Μετάβαση στο περιεχόμενο

Φοροαπαλλαγή για Αγρότες


Icecut

Recommended Posts

Μήπως θα μπορούσε κανείς να με ενημερώσει τι υπάρχει σαν φοροαπαλλαγή για την περίπτωση εγκατάστασης απο αγρότη Φ/Β πάρκου?Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Καμία φοροαπαλλάγή, τουναντίον, υποχρεωτική παραμονή για μια 5ετία σε επιχειρηματικη μορφή αποκλειστικά ατομική. Μόνο οι αγρότες με πάνω από 5 χρόνια στο μητρώο αγροτών θα έχουν ευνοικότερη μεταχειριση .Στις ασφαλιστικές τους εισφορές όμως κι οχι στη φορολόγηση. Θα μεινουν δηλαδη στον ΟΓΑ(πηγαίνοντας στην 7η κατηγορία) και δεν θα υπαχθουν υποχρεωτικά στον ΟΑΕΕ όπως οι νεότεροι.

Link to comment
Share on other sites

Καθώς θέλω να διατυπώσω προσφορά για εγκατάσταση απο αγρότη σε γήπεδο,μου είπανε οτι η προσφορά θα γίνει για panel,inverters και βάσεις χωρίς ΦΠΑ ενώ για το υπόλοιπο κομμάτι της προσφοράς η χρέωση ΦΠΑ γίνεται κανονικά.Ισχύει κάτι τέτοιο?

Link to comment
Share on other sites

Η φοροαπαλλαγή ξέρω ότι ισχύει στους αγρότες όταν έχει να κάνει με εγκαταστάσεις, μηχανήματα, εξοπλισμούς κλπ , που αφορούν ζωική &φυτική παραγωγή, εάν το φπα ξεπερνά ένα ποσό σε ευρώ τότε παραδίδεται στην ΔΟΥ του αγρότη ένα προτιμολόγιο που αναφέρει το ακριβής κόστος του εξοπλισμού ,μηχανημάτων κλπ και η εφορία απαλλάσσει τον αγρότη από τη καταβολή του φπα . Το φπα των εργασιών δεν απαλλάσσεται . Αυτό που λέει ο rodag για τη πενταετία ναι ισχύει. Τώρα, κατά πόσο τα φ/β έχουν σχέση μα τη φυτική ή ζωική παραγωγή δεν το γνωρίζω , ξέρω όμως ότι έδωσαν άδεις για φ/β σταθμούς έως 100kw στους αγρότες με ευνοϊκούς όρους , με το σκεπτικό ότι θα σταματήσουν να ζητάνε ευρω που δεν τους ανήκουν κλείνοντας τους δρόμους .

Link to comment
Share on other sites

ΝΙΚΟΣΤΡΙ

αυτή η "ευνοική" απαλλαγή ΦΠΑ για τους αγρότες, ισχύει σε όλους ανεξαιρέτως τους επιχειρηματίες,και λεγεται απαλλαγή ΦΠΑ παγίων επένδυσης (για κάθε πάγιο με ΦΠΑ άνω των 3.000 ευρώ)

Βρε τι βαράτε τους αγρότες :razz:, αυτοι τουλάχιστον θα απευθυνθουν και σε κανένα τοπικο εγκαταστάτη και θα μοιραστει η πίτα. Οι άλλοι με τα παρκα των MW έχεις δει να δινουν τουλάχιστον κανένα ξεροκόμματο στις τοπικές αγορές;Ακόμα και εταιρειες εγκατάστασης από Γερμανία φέρνουν.

Πάντως για να μην δημιουργουνται παρανοήσεις δεν υπάρχει καμία φοροαπαλλαγή ειδική για τους φωτοαγρότες:D

Link to comment
Share on other sites

Φοροαπαλλαγή ΟΧΙ, Απαλαγή ΦΠΑ ΝΑΙ για τον Η/Μ εξοπλισμό

τα τράκερς παίρνουν απαλαγή ΦΠΑ οι σταθέρες βάσεις η τελευταία εικόνα που έχω είναι ότι δεν παίρνουν αλλά το μεταφέρω με επιφύλαξη

 

Στην περίπτωση του leasing όλα τα παραπάνω πάνε περίπατο μιας και στο leasing δεν τιμολογείται ο πελάτης αλλά η εταιρία που παρέχει την μίσθωση και το τιμολόγιο το οποίο υπολογίζεται στην καθαρή τιμή προσαυξάνεται κατά την έκδοσή του με 23% ΦΠΑ

 

Επίσης αγρότες που εντάσουνε μέρος του αγροτικού σε σχέδιο βελτίωσης ξεχνάνε το leasing γιατί ο επενδυτής του σχεδίου περέπει να έχει τιμολόγιο εξωφλημένο στο όνομά του για να πάρει την επιδότηση.

αυτά τα ολίγα

Link to comment
Share on other sites

Παιδιά μη βαράτε αγρότης είμαι και ξέρω (όχι εγώ η γυναίκα μου 400 ελαιόδεντρα και 6 στρέμματα θερμοκήπια ) άλλωστε με αγρότες κάνω δουλειές. Rodag έχεις απόλυτο δίκιο από τους αγρότες περιμένουμε καμιά δουλίτσα και όχι από τα MW

@jks

Ναι ,όντως απαλλαγή φπα λέγεται, για τα υπόλοιπα που αναφέρεις έτσι είναι αλλά δεν ξέρω κατά πόσο ισχύει η απαλλαγή φπα φ/β σταθμού από αγρότη

Link to comment
Share on other sites

ισχύει κανονικότατα

αν θές να πάρεις αγροτικό μηχάνημα και είσαι στο κανονικό καθεστώς ΦΠΑ δεν μπορείς? απαντάω εγώ μπορείς :D

Οι αγρότες επενδυτές σε ενέργεια παραγώμενη απο ΑΠΕ μέχρι 100KWp σχετικά με το ΦΠΑ είναι σε υβριδικό καθεστώς, παραμένουν στο ειδικό σχετικά με τα αγροτικά και είναι στο κανονικό σε σχέση με τα Φ/Β, αν θέλεις παραπάνω πληροφορίες στείλε PM και ότι μπορώ να βοηθήσω ευχαρίστως:)

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

jsk επειδή έθιξες το θέμα του leasing, ήθελα να σε ρωτήσω αν είσαι σίγουρος για το οτι η απαλλαγή ΦΠΑ πάει περίπατο. Μίλησα με ΑΤΕLeasing συγκεκριμένα και μου είπε οτι όντως το τιμολόγιο κόβεται στο όνομα της ΑΤΕLeasing και η οποία πληρώνει κανονιικά το ΦΠΑ. Μήπως όμως ο αγρότης μπορεί και το παίρνει πίσω με κάποιο τρόπο απο κάποια αρμόδια υπηρεσία?

Επίσης ξέρει κανείς αν το συνολικό ύψος που μπορεί χτηματοδοτήσει η ΑΤΕLeasing είναι 25000? Με ΦΠΑ ή χωρίς το ΦΠΑ?

 

Ευχαριστώ πολύ.

Link to comment
Share on other sites

Καθαρές αξίες δλδ χωρίς ΦΠΑ τα χρήματα που αναφέρεις john1rafto.

 

Η Leasing το παιρνει πίσω το ΦΠΑ όταν σε χρεώνει +23% στις δόσεις που θα την πληρώνεις.

Βέβαια στην ουσία τελικά δεν θα πληρώνεις +23% γιατί το ΦΠΑ της δόσης θα συμμψηφίζεται με το ΦΠΑ 13% της πληρωμής από το ΔΕΣΜΗΕ

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.