Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ραμπα ΑΜΕΑ εκτος οικοδομικης γραμμης


ampa

Recommended Posts

Καλησπερα φιλοι μηχανικοι, θα ηθελα τα φωτα σας σε ενα προβλημα που εχω.Φτιαχνω ενα φαρμακειο οπου το καταστημα ειναι περιπου 50cm ψηλοτερα απο το πεζοδρομιο.Τωρα εχει τρια σκαλακια οπου τα δυο ειναι εκτος οικοδομικης γραμμης κατα 65cm.Φαινεται και στη φωτογραφια

http://imageshack.us/photo/my-images/854/dsci0531.jpg/

 

Εγω πρεπει να παρεχω προσβαση και για ΑΜΕΑ που σημαινει οτι πρεπει να φτιαξω και μια ραμπα.Ο αρχιτεκτονας εχει προτεινει αυτη τη λυση

http://imageshack.us/photo/my-images/842/32931938.jpg/

 

Επειδη δε θελουμε να βγουμε και αλλο εκτος της γραμμης ειπαμε να μην κανουμε τα μπροστινα σκαλοπατια αλλα μονο απο τη μια πλευρα τη ραμπα πλατους 75cm και αντιστοιχα απο την αλλη πλευρα τα σκαλοπατια.

 

Το ερωτημα ειναι αν μπορει αυτη η κατασκευη να νομιμοποιηθει ή αν μπορει να βρεθει αλλη λυση.Να κανω εσοχη μεσα στο μαγαζι δε μπορω γιατι ειναι η πλακα.

 

Ευχαριστω προκαταβολικα!

Link to comment
Share on other sites

Αφού πρώτα συγχαρώ τον αρχιτέκτονά σου

Αρθρο 19 ΓΟΚ/85

Κατασκευές σε κοινόχρηστους χώρους

2. Εξω από τη ρυμοτομική γραμμή απαγορεύεται να κατασκευάζονται σκαλοπάτια για την εξυπηρέτηση των κτιρίων. Κατεξαίρεση, είναι δυνατή η κατασκευή τους, ύστερα από άδεια του δημοτικού ή κοινοτικού συμβουλίου, αν μετά την ανέγερση του κτιρίου έχει μεταβληθεί η υψομετρική στάθμη του δρόμου. Η κατασκευή αυτή πρέπει να εξασφαλίζει την ασφάλεια της κυκλοφορίας.

 

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστω για την απαντηση,

ψαχνοντας στο διαδυκτιο χτες την ειχα βρει κι εγω αυτην την παραγραφο αλλα δεν καταλαβαινα τι εννοουσε :P Πως μπορει να μεταβληθει η σταθμη του δρομου μετα την ανεγερση;Αν δεν αλλαξε δηλαδη τι προβλεπεται;

 

Μηπως τωρα με τον Καλλικρατη αλλαξε κατι οσον αφορα την κατ'εξαιρεση αδεια και δεν περναει απο το δημοτικο συμβουλιο;

Link to comment
Share on other sites

Κάθε Δήμος έχει το δικαίωμα για λόγους που αυτός κρίνει να κάνει ανακατασκευή την πεζοδρομίων ή και των δρόμων του π.χ ομαλοποίηση κλίσεων ή κατασκευή μετρό κλπ

Γενικά πάντως αυτά ισχύουν αν η οικοδομή είναι κτισμένη με το ΓΟΚ/85

Αν είναι πρωθύστερη θα πρέπει να δείτε το ΓΟΚ/73

Απαντήστε μας αλήθεια, μήπως και βοηθηθείτε

τα υπάρχοντα σκαλοπάτια πώς προέκυψαν στα 65 εκ έξω από την οικοδομική γραμμή;

Ρυμοτομήθηκε το οικόπεδο ή είστε σε οικισμό που εντάχθηκε μετά την ανέγερση στο σχέδιο πόλεως;

Link to comment
Share on other sites

Την κατασκευή αυτή μπορείς να την κάνεις με έκδοση μιας άδειας μικρής κλίμακας και δεν ελέγχεσαι κατά ΓΟΚ με την προϋπόθεση οτι έχεις πάρει αρχικά την έγκριση από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, μια έγκριση που να αναφέρει οτι δύνασαι καταλάβεις δημοτικό χώρο προς εξυπηρέτηση ΑΜΕΑ (θα σου ζητηθούν τα σχετικά σχέδια από την ΤΥ και μια αυτοψία υποθέτω πριν και μετά την κατασκευή)

Link to comment
Share on other sites

protea

κινδυνεύει από προσφυγή άλλου φαρμακοποιού της περιοχής

Η λύση πρέπει να είναι νόμιμη και όχι νομιμοφανής

 

 

Να προσθέσω επίσης ότι για κατασκευές στους κοιν/στους χώρους ή άδεια δίδεται από το Δήμο χωρίς την απαίτηση έκδοσης Μ.Κλιμ (νομίζω

Link to comment
Share on other sites

ΚΑΝΑ:

τα σκαλοπάτια καταλαμβάνουν δημόσιο χώρο...δεν τίθεται θέμα νομιμότητας μόνο αν ο δήμος ζητήσει την απομάκρυνσή τους κάτι που έχει το δικαίωμα. Είναι ένα θέμα που μπορεί να "παραβλεφθεί" από τις ΤΥ του Δήμου και εφόσον βέβαια δεν δημιουργείται από τον ιδιοκτήτη ιδιοκτησιακό καθεστώς (κάτι που θα ήταν παράλογο ως διαφαίνεται και από τις φωτογραφίες).

 

ΚΑΝΑ δεν είναι νομιμαφανείς η έγκριση εργασιών εντός δημόσιου χώρου αλλά ΝΟΜΙΜΟΤΑΤΗ. Το post μου αναφέρει οτι πρέπει να έχει πάρει πρώτα την σχετική έγκριση από τις ΤΥ του Δήμου. Ο χώρος που θα καταλάβει θα πρέπει να ενοικιάζεται από τον Δήμο (κάτι τέτοιο θα του ζητηθεί). Η άδεια μικρής κλίμακας θα εκδοθεί για να είναι και εντάξει όσο αφορά το διαδικαστικό.

Είναι η ίδια περίπου διαδικασία με έναν ιδιώτη που έχει κατάστημα και θέλει να κατασκευάσει σε δήμοσιο χώρο πέργκολα για τραπεζοκαθίσματα.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Proteas

Τη νομ/σία την ανάρτησα (δεν θα την επικαλεσθεί φαρμ/ός της περιοχής του)

Αλλοίμονο αν οι Δήμοι έκαναν κατασκευές σε Κ/Χ για εξυπηρέτηση ατομ συμφερόντων

Link to comment
Share on other sites

μα δεν θα κάνει την κατασκευή ο Δήμος .... ο ιδιώτης με την έγκριση του Δήμου και θα είναι μια κατασκευή της οποίας η διάρκεια θα μπορεί να ανακληθεί ... δεν λέω κάτι διαφορετικό από την νομοθεσία που ανάρτησες ... αν του δώσει το ΟΚ η ΤΥ του Δήμου και το Δημοτικό Συμβούλιο (το οποίο θα δώσει το τελικό οκ) δεν βλέπω κανέναν άλλο λόγο να μην μπορεί να γίνει η κατασκευή.

Link to comment
Share on other sites

Υπάρχει πρόβλημα με τίς προυπόθεσεις:

1.αν μετά την ανέγερση του κτιρίου έχει μεταβληθεί η υψομετρική στάθμη του δρόμου.

2.Η κατασκευή αυτή πρέπει να εξασφαλίζει την ασφάλεια της κυκλοφορίας.

 

Ας απαντήσει πρώτα πως δημ/καν τα υπαρχ σκαλοπάτια

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.