Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Η ερωτηση μου ομως παραμενει...

Τι γινεται ΑΝ εχει ολοκληρωσει τις 2 πρωτες φασεις, οντας εκτος σχεδιου και μετεπειτα μπηκε στο σχεδιο ΧΩΡΙΣ να κανει και την τριτη φαση...?

 

Εγω παντως, σε παρομοια περιπτωση που εχω, επεκτασεων πανω απο δηλωμενο με Τριτση, σκεφτομαι να το δηλωσω χωρις αδεια κανονικα...

  • Απαντήσεις 324
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοσιεύτηκε

Διοροφη κατοικια δηλωθηκε με τριτση σαν εκτος σχεδιου. Πριν μπει στο σχεδιο εγινε προσθηκη οροφου στο δωμα .Τωρα ειναι στο σχεδιο.Μπορει να παρει την Γ φαση της οριστικης εξαιρεσης για να δηλωθει στο συστημα με αδεια και να πληρωσει το μισο προστιμο??????

Δημοσιεύτηκε (edited)

Σε περιπτωση που εχει περασει β φαση το λαμβανει ως "αδεια" και τακτοποιει με το 4014 τα νεα 30τ.μ.???

 

Καλό ερώτημα. Κι εμένα αυτο ειναι το ερωτημα μου στην ουσία.. ειναι λογική η σκέψη ότι η προσωρινή εξαίρεση από κατεδάφιση δεν θεωρείται άδεια, αλλά υπάρχουν πολλοί που λένε ότι δεν είναι έτσι. Μάλλον η παρεξήγηση λύνεται κατά περίπτωση με ερώτημα στην τοπική πολεοδομία.

Edited by mike.
Δημοσιεύτηκε

Η Λεμπεση παντως αναφερει οτι ΔΕΝ νοειται αδεια νομιμοποιησης η Β φαση, παρα μονο η Γ

  • Upvote 2
Δημοσιεύτηκε

H απορια μου ειναι αλλη...

Αυθαιρετο δηλωνεται στο 1337, προχωραει και τις 2 φασεις, στη συνεχεια μπαινει στο σχεδιο αλλα δεν ολοκληρωνει την 3η φαση....

 

Εχει η δεν εχει αδεια?

 

Καλησπέρα,

τυχαίνει να ξέρω τη συγκεκριμένη περίπτωση γιατί ασχολήθηκα με κάτι παρόμοιο. Αυθαίρετα στα οποία έχει ολοκληρωθεί η Α και Β φάση θεωρούνται ότι δεν έχουν άδεια. Αν εκκρεμεί η Γ φάση δηλαδή αν δεν υπάρχει οριστική εξαίρεση από την κατεδάφιση με απόφαση του νομάρχη τότε επίσης ισχύει ότι δεν έχουν άδεια. Μόνο αν έχει ολοκληρωθεί η Γ φάση θεωρείται ότι έχουν άδεια.Αν έχεις εξαίρεση από κατεδάφιση για τους δύο κάτω ορόφους τότε μπορείς να δηλώσεις ότι υπάρχει άδεια(γιατί η άδεια αφορά το ακίνητο), αν δεν έχεις τότε είναι όλο αυθαίρετο χωρίς άδεια.

Δημοσιεύτηκε

Ωραία, μετά από τη Θ2, η 3η φάση, δηλαδή "Οριστική η οριστική εξαίρεση", θεωρείται ότι ΕΙΝΑΙ ΑΔΕΙΑ.

 

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ:

1) Το ίδιο και για περίπτωση που έχει οριστική εξαίρεση από κατεδάφιση με τον Ν720/77 ?

2) Σε μη άρτιο και μη οικοδομήσιμο, τι όρους δόμησης θα πάρουμε??? Δηλαδή τα παραπάνω πχ 30 τμ που έχει προσθέσει σε αυτό που είχε εξαιρεθεί, με τι θα τα συγκρίνουμε? Υφίστανται αποστάσεις Δ ?

 

Προσωπικές ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ:

1) Μάλλον ναι

2) Βάζουμε ότι ΝΑΙ, έχει άδεια. ΔΕΝ λαμβάνουμε υπόψη μας τους συντελεστές υπέρβασης παρά μόνο του ύψους (σαν να μην είχε άδεια δλδ)

 

Σχόλια???

Δημοσιεύτηκε

Απαντηση απο το ΥΠΕΚΑ στο τηλεφωνο μου ειπαν να δηλωσω τον πανω οροφο με 4014 με αδεια και ταυτοχρονα να κανω αιτηση για να παρω Γ φαση για τους δυο οροφους κατω......ουτως ωστε οταν δουν τον 3 οροφο να ειναι τακτοποιημενος.......Πως σας φαινεται????

Δημοσιεύτηκε

Και τι γινεται οταν ο πανω οροφος ειναι αλλης ιδιοκτησιας απο τους κατω οροφους...?

 

Πρεπει να αναγκασω μια ασχετη οικογενεια να κανει τη Γ φαση του Τριτση ουτως ωστε ο δικος μου ο πελατης να δηλωθει οτι εχει αδεια...?

 

Χιλιες φορες να τον δηλωσω χωρις αδεια, μην καθομαι και ψαχνω καλυψεις, δομησεις, πλαγιες αποστασεις και δε συμμαζευεται....

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.