Efklidis Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 9 , 2011 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 9 , 2011 θα πρέπει μέσα στα χρόνια που θα κάνει στην Αγγλία να υπολογίσει και αυτά του ΔΟΑΤΑΠ . Εκτός και εάν καταργηθεί ως τότε . Το μάστερ του δεν θα υπολογιστεί από την στιγμή που η αναβάθμιση που θα κάνει θα προσμετρηθεί στην συνεκτίμηση του βασικού του τίτλου όπως ορίζει και ο μέχρι σήμερα νόμος για τις αναγνωρίσεις με τα πενταετή φοίτηση διπλώματα. Οπότε κάποιος ενδεχομένως να πει πως εφόσον το παιδί μου μετά από δυο χρόνια στην Αγγλία θα ταλαιπωρηθεί και άλλα δύο μέχρι να τον ειδοποιήσουν να δώσει εξετάσεις μέχρι να προετοιμαστεί για να τις δώσει τότε καλύτερα να τα παρακολουθήσει μέσα σε ένα ελληνικό πανεπιστήμιο όπου δεν θα χρειάζεται να πληρώνει δίδακτρα και θα το έχει και ο γονιός από κοντά να το παρακολουθεί και να το βοηθάει σε ότι έχει ανάγκη .
zografos_k Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 9 , 2011 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 9 , 2011 Οπότε κάποιος ενδεχομένως να πει πως εφόσον το παιδί μου μετά από δυο χρόνια στην Αγγλία θα ταλαιπωρηθεί και άλλα δύο μέχρι να τον ειδοποιήσουν να δώσει εξετάσεις μέχρι να προετοιμαστεί για να τις δώσει τότε καλύτερα να τα παρακολουθήσει μέσα σε ένα ελληνικό πανεπιστήμιο όπου δεν θα χρειάζεται να πληρώνει δίδακτρα και θα το έχει και ο γονιός από κοντά να το παρακολουθεί και να το βοηθάει σε ότι έχει ανάγκη . Δεν ισχυει κατι τετοιο. Το ελληνικο πανεπιστημιο θα τον τρεχει 6-7 χρονια κ θα του βγαλει το λαδι. Δεν αξιζει. Και δε σε προστατευει κανεις απο τις επιδρομες αποφοιτων του εξωτερικου, ειτε με καλα πτυχια ειτε με πτυχια επι αμοιβης. Χιλιες φορες να παει στην Αγγλια. Θα τελειωσει πολυ πιο νωρις. Μεχρι να δωσει εξετασεις, μπορει να δουλευει-αποκτα εμπειρια + οτι μπορει να καταργηθουν τελειως οι εξετασεις αναγνωρισης + οτι μπορει να δουλεψει κ στο εξωτερικο αν εδω αρχισει να βρεχει ακριδες....
DKIOURAS Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 9 , 2011 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 9 , 2011 Αγαπητέ νέε συνάδελφε. Νομίζω ότι μπορώ να σε βοηθήσω λίγο. Πιστεύω ότι θα ήταν καλύτερο να ψάξεις να βρεις ένα μεταπτυχιακό στο ΕΜΠ, που για λίγο ακόμη είναι δωρεάν !!!. Εάν δεν σε καλύπτει αυτό τότε δυστυχώς η λύση είναι στο εξωτερικό. Θα ήθελα να ψάξεις και χώρες εκτός Αγγλίας. Καλή υπομονή και καλό ψάξιμο !!!
Efklidis Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 9 , 2011 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 9 , 2011 Το ελληνικο πανεπιστημιο θα τον τρεχει 6-7 χρονια κ θα του βγαλει το λαδι. Δεν αξιζει. Για ποιό λόγο να τον τρέχει τόσα χρόνια ? Αν δεν κάνω λάθος μέσα από κατατακτήριες εξετάσεις ξεκινάει από το 5 εξάμηνο .Άρα ο υπόλοιπος χρόνος που του μένει στην καλύτερη περίπτωση χωρίς καταλήψεις και άλλα προβλήματα είναι περίπου 2.5 χρόνια εάν τελειώσει στην ώρα του . Άρα γιατί να κάνει 4 χρόνια που είναι και τα λιγότερα από το εξωτερικό μαζί και με αυτά του ΔΟΑΤΑΠ εάν και από εκεί τελειώσει στην ώρα του ?
zografos_k Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 9 , 2011 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 9 , 2011 Πιστευω πως ειναι λιγες οι πιθανοτητες να τελειωσει στα 2,5 χρονια ακριβως. Λιγο οι καταληψεις, λιγο καποιοι κομπλεξικοι καθηγητες, λιγο καποια μαθηματα αντικειμενικα δυσκολα κ το πιασες το 4ακι πολυ ευκολα. Κ χωρις μεταπτυχιακο. Κ χωρις την ''εμπειρια'' του εξωτερικου. Κ με λιγοτερες πιθανοτητες να βρεις δουλεια στο εξωτερικο ΑΝ θελησεις οταν θα βρεχει βατραχια εδω... Γενικα συμφωνω οτι απαιτειται περισσοτερος χρονος για σπουδες εξω. Αλλα αυτο που αποκομιζεις ειναι σημαντικοτερο του χρονου που ισως θα κερδισεις σπουδαζοντας εδω, εκτος αν θελεις με το ζορι τα ΕΔ του πολ μηχ στην Ελλαδα κ δε σ'ενδιαφερει τιποτε αλλο.
Efklidis Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 9 , 2011 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 9 , 2011 Το ίδιο όμως μπορεί να πει κάποιος και για το εξωτερικό στο θέμα του να τελειώσει και εκεί κάποιος στην ώρα του .Επιπλέον οι καταλήψεις στα ελληνικά ιδρύματα επηρεάζουν και αυτόν που θα έρθει για να δώσει εξετάσεις αναγνώρισης στην Ελλάδα .Όσον αφορά για την εμπειρία του εξωτερικού μπορεί να την αποκτήσει και από το πτυχίο που έχει από το ΤΕΙ χωρίς να χρειάζεται τις περαιτέρω σπουδές .Για το εξωτερικό δεν χρειάζεται να γίνει η αναβάθμιση του πτυχίου αλλά για την Ελλάδα .Επιπλέον ο γονιός θα γλιτώσει και πάρα πολλά έξοδα τα οποία μπορεί να επενδύσει επάνω στην δουλειά του παιδιού του . Π.Χ Τα έξοδα για το άνοιγμα του επαγγελματικού του χώρου .
stayros Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 9 , 2011 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 9 , 2011 Ότι λέει ο zografos_k. Επίσης πλέον δεν είναι ανάγκη να περάσεις από ΔΟΑΤΑΠ, με 3 χρόνια εμπειρίας αναγνωρίζεσε κανονικά. Αν σου βάλουν λίγα μαθήματα τότε τα δίνεις και ησυχάζεις. Όσο για το μεταπτυχιακό αυτό "αναγνωρίζεται" μια χαρά στον ιδιωτικό τομέα. Μη μου πεις πως ψάχνεις δουλειά στο δημόσιο ε;
fraafr Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 9 , 2011 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 9 , 2011 οι σπουδές με κατατακτήριες σε ελ. πολυτεχνείο, ναι μεν μπαίνεις στο 5ο εξάμηνο (μηχανολόγοι) αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι σου χαρίζουν τα μαθήματα των προηγούμενων εξαμήνων. Αν σου αναγνωρίσουν μερικά (βλέπεις προέρχεσαι από ΤΕΙ..που πας ρε "καραμήτρο") να ανάψεις και μια λαμπάδα στο μπόϊ σου. Οπότε ξέχασε το εξάμηνο, ξεκινάς από το 0+.... Το Msc στο ΕΜΠ, ξέχασέ το, δεν δέχονται αποφοίτους ΤΕΙ για μάστερ στο ΕΜΠ, είναι άβατο, "αγράμματοι" δεν πιστοποιούνται εκεί.... Οπότε μην την πολυψάχνεις "παιδί μου", η λύση είναι μία και σίγουρη, εξωτερικό και στο τέλος θα δεις ότι είναι και φθηνότερα και καλύτερα. Άσε που σε προστατεύει το ευρωπαϊκό δίκαιο αντί το διάτρητο προκατειλημμένο Ελληνικό...
kosmas85 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 9 , 2011 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 9 , 2011 Να συνεχίσουμε με πληροφορίες για το "που και πως στο εξωτερικό , αλλα και που ψάχνουμε και πως θα διασφαλίσουμε οτι θα γυρίσουμε με ισοτιμία"? Μιας και η μέθοδος των κατατακτηρίων είναι γνωστή απο όλες τις απόψεις? Και μια άποψη... Συμφέρει στη τελική? Θα κανείς ποτέ απόσβεση χρημάτων? (κόστος σπουδών + σταματάς να εργάζεσαι 2-3 χρόνια + οτι χάνεις επαγγελματική εμπειρία)
Efklidis Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 9 , 2011 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 9 , 2011 Και αυτά όμως ακόμα τα 3 χρόνια εμπειρίας υπολογίζονται ως επιπλέον ή παράλληλος χρόνος με αυτών των σπουδών και αν μου βγάλουν και επιπλέον μαθήματα τότε extra επιπλέον χρόνος . Η βασική όμως ουσία είναι η μείωση του χρόνου στην διάρκεια του επιτεύγματος που συζητάμε και όχι οι προοπτικές που έχει κάποιος να μείνει και να εργαστεί στο εξωτερικό .Επιπλέον για την Ελλάδα ο μεταπτυχιακός τίτλος ο οποίος αποτελεί κομμάτι συνεκτίμησης του βασικού τίτλου από ότι ξέρω δεν αναγνωρίζεται ως ξέχωρος τίτλος στον ιδιωτικό τομέα από την στιγμή που δεν θα εκδοθεί ξέχωρη βεβαίωση αναγνώρισης για αυτόν τον τίτλο από το ΔΟΑΤΑΠ . Οπότε λογικά δεν θα έχει και καμία ισχύει στην ελληνική επικράτεια όπως έχει σήμερα το σύστημα στην Ελλάδα.
Recommended Posts