Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΠΕΑ και Η/Μ συστήματα σε τριτογενή κτήρια


dib

Recommended Posts

Παιδιά έχω ΠΕΑ σε εμπορικο κατάστημα με 3 ΘΧ και 3 ΜΘΧ...όταν το τρέχω με την μία Θερμαινόμενη ζώνη μου βγάζει αποτελέσματα, το ίδιο όταν προσθέτω και τους 3 ΜΘΧ.... όταν όμως προστίθενται και οι αλλοι 2 ΘΧ έχω θέμα ...στο τρέξιμο μου βγάζει στο Κτήριο Αναφοράς καταναλώση μόνο για ΖΝΧ και Φωτισμό όλα τα άλλα μηδέν και το ίδιο για στο Υπάρχον Κτήριο με άλλες τιμές....το έχει αντιμετωπίσει κανείς αυτο??? δοκιμάστικα είδα οτι δεν μου το δέχεται με πάνω απο ένα ΘΧ κάνοντας αντίγραφο του .xml....Please heeeeelp!!!!!!!

Link to comment
Share on other sites

Δεν έχω αντιμετωπίσει παρόμοια προβλήματα. Στο "κέλυφος", έχεις βάλει αριθμό διαχωριστικών επιφανειών τόσες όσοι και οι Μ.Θ.Χ.; Και σε κάθε διαχωριστική επιφάνεια αντιστοιχείς και τον κατάλληλο Μ.Θ.Χ.;

Link to comment
Share on other sites

Ναι και απ αυτο έβαλα...Αναγκάστηκα να τα ξαναπεράσω απο την αρχη και τώρα είναι μια χαρά...:/..τι να πείς...Ευχαριστώ!!

Link to comment
Share on other sites

Η ειδική ηλεκτρική αντίσταση προκύπτει διαιρώντας την συνολική ηλεκτρική κατανάλωση του εναλλάκτη με την παροχή του σε m3/sec? Σε μια βιβλιοθήκη συμφωνα με τη ΤΟΤΕΕ απαιτούνται 180m3/h νωπός αέρας και για να καλύψω αυτη την απαίτηση επιλέγω εναλλακτη 180m3/h (= 0,05m3/sec) ο οποίος έχει ηλεκτρική κατανάλωση 111watt, οπότε η ειδική ηλ. αντίσταση είναι 0,111/0,05 = 2,22 kW/(m3/s) ? Το κτίριο αναφοράς έχει όμως 1,00 kW/(m3/s) οπότε απο τη μια βάζω αναγκαστικά εναλλακτη και απο την άλλη στη συγκριση με το κτίριο αναφοράς βγαίνω χαμένος και προκύπτει το κτίριο Γ

Link to comment
Share on other sites

σε ΠΕΑ καταστηματος εχω 50τ.μ καταστημα και 25 τ.μ παταρι.

ΤΟ ΠΕΑ θα αναγραφει στη πρωτη σελιδα 50τ.μ η 75τ.μ;

ειναι θερμαινομενος χωρος το παταρι;;

δεν υπαρχει κανενα συστημα μεσα ,τι βαζω για θερμανση -ψυξη

ο φωτισμος δεν υπαρχει καθολου,απλως εχουν αφεθει οι τρυπες στις γυψοσανιδες...δεν υπαρχει μηχανικος αερισμος..

το καταστημα θα νοικιαστει σαν φαρμακειο.

μπορει καποιος να με διαφωτισει;

Edited by mixyak790
Link to comment
Share on other sites

Ένα rezume από απαντήσεις (κυρίως του hkamp) σε ανάλογη ερώτηση:

ΠΑΤΑΡΙ

 

Έστω ότι έχω ένα ισόγειο κατάστημα με πατάρι.

Αν το πατάρι χρησιμοποιείται ως κύριος χώρος και είναι ανοικτό (δηλαδή δεν υπάρχουν τοίχοι απ’ όλες τις μεριές και/ή πόρτα), επικοινωνεί δηλαδή με τον υπόλοιπο κύριο χώρο, τότε θεωρούμε ότι είναι μία θερμική ζώνη όλος ο χώρος (δηλώνοντας σαν θερμαινόμενη ζώνη το άθροισμα τετραγωνικών μέτρων του καταστήματος και του παταριού)

Αν το πατάρι χρησιμοποιείται ως κύριος χώρος (π.χ. έκθεση και πώληση προϊόντων) τότε εξετάζεται όπως και ο υπόλοιπος χώρος του καταστήματος. Π.χ. αν έχουμε ισόγειο κατάστημα 50 τμ με πατάρι 30 τμ, τότε έχουμε θερμαινόμενη επιφάνεια κτιρίου 80 τμ.

Προσοχή θέλει στο τι ορίζουμε βοηθητικό χώρο. Θεωρούμε τον χώρο εκτός κύριας χρήσης πολεοδομικά.

Αν το πατάρι χρησιμοποιείται ως βοηθητικός χώρος τότε:

Αν ο βοηθητικός χώρος είναι λειτουργικά εξαρτώμενος από το κατάστημα και υπάρχει εσωτερική κυκλοφορία αέρα, όπως στην περίπτωση ενός ανοικτού παταριού, τότε αυτός ο χώρος εντάσσεται υποχρεωτικά στην θερμαινόμενη επιφάνεια του καταστήματος και εξετάζεται- είτε σαν βοηθητικός χώρος ενταγμένος σε θερμική ζώνη οπότε ισχύουν αυτά που ορίζονται στη ΤΟΤΕΕ 20701/1 παρ. 2.4 για τους βοηθητικούς χώρους π.χ. με την τιμή του απαιτούμενου νωπού αέρα του πιν. 2.3 αυτή που αντιστοιχεί σε βοηθητικούς χώρους- είτε λαμβάνοντας υπόψη τα αναφερόμενα στην παρ. 2.2 ορίζεται σαν ανεξάρτητη θερμική ζώνη «διάδρομοι και άλλοι κοινόχρηστοι βοηθητικοί χώροι».

Αν ο βοηθητικός χώρος είναι μη θερμαινόμενος χώρος (ΤΟΤΕΕ 20701/2 παρ. 2.1.4), δηλαδή λειτουργικά ανεξάρτητος (χωρισμένος διακριτά και απόλυτα) και δε θερμαίνεται τότε: αν το κατάστημα είναι τμήμα κτιρίου π.χ. πάνω από το πατάρι υπάρχει κατοικία μπορεί να χρησιμοποιηθεί η απλοποιητική παραδοχή του U/2. Αλλιώς αν το κατάστημα δεν είναι τμήμα κτιρίου, θα πρέπει το πατάρι να περιγραφεί αναλυτικά σαν Μ.Θ.Χ. στο πρόγραμμα ΤΕΕ-ΚΕΝΑΚ.

Εάν ο βοηθητικός χώρος είναι λειτουργικά ανεξάρτητος και θερμαίνεται τότε οι διαχωριστικές τους επιφάνειες θα πρέπει να θεωρηθούν αδιαβατικές.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα συνάδελφοι. Είμαι Πολιτικός Μηχανικός και μην με παρεξηγήσετε αν η ερώτησή μου σας φανεί κουτή.

 

Όταν έχω μια αντλία θερμότητας με COP 3.3 για παράδειγμα , υψηλών θερμοκρασιών με τερματικές μονάδες σώματα τότε τα δεδομένα που εισάγω στο λογισμικό είναι Β= 1 COP= 3,3 απόδοση τερματικών μονάδων <1 (π.χ. 0,93) και απόδοση τερματικών μονάδων < (π.χ. 0,93 ) Αν αυτό είναι σωστό καθώς ο βαθμός απόδοσης δεν μπορεί να είναι >1 γιατί στα αποτελέσματα της μελέτης αντικαθιστώντας το λέβητα πετρελαίου με αντλία θερμότητας δεν υπάρχει καμία ουσιαστική διαφορά. Με το δικό μου μυαλό πρίν δούλευε μια μονάδα λέβητα π.χ 30kw με απόδοση 0,93 και τώρα μια αντλία θερμότητας 14 kw με COP 3.3 για να παράξουν το ίδιο έργο. Επομένως από τα 30 kw να καλύπτεσαι με 14kw θα περίμενε κανείς στη μελέτη τα αποτελέσματα να είναι θεαματικά.

 

Μήπως τα δεδομένα έτσι όπως τα βάζω στο πρόγραμμα δεν είναι σωστά ;

 

 

Παρακαλώ, τα θέματα πρέπει να αναρτώνται στη σωστή θεματική κατηγορία.Το παρόν post έχει μεταφερθεί.

 

Παρατήρηση: Παρακαλώ συμπληρώστε την ειδικότητά σας στο προφίλ.

 

Ευχαριστώ, hkamp

Edited by hkamp
Link to comment
Share on other sites

Τα 2,04 [m3/m2/έτος] είναι για την αίθουσα του εστιατορίου. Από τη συνολική επιφάνεια της θ.ζ. αφαιρείς τα τ.μ. των διαδρόμων, της κουζίνας και των W.C. τα οποία έχουν μηδενική κατανάλωση σε ζ.ν.χ.

Τα εστιατόρια έχουν κατανάλωση 8 [lit/άτομο/ημέρα] < 10 [lit/άτομο/ημέρα]. Οπότε το θεωρητικό σύστημα ΖΝΧ, σύμφωνα με την Τ.Ο.Τ.Ε.Ε. 20701-1, θα έχει χαρακτηριστικά:

  • τοπικοί ηλεκτρικοί θερμαντήρες, με ισχύ 0, βαθμό απόδοσης 1 και κάλυψη 1 όλους τους μήνες
  • δίκτυο διανομής, χωρίς ανακυκλοφορία, διέλευση σε εσωτερικούς χώρους και με βαθμό απόδοσης 1
  • σύστημα αποθήκευσης με βαθμό απόδοσης 0.98 (2% απώλειες) και
  • βοηθητικές μονάδες με ειδική ισχύ 0 [W/m2]

Αν έχεις συμπληρώσει αυτά, είσαι O.K.

 

ΖΝΧ λοιπον με το εμβαδο αιθουσης εστιατοριου

φωτισμο?

νωπο αερα?

με ποια τ.μ.?ιδια?

Link to comment
Share on other sites

φωτισμό με το σύνολο των τ.μ.

αέρα, αυτά που που γράφει ο panos στις 25/10, δηλαδή αφαιρείς τα τ.μ. των διαδρόμων, της κουζίνας και των W.C.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

φωτισμό με το σύνολο των τ.μ.

αέρα, αυτά που που γράφει ο panos στις 25/10, δηλαδή αφαιρείς τα τ.μ. των διαδρόμων, της κουζίνας και των W.C.

 

εδω εννοεις?

 

http://www.michanikos.gr/topic/31474-%CE%96%CE%9D%CE%A7-%CF%83%CE%B5-%CE%B5%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%B1%CF%84%CF%8C%CF%81%CE%B9%CE%BF-%CF%80%CE%B9%CF%84%CF%83%CE%B1%CF%81%CE%AF%CE%B1/

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.