ilias Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 19 , 2008 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 19 , 2008 Ανάλογα με την περίσταση, ίσως κάνουν χρήση.
sundance Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 19 , 2008 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 19 , 2008 επιγραμματικα αλλες λυσεις?
Demoiselle Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 30 , 2008 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 30 , 2008 Χρόνια Πολλά σε όλους Θα ήθελα να ρωτήσω τον φίλο giannist τι εξέλιξη είχε αυτή η περίπτωση. Ποιός απεκατέστησε τη ζημία? Ο ίδιος σοβατζής ή άλλος? & ποιός ανέλαβε το κόστος αποκατάστασης?
giannist Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 30 , 2008 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 30 , 2008 Η ευθύνη για ότι έγινε ήταν καθαρά σοβατζή (άσχετα αν δεν το παραδέχτηκε). Η απόσταση του μηχανήματος που φτιάχνει το σοβά και της οικοδομής ήταν αρκετά μεγάλη με τα λάστιχα εκτεθειμένα στον ήλιο σε όλο το μήκος τους. Αυτός προκειμένου να μην κολλήσει η λάσπη μέσα στα λάστιχα και σκάσουν ή πάθει ζημιά η μηχανή του, έβαζε λιγότερο τσιμέντο. Τα αποτέλεσμα ήταν αυτό. Ο ιδιοκτήτης δεν δέχθηκε να ξανασοβατίσει και συμφώνησα μαζί του, κυρίως γιατί θα έπεφταν τσιμέντα πάνω στα μάρμαρα, η οικοδομή είχε καθαριστεί και γιατί είχε σπατουλάρει ήδη κάποιους τοίχους. Ο σοβατζής έχασε ένα μικρό υπόλοιπο που είχε, αλλά το ποσό ήταν μικρό μπροστά σε αυτό που έγινε. Ο ιδιοκτήτης θα τοποθετήσει ψευδοροφή. Όσο αφορά εμένα δεν έγινε κάτι. Να πώ εδώ ότι τα ταβάνια είχαν περαστει με το πρώτο χέρι κανονκά, αλλά ξεκόλλησε και αυτό μαζί με όλο το σοβά.
ΓΙΑΝΝΗΣ Γ Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 30 , 2008 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 30 , 2008 Γιάννη οταν λες οτι η απόσταση του μηχανήματος που φτιάχνει το σοβά και της οικοδομής ήταν αρκετά μεγάλη,για τι απόσταση μιλάμε?Είχε βάλει και ''προεκτάσεις''?
giannist Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 30 , 2008 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 30 , 2008 Ναι είχε βάλει επιπλέον λάστιχα για να φτάσει. Χονδρικά γύρω στα 30 μέτρα μονο τα λάστιχα στον ήλιο χωρίς τα μέσα στην οικοδομή.
Demoiselle Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 31 , 2008 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 31 , 2008 Παρόμοια περίπτωση αντιμετωπίζω κι εγώ. Όχι όμως σε παραδοσιακό σοβά, αλλά σε γυψοσοβά. Έχει πέσει(αποκολληθεί) η δεύτερη στρώση, η οποία έχει πάχος 1,5 εκ. η οποία βάσει προδιαγραφών έπρεπε να είναι μόνο 0,5 εκ. Αυτό που συνέβη ήταν οτι τους τράβηξε πολύ το πρώτο χέρι, όταν ρίξαν το δεύτερο, αλλά και η ποσότητα του υλικού, η οποία έπρεπε να έχει στο σύνολο της πάχος 1,5 εκ. Το πρόβλημα όμως δεν είναι μόνο αυτό καθ' αυτό το γεγονός. Είναι ότι οι σοβάδες ταβανιού έπεσαν σε ένα δωμάτιο, και δεν ξέρουμε τι θα γίνει στο μέλλον με τα υπόλοιπα. Ήδη σε άλλο δωμάτιο η οροφή "κουνιέται", καταλαβαίνεις δηλαδή οτι έχει αποκολληθεί. Εκεί σίγουρα θα γίνει καθαίρεση. Πώς ελέγχουμε όμως την κατάσταση των υπόλοιπων οροφών έτσι ώστε οι ιδιοκτήτες να μπορούν να κοιμούνται ήσυχοι οτι δεν θα τους έρθει κάποια μέρα η οροφή στο κεφάλι?
glargkatzis Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 3 , 2009 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 3 , 2009 καλημέρα και καλή χρονιά, ο μόνος τρόπος τελικά για να ξέρεις τι παραδίνεις στον πελάτη είναι επίβλεψη κατά τη διάρκεια της κατασκευής και μόνο.ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΗ ΛΥΣΗ.και άν δεν μπορείς λόγω πολλών οικοδομών πάρε ένα συνάδελφο ακόμα , τόσος κόσμος ψάχνει για δουλειά.ποτέ δεν αναλαμβάνουμε περισσότερα από ότι μπορούμε.εγώ προσωπικά δεν εμπιστεύομαι κανέναν.οικοδομή από το γραφείο και με 2 ώρες τη βδομάδα στο γιαπί δεν γίνεται .κάπου θα γίνει η μ..κία και ο μόνος υπεύθυνος είσαι εσύ ,δεν θα ξέρει ο πελάτης τις αναλογίες του μίγματος αλλά πρέπει να τις ξέρει και ο μηχανικός ,δεν είναι κακό.
Demoiselle Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 4 , 2009 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 4 , 2009 Επίβλεψη, ναι. Μέχρι ποιό σημείο? Έλεος συνάδελφε! Υποτίθεται οτι έχουμε να κάνουμε με επαγγελματίες. Είναι δυνατόν να ελέγχεις το πάχος της κάθε στρώσης σοβά σε κάθε σημείο, στα χιλιάδες τετραγωνικά σοβά που έχει μια οικοδομή? Και θεωρείς οτι δεν μπορεί να σε ξεγελάσει ο κάθε τεχνίτης, αν το θελήσει? Μπορούμε να έχουμε έναν γενικό έλεγχο, και αυτό καλούμαστε να κάνουμε, αλλά δεν μπορούμε να ελέγχουμε το τράβηγμα στο τριβίδι του σοβατζή, ούτε να απαιτούμε να είμαστε παρών κάθε φορά που τελειώνει το μείγμα στη μηχανή, ούτε να είμαστε σε δύο ή τρία δωμάτια ταυτόχρονα. Συμφωνώ οτι η διαρκής παρουσία μας αποτρέπει πολλά... αλλά δεν μπορείς να είσαι πανταχού παρών. Η οικοδομή είναι μια συλλογική δουλειά, και απαιτείται από όλους υπευθυνότητα. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που υπάρχουν φθηνά και ακριβά συνεργεία. Αυτό φυσικά, δεν σημαίνει απόλυτα πως ένα ακριβό συνεργείο αποτελεί εγγύηση κατασκευής, σίγουρα όμως κάτι σημαίνει. Η καλή δουλειά θέλει χρόνο, θέλει μεροκάματα, θέλει χρήματα. Επιβλέποντες είμαστε, δεν είμαστε χωροφύλακες. Για να γίνει αυτό που λές, πρέπει να είμαστε από τις 7:00 το πρωί μέχρι τις 3:30 στην οικοδομή, αλλά και πάλι ποιος εγγυάται οτι μόλις γυρίσεις την πλάτη σου δεν θα κρύψει κάποιος ένα σακί τσιμέντο, ή δεν θα πάρει από τα σκουπίδια ένα άδειο σακί για να φανεί οτι το έριξε στην μπετονιέρα...? Υπευθυνότητα χρειάζεται από όλους, η οποία να υπογράφεται με συμβόλαια καλής εκτέλεσης εργασιών και ανάληψη ευθυνών σε περίπτωση κακοτεχνίας.
Brasco Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 5 , 2009 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 5 , 2009 Υπάρχουν οι ευθύνες του επιβλέποντα μηχανικού, του επιστάτη - εργοδηγού και του υπεργολάβου. Όταν ο ιδιοκτήτης δηλώνει στο έντυπο αναγγελίας έργου προς το ΙΚΑ πως η οικοδομή χτίζεται χωρίς γενικό εργολάβο αλλά με αυτεπιστασία δικιά του τότε ας αναλάβει και τις ευθύνες του επιστάτη και του εργοδηγού... Άλλο επιβλέπων μηχανικός και άλλο εργοδηγός
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα