Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

οσο πιο μεγαλο ποσοστο βαζεις το θεωρητικο συστημα νακαλυψει ψυξη και θερμανση αποτι βλεπω ανεβαζει ακτηγορια σε συγκριση κατι κλιματιστικα 20ετιας.....

 

την θερμικη ισχυ την βρισκουμε για το θεωρητικο συστημα του κτιριου αναφορας......με την ψυκτικη ισχυ πως το βρικσει καποιος? οτι ειναι περιπου ιδια με την θερμικη?

Δημοσιεύτηκε

Αν ρωτάς για τριτογενή τομέα και ανάλογα με τη χρήση και αν συνυπολογίζεις και αερισμό, τα ψυκτικά φορτία μπορεί και να 30% ως και 100% περισσότερα των θερμικών απωλειών. Οι αντλίες θερμότητας άμεσης εξάτμισης, συνήθως έχουν απόδοση για θέρμανση περίπου 10% ως και 13% μεγαλύτερη από αυτήν για ψύξη.

Ρωτάς για κτίριο που δεν έχει κανένα εγκατεστημένο σύστημα για ψύξη ή που καλύπτει τμήμα των αναγκών του με κάποιο (ή κάποια) σύστημα / τα;

Δημοσιεύτηκε

ρωταω για τριτογενη τομεα υ καλυπτει αναγκες με τοπικη Α.Θ.....πχ ειναι 250 τ.μ και εχει 2 24.000 Α.Θ.........οταν κανω το θεωρητικο συστημα μου βγαζει 60 KWA για θερμανση επομενως οι Α.Θ καλυπτουν το 20-25% της θερμανσης και το υπολοιπο θα μπει το θεωρητικο συστημα......αναλογα το ψυκτικο θεωρητικο πως το υπολογιζει καποιος?

Δημοσιεύτηκε

Παιδιά καλησπέρα

 

Έχω κατάστημα, το οποίο έχει θέρμανση με μονσωλήνιο σύστημα (υπάρχουν τα κολλεκτέρ και η ηλεκτροβάννα), αλλα λείπουν όλα τα σώματα, οι αναμονές είνα ταπωμενες, δεν υπάρχει κανονισμός κτηρίου - μελέτη θέρμανσης - κατανομή δαπανών.

 

Τι υπολογίζω ως θερμανση ?

 

Να βάλω κτηρίου αναφοράς ?

 

Έχει κάποιος συνάδελφος αντίστοιχη εμπειρεία ?

 

Ευχαριστώ για τις όποιες απαντήσεις

Δημοσιεύτηκε

Χωρίς θερμαντικά σώματα μπορείς να θεωρήσεις ότι δεν έχει εγκατάσταση θέρμανσης.

Κτήριο αναφοράς.

  • 4 weeks later...
Δημοσιεύτηκε

Έχω ΠΕΑ σε εστιατόριο το οποίο αυτή την στιγμή δεν έχει απολύτως κανένα σύστημα εγκατεστημένο. Οπότε όλα ΚΑ.

Πρώτη φορά μου τυχαίνει να μην βλέπω σύστημα ΖΝΧ και να πηγαίνω με ΚΑ και μου φαίνεται παράξενο ότι η κατανάλωση είναι η μισή περίπου από το κτίριο αναφοράς. Είναι λογικό;

Δημοσιεύτηκε

Ναι με τον πίνακα από ΤΟΤΕΕ. 2 κυβικά/τ.μ. για εστιατόριο. Και σύστημα κτιρίου αναφοράς κανονικά (λέβητας 0.93 κλπ)...

Δημοσιεύτηκε

Τα 2,04 [m3/m2/έτος] είναι για την αίθουσα του εστιατορίου. Από τη συνολική επιφάνεια της θ.ζ. αφαιρείς τα τ.μ. των διαδρόμων, της κουζίνας και των W.C. τα οποία έχουν μηδενική κατανάλωση σε ζ.ν.χ.

Τα εστιατόρια έχουν κατανάλωση 8 [lit/άτομο/ημέρα] < 10 [lit/άτομο/ημέρα]. Οπότε το θεωρητικό σύστημα ΖΝΧ, σύμφωνα με την Τ.Ο.Τ.Ε.Ε. 20701-1, θα έχει χαρακτηριστικά:

  • τοπικοί ηλεκτρικοί θερμαντήρες, με ισχύ 0, βαθμό απόδοσης 1 και κάλυψη 1 όλους τους μήνες
  • δίκτυο διανομής, χωρίς ανακυκλοφορία, διέλευση σε εσωτερικούς χώρους και με βαθμό απόδοσης 1
  • σύστημα αποθήκευσης με βαθμό απόδοσης 0.98 (2% απώλειες) και
  • βοηθητικές μονάδες με ειδική ισχύ 0 [W/m2]

Αν έχεις συμπληρώσει αυτά, είσαι O.K.

  • Upvote 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.