lignosp Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 17 , 2011 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 17 , 2011 Καλησπερα θελω να ρωτησω αν δικαιουμαι αποζημιωση απο τον γειτονα που θελει να παρει αυτο που δικαιουται απο την πραξη εφαρμογης?αν δεν το γραφει η πραξη εφαρμογης σημαινει οτι δεν δικαουμαι τιποτα παρολο οτι αυτος παιρνει το πιο μεγαλο μερος απο το οικοπεδο μου?
SQRTGR Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 17 , 2011 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 17 , 2011 οχι δεν δικαιούσαι τίποτα ,και μη σου φαίνεται παράξενο,δες λίγο το όλο θέμα από τη θέση εκείνου που θέλει να βγάλει Ο.Α. ή για οποιοδήποτε λόγω θέλει να υλοποιήσει τα όρια του οικοπέδου του, που προέκύψε από την Π.Ε.(και προφανώς έχει πληρώσει και εισφορά σε χρήμα)
ΚΑΝΑ Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 18 , 2011 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 18 , 2011 lignosp αυτό ακριβώς κάνει η Π.Ε καθορίζει τα πάντα τι δικαιούσαι σαν τελ οικόπεδο, τι πληρώνεις στο Δήμο ή τι δικαιούσαι από το Δήμο κλπ Να σκεφτείς μόνο ότι αποτελεί τελικό τίτλο που μεταγράφεται στο Υποθηκοφυλάκειο και στην πράξη καταργεί τον προηγούμενο τίτλο σου (συμβόλαια ή αποδ κληρονομιάς κλπ στα οποία αρχικά στηρίζεται)
lignosp Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 18 , 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 18 , 2011 Σε περιπτωση που με πιεζει να κανω γρηγορα για να διευθετηθει η υποθεση αλλα εγω δεν ειμαι σε οικονομικη θεση να το κανω τωρα τι γινεται?μπορω να το καθυστερησω εστω και νομικα?ευχαριστω για τις απαντησεισ σας!!!!!!!!!
ΚΑΝΑ Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 18 , 2011 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 18 , 2011 συνάδελφε Η Π.Ε με την κύρωσή της (δηλ Π.Δ και μεταγραφή της) είναι πλέον άμεσα εκτελέσιμη άσχετα αν οφείλονται εισφορές σε γη η χρήμα από διαφόρους ιδιοκτήτες και τα οικόπεδα πρέπει να αποδοθούν στην τελική μορφή τους. Πρέπει όμως παράλληλα να αποζημιωθούν πιο πριν, τυχόν ρυμοτομούμενες περιφράξεις, κτίσματα κλπ Δεν νομίζω ότι έχεις δικαίωμα κωλυσιεργιών επικαλούμενος οικονομική δυσπραγία κλπ
lignosp Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 18 , 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 18 , 2011 Ευχαριστω για την απαντηση βεβαια μου φαινεται περιεργο το γεγονος να μην υπολογιζουν τιποτα και ξαφνικα να αφηνους τους ιδιωτες να τα βρισκουν μεταξυ τους και ο καθενας να κανει μονο οτι τον συμφερει και μπορει,διοτι ετσι εμενα τςρα με αναγκαζει να φτιαξω ολες τις πλευρες του οικοπεδου μου χωρις να ρωταει αν εχω την οικονομικη δυνατοτητα να το κανω!!
SQRTGR Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 18 , 2011 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 18 , 2011 δεν είναι απαραίτητο να φτιάξεις όλες τις δικές σου πλευρές, τακτοποιήστε μονο την κοινή πλευρά σας
ΚΑΝΑ Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 18 , 2011 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 18 , 2011 μπορείτε να το φράξετε από κοινού θέτοντας την κοινή περιτοίχιση στο κοινό σας όριο ή ακόμη μπορεί και να το φράξει εκείνος. Συνιστώ καλή γειτονία -δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα να βλέπεστε με κατεβασμένα μούτρα (να τα βρείτε και ότι έγινε - έγινε)
lignosp Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 19 , 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 19 , 2011 παιδια ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σας ,απλα σκεφτομαι απτην στιγμη που θα μπω στην διαδικασια να φτιαξω την μια πλευρα καλο ειναι να τελειωνω με ολες γιατι μενα μου ειπαν λογω χρησικτισιας αμα περασουν 20 χρονια δεν μπορω να το κανω και θα γινει ακομα μικροτερο το οικοπεδο στο οποιο κατοικω κιολας και το 2017 κλεινει 20 ετια η κυρωμενη πραξη εφαρμογης που κυρωθηκε το 1997,οποτε καλυτερα να γινει μια φορα το σπιτι εγοταξιο και να τελειωνω.ε τι λετε?
Raniak20 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 19 , 2011 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 19 , 2011 Επισης, να ξερεις οτι η πολεοδομια ζηταει συμβολαιογραφικο εγγραφο στο οποιο θα δηλωνουν και οι 2 πλευρες οτι δεν εχει οικονομικη απαιτηση ο ενας απο τον αλλον. Πραγμα που σημαινει οτι ή σου τα χαριζει ή οτι τον εχεις αποζημιωσει τελικα. Χωρις το εγγραφο αυτο κανενα απο τα δυο οικοπεδα δεν ειναι οικοδομησιμο. Τωρα τρεχω μια τετοια περιπτωση , στην οποια ο απεναντι πρεπει να αποζημιωσει τον πελατη μου για 0,98 τ.μ. και δε μπορουμε να παρουμε οικοδομησιμοτητα λογω του εγγραφου. Οπως ανεφερε και ο συναδερφος παραπανω δε μπορεις να αρνηθεις την τακτοποιηση της πραξης.
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα