Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Την απάντηση την είχε δώσει ο Δημήτρης παραπάνω, αλλά ήθελα να δοθεί έμφαση στο θέμα της αντιμετώπισης χώρων που πρέπει να αντιμετωπίζονται σαν ζώνη λόγω χρήσης.

Στο θέμα αυτό, όπως φαίνεται και από τα προαναφερόμενα της συναδέλφου, συχνά δημιουργούνται παρερμηνείες.

Οφείλεται στην ελλειπή κατανόηση του πνεύματος του ΚΕΝΑΚ και των ΤΟΤΕΕ και σε κάποιους εισηγητές σεμιναρίων του στυλ ότι θέμε λέμε.

 

Επίσης θα ήθελα να επισημάνω ότι ενώ στις ΜΕΑ μερικές φορές μπορεί να λειτουργούμε με τη λογική της <<δυσμενέστερης περίπτωσης>> π.χ. σε περίπτωση που ο ιδιοκτήτης δεν είναι 100% σίγουρος για τον τύπο των κουφωμάτων που θα τοποθετηθούν. Τότε μπορεί να βάλουμε μεταλλικά με τη λογική ότι θα ενημερώσουμε την άδεια αν τελικά καταλήξει σε συνθετικά. Το Β όμως της κατάταξης θα το έχουμε εξασφαλισμένο.

 

Στα ΠΕΑ δεν υπάρχει η λογική της <<δυσμενέστερης περίπτωσης>>.  Εκεί κάνουμε αξιολόγιση της κατάστασης και δεν επιδιώκουμε να περάσουμε ένα όριο. Αν κατατάξω σε χειρότερη κατηγορία ένα κτήριο δεν εξασφαλίζομαι από κάτι. Απλά δεν έκανα σωστά τη δουλειά μου.

Οι περιπτώσεις στα ΠΕΑ όπου εναπόκειται κάτι στην κρίση του επιθεωρητή είναι ελάχιστες και σε αυτές πρέπει να λειτουργεί με τη λογική της καλύτερης δυνατής προσέγγισης και όχι της δυσμενέστερης.

 

Αυτά.

  • Upvote 2
Δημοσιεύτηκε

Έχω την εξής περίπτωση: Γραφείο σε πολυκατοικία που σαν συστήματα θέρμανσης έχει λέβητα πετρέλαιου 140Kw  δια 6 διαμερίσματα και μια τοπική Α.Θ. 18000BTU - COP 3.4 την οποία χρησιμοποιούν και για θέρμανση "γιατί στην πολυκατοικία δεν ανάβουν πολυ τη θερμαση το πρωί" έστω οτι η χρήση για θερμανση ειναi 40% λέβητας και 60% Α.Θ.  Πως υπολογίζουμε την ισχύς και την απόδοση του δικτύου διανομής (για το λέβητα ng1xng2=0,85)

Δημοσιεύτηκε (edited)

Αν η θέρμανση με λέβητα πετρελαίου είναι ικανή να ανταποκριθεί στις ανάγκες του γραφείου, η χρήση της αντλίας είναι στα πλαίσια της συνήθειας των χρηστών.

 

Εχω την εντύπωση ότι σε αυτήν την περίπτωση η αντλία θερμότητας είναι επικουρικό σύστημα και πρέπει να αγνοηθεί στη θέρμανση.

Edited by hkamp
Δημοσιεύτηκε

Οπως ακριβώς τα λέει ο Ηλίας..... Αν υπάρχει κενρική θέρμανση όλα τα άλλα αγνοούνται.....

Δημοσιεύτηκε

Απο τις  8 ώρες της λειτουργίας του γραφείου καθημερινά τις 6  λειτουργεί  η Α.Θ. και τις 2ωρες η κεντρική  θέρμανση. Μου φαίνεται οτι αν θέλω να είμαι πιο ακριβής μάλλον την Α.Θ πρέπει να λάβω υπόψη μου.  Υπάρχει τρόπος να τα λαβω υπ οψη μου και τα 2 στο δίκτυο διανομής;

Δημοσιεύτηκε

Θα μπορούσε να μη καίει καθόλου ο λέβητας λόγω οικονομίας ενώ είναι ικανός. Ο χρήστης θα χρησιμοποιούσε για φέτος μόνο την αντλία θερμότητας.

Και σε αυτή την περίπτωση ο λέβητας είναι το κύριο σύστημα και αγνοείς την αντλία στη θέρμανση.

 

Μόνο αν ο λέβητας δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στις θερμικές ανάγκες του χώρου (πράγμα που υποθέτω δεν συμβαίνει) ή αν είναι αποδεδειγμένα σε κατάσταση που είναι ανίκανος να λειτουργήσει θα βάλεις στο παιχνίδι την αντλία θερμότητας.

 

Οι συνήθειες των χρηστών δεν λαμβάνονται υπ' όψιν στην ενεργειακή αξιολόγηση.

  • 4 months later...
Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα,

σε τριτογενή κτίριο το οποίο έχει μόνωση και τα συστήματά του είναι τα θεωρητικά (αερισμός, φωτισμός, θέρμανση και ψύξη) και

το οποίο βγαίνει κατηγορία Γ, τι σενάριο μπορούμε να προτείνουμε;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.