔ 71/88 "τα δομικά στοιχεία του περιβλήματος ενός πυροδιαμερίσματος, δηλαδή οι τοίχοι, τα πατώματα και τα κουφώματα έχουν δείκτη πυραντίστασης που καθορίζεται επίσης στις Ειδικές Διατάξεις για κάθε χρήση κτιρίου. Οι παραπάνω απαιτήσεις για δείκτη πυραντίστασης ισχύουν επίσης για περιβλήματα πυροπροστατευμένων οδεύσεων διαφυγής.."

Για τη χρήση μου, έχω απαίτηση 120' για το Υπόγειο και 90' για το Υπέργειο τετραόροφο κτίριο. Υπάρχει λοιπόν απαίτηση για το εξωτερικό υαλοπέτασμα του κλιμακοστασίου να έχει δείκτη πυραντίστασης 60' (εφόσον είναι <25%) ?

Πρέπει να βεβαιωθούμε γιατί είναι ακριβά πράγματα αυτά!

:roll:

Link to comment
Share on other sites

Το κλιμακοστάσιο είναι πυροδιαμέρισμα, αλλά οι απαιτήσεις πυραντίστασης του περιβλήματος, ισχύουν μόνο για το τμήμα που το διαχωρίζει από το υπόλοιπο κτήριο, όχι από το εξωτερικό περιβάλλον.

 

Δες την κωδικοποίηση ερμηνευτικών του Π.Δ.71/1988, υπάρχει διευκρίνιση (2.1.7)

 

Edit:

Διευκρίνιση: Η απαίτηση για τον δείκτη πυραντίστασης των φέροντων δομικών στοιχείων, δεν έχει καμία σχέση με τη θέση των στοιχείων στο κτήριο (εξωτερικά, εσωτερικά)

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Θεώρησα ότι η Πυροπροστατευμένη Όδευση διαφυγής έχει μεγαλύτερες απαιτήσεις από ένα απλό Πυροδιαμέρισμα

Link to comment
Share on other sites

Εννοώ ότι το φρεάτιο της Πυροπροστατευμένης Όδευσης του κλιμακοστασίου, αναλαμβάνει την υποχρέωση να διακινήσει τον πληθυσμό και άρα να μείνει ακέραιο για το χρονικό διάστημα του δ.π., όχι μόνον ο φ.ο. του αλλά και όλα τα υπόλοιπα στοιχεία του περιβλήματος, ακόμη και αν είναι προς τον ακάλυπτο χώρο του οικοπέδου. Δηλαδή, αναρωτιέμαι αν η ερμηνευτική εγκύκλιος για τα Πυροδιαμερίσματα ισχύει και ειδικότερα για τις Πυροπροστατευμένες οδεύσεις διαφυγής.

Ευχαριστώ που συνεχίζετε...

Link to comment
Share on other sites

Η δημιουργία πυροδιαμερισμάτων έχει σκοπό να περιορίσει την μετάδοση πυρκαγιάς εντός του κτηρίου, δηλαδή από τον ένα χώρο στον άλλο.

 

Κατά τη γνώμη μου, και σύμφωνα με την αντιμετώπιση από τις υπηρεσίες, η εγκύκλιος έχει εφαρμογή και για τις πυροπροστατευόμενες οδεύσεις (που στην ουσία είναι ένα πυροδιαμέρισμα που δεν έχει άλλη χρήση, δηλαδή δεν παραμένουν άτομα, δεν γίνεται κάποια δραστηριότητα κλπ)

Link to comment
Share on other sites

εδω οντως υπαρχει ενα θεμα. Εφοσον μερος της περιμετρου της οδευσης διαφυγης ειναι εξωτερικο θα μπορουσε να εξεταστει με τα κριτηρια των εξωτερικων τοιχειων. Προφανως ο φερον οργανισμος πρεπει να εχει την απιτουμενη αντοχη αλλα γαι τα υπολοιπα δεν νομιζω. Εξαρταται δηλαδη απο τις αποστασεις απο τα γειτονικα κτιρια.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.