Μετάβαση στο περιεχόμενο

Σύσταση κάθετης ιδιοκτησίας


Recommended Posts

Γεια χαρά σε όλους!!!

 

Κατ' αρχάς πολλά μπράβο για το forum και φυσικά σε όσους καλούς συναδέλφους συμμετέχουν στις συζητήσεις, με έχουν διαφωτίσει σε πολλές περιπτώσεις. Στην προκειμένη περίπτωση όμως δεν έβγαλα άκρη από τις υπάρχουσες συζητήσεις. Εξηγώ:

 

Σε οικόπεδο άρτιο κ οικοδομήσιμο εντός σχεδίου έχουν κτιστεί 2 διώροφα με μεσοτοιχία. Τα διώροφα έχουν ανεξάρτητες εισόδους που βλέπουν στο δρόμο. Στο ισόγειο του ενός υπάρχει και κατάστημα με ξεχωριστή είσοδο επί του δρόμου επίσης.

 

Ο ιδιοκτήτης θέλει να κρατήσει το ένα διώροφο για εκείνον και να πουλήσει χωριστά την κατοικία του άλλου διωρόφου και χωριστά το κατάστημα του ισογείου της.

 

Σκέφτηκα να κάνω σύσταση καθέτου (κατάτμηση δε γίνεται,δεν προκύπτουν άρτια οικόπεδα) ώστε να ξεχωρίσω τα δύο διώροφα και μετά σύσταση οριζοντίου επί της μιας καθέτου για να χωρίσω την κατοικία από το κατάστημα. Δεδομένου όμως ότι υπάρχει μεσοτοιχία και αν κατάλαβα καλά από τις συζητήσεις που διάβασα, σύσταση καθέτου δεν γίνεται. Τι κάνω?

Link to comment
Share on other sites

....

Σε οικόπεδο άρτιο κ οικοδομήσιμο εντός σχεδίου έχουν ...

...

...

 

Σύσταση καθέτου στα εντός σχεδίου γίνεται.

 

Άρα μπορείς.

Link to comment
Share on other sites

Μπορείς να κάνεις σύσταση κάθετης (και μετά οριζόντιας όπου επιθυμείς) υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα θιχτούν στοιχεία της οικ. αδείας και δεν θα παραβιασθούν οι ισχύοντες όροι δόμησης της περιοχής.

Link to comment
Share on other sites

Didonis

Μάλλον ο νέος συνάδελφος αναφέρεται σε οικοδομές με ενιαίο φέροντα οργανισμό.

Στο θέμα αυτό (του ενιαίου φορέα) πολλοί συνάδελφοι ανέφεραν ότι δεν γίνεται κάθετος (το αν έχουν απόλυτο δίκαιο δεν το ξέρω)

Πάντως και γω έκανα καμιά 4-5 κάθετες σε τέτοιες κατασκευές στα 37χρ του επαγγελματικού βίου (ελπίζω να μην με βρίζουν μερικές κατοπινές γενιές)

Μπορεί να κάνει οριζόντια με παράλληλο προσδιορισμό χρήσης οικοπέδου

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.