Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα,

 

μπορεί κάποιος να μου επιβεβαιώσει ότι οι επιφάνειες Α και Β δεν μετράνε ούτε στην κάλυψη ούτε στη δόμηση.

 

Επίσης θεωρώ ότι η περιοχή Γ πρέπει να μετρήσει κανόνικά στη δόμηση και στην καλύψη δεδομένου ότι είναι στεγαμένη. Είναι όμως οκ? Μπορώ να τη σχεδιασω (δεδομένου ότι είναι στο Δ)?

 

 

Τέλος, το μπαλκόνι στο οποίο βγαίνουν τα υπνοδωμάτια του ορόφου μπορεί να μπάινει μέσα στο Δ/2 ή πρέπει να το μικρύνω? Και αντίστοιχα, εντός της περιοχής Α μπορώ να βγάλω κάποιο μπαλκονάκι?

 

Ευχαριστώ

post-5937-131887275412_thumb.jpg

post-5937-13188727544_thumb.jpg

  • Upvote 1
Δημοσιεύτηκε

panvit

 

Καλώς όρισες!

 

Οι επιφάνειες Α και Β δεν μετράνε ούτε κάλυψη ούτε δόμηση (έχεις Δ στο Α και Δ> στο Β)

Η περιοχή Γ μετράει κάλυψη και δόμηση και χρειάζεται και τοίχος στο όριο των οικοπέδων.

Εντός του Δ/2 δεν μπορείς να κατασκευάσεις μπαλκόνια

Στο Α θεωρητικά μπορείς να έχεις εξώστη αν όμως σου επιβάλλουν τοίχο από την μεριά του γείτονα το Δ από 3,90 γίνεται πχ. 3,80 οπότε μπορεί να σου πούν ότι έχεις Ημ. Χώρο. Αυτό καλλίτερα να το "διαπραγματευτείς" με κάποιον ελέγχοντα...

Δημοσιεύτηκε

Τοίχος επιβάλλεται μόνο στους Η.Χ. που είναι πάνω στο όριο, όχι στους εξώστες.

 

Υ.Γ.panvit, μπορείς να προσθέσεις την ειδικότητα στο προφίλ σου?Ευχαριστώ.

Δημοσιεύτηκε

Καλώς σας βρήκα!

 

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Με βοηθάτε πολύ.

 

Για το οικόπεδο υπάρχει ενδιαφέρον για αγορα υπό την προϋπόθεση ότι μπορεί να χτιστεί ένα σπίτι όπως αυτό της κάτοψης. Επειδή στο οικόπεδο η δόμηση είναι ακριβώς διπλάσια από την κάλυψη, δεν μπορούμε να έχουμε ημιυπαίθριο χώρο. Αν για κάποιο λόγο ο Α θεωρηθεί ημιυπαίθριος (οπότε μετράει στην κάλυψη - αν τα λέω καλά) τότε θα πρέπει να μειώσω τη δόμηση του υπόλοιπου κτιρίου κατά ισεμβαδική επιφάνεια - πράγμα που μαλλον θα οδηγήσει τον πελάτη μου στο να μην αγοράσει το οικόπεδο.

 

Τι λέτε, μπορώ να θεωρήσω σίγουρο ότι το Α δεν θα θεωρηθεί ημιυπαίθριος και δεν θα μετρήσει ούτε στην κάλυψη ούτε στη δόμηση?

 

Το να "διαπραγματευτώ" δεν είναι επιλογή για τον πελάτη μου αφού τότε θα τα έχει δώσει τα λεφτά. Εκτός αν γίνεται να βγεί η άδεια πριν την αγορά στο όνομα του πελάτη μου και μετά να γίνει η αγορά. Γίνεται κάτι τέτοιο?

Δημοσιεύτηκε

Στο Α στο ισόγειο μπορείς να βάλεις μπαζωμένη βεράντα, ενώ στον όροφο μπορείς να έχεις εξώστη που θα βγαίνει από την κουζίνα. Δεν τίθεται θέμα τοίχου εκεί.

Όσον αφορά το Δ/2. Η έννοια του Δ/2 ουσιαστικά δεν υφίσταται. Το οικόπεδο πολεοδομικά αντιμετωπίζεται σαν ενιαίο. Είθισται όμως να αφήνουμε Δ/2 είτε για να μην κάνουμε ζημιά στο διπλανό οικόπεδο είτε γιατί για να "αναγκάσουμε" και τον διπλανό να αφήσει και αυτός Δ/2. Μπορείς λοιπόν να βγάλεις εξώστη που να μπαίνει στο Δ/2, μόνο που πλέον δε θα αφήνεις απόσταση Δ/2 από τον δίπλα αλλά μικρότερη και θα πρέπει ο διπλανός να αφήσει Δ από τον εξώστη σου πλέον. Νομικά στέκει, ηθικά πάσχει. Υπάρχει πιθανότητα στην πολεοδομία να σου φέρουν αντιρρήσεις σε αυτό πλην όμως δε θα βασίζονται σε κάποιον κανονισμό. Μερικές φορές στο συμβόλαιο της κάθετης ορίζονται οι αποστάσεις μεταξύ των κτιρίων οπότε έλεγξε και αυτή την περίπτωση.

Δημοσιεύτηκε

georg coco

δεν μετράνε κατα την γνώμη σου γιατί δεν είναι Η/Χ (αλλά τους θεωρείς εξώστες)

Σαν εξώστες όμως δύνανται να εξέχουν των όψεων (γενικά και της μεν και της δε) μέχρι το πολύ 2.0 μ

Το υπόλοιπο εμβαδό τους θα μετρηθεί στην δόμηση (και επομένως και στην κάλυψη)

(δέστε ΓΟΚ -είμαι εκτός γραφείου)

Δημοσιεύτηκε

Στην πολεοδομία, εφόσον γίνει γνωστό ότι υπάρχει συνιδιοκτησία (είτε κάθετη, είτε οριζόντια, είτε απλή) ΟΦΕΙΛΟΥΝ να ζητήσουν συναίνεση από όλους τους συνιδιοκτήτες (συχνότατα δεν ζητούν) ασχέτως της θέσης της οικοδομής. Δηλαδή είτε κολήσεις στο κοινό όριο, είτε αφήσεις Δ/2, είτε 25xΔ, είτε Δ/327 θα πρέπει να συμφωνήσουν οι συνιδιοκτήτες γιατί απλουστατα το οικόπεδο είναι πολεοδομικά ενιαίο και ανήκει επί ίσοις όροις σε όλους.΄

 

ΚΑΝΑ: τα 2μ μέτρα είναι έξω από Ο.Γ. όχι αλλού.

Δημοσιεύτηκε

δε το γνωρίζω αν οφείλουν να ζητήσουν συναίνεση, αλλά συνήθως ζητείται σε περίπτωση που κολλάς το κτίριο στη συνιδιοκτησία σε περιοχές όπου επιτρέπεται πιλοτή. Συνήθως ζητείται να δείξεις την πιθανή θέση του διπλανού κτιρίου ώστε να εξαντλεί τον δικό του Σ.Δ

Πολλές φορές το συμβόλαιο της κάθετης ορίζει και τον τρόπο δόμησης οπότε δεν τίθεται κανένα θέμα συναίνεσης.

Αν δηλαδή σε ένα οικόπεδο που μπορεί να υπάρχει κάθετη με πολλούς συνιδιοκτήτες δε συμφωνήσει κάποιος, εσύ δε χτίζεις? Περίεργο μου φαίνεται... Υπάρχει κάποια οδηγία ή εγκύκλιος που έχεις υπ' όψη σου συνάδελφε? γιατί αυτό έχει πολύ ενδιαφέρον.

Δημοσιεύτηκε

Την σύσταση και κανονισμό των κάθετων ιδιοκτησιών ζητάνε και τίποτα άλλο.

 

Μία μόνο φορά (σχετικά πρόσφατα) μου ζήτησαν συνυπογραφή γείτονα

όπου το πρόβλημα ήταν ότι εγώ επιθυμούσα να κολήσω στο όριο

ενώ η περιοχή είχε ενταχθεί στο σχέδιο με τον (τότε) περιορισμό πανταχώθεν ελεύθερο.

Η ελέγκτρια φοβόταν μήπως ο γείτονας (σε αδόμητο οικόπεδο!) διαμαρτυρηθεί που θα του κολήσω!

Τελικά αποχώρησε από την υπηρεσία η ελέγκτρια και ο νέος ελεγκτής απλά διέγραψε την παρατήρησή της...

Δημοσιεύτηκε

panvit

 

Μπορείς να βγάλεις εξώστη στο Α όπως έγραψε και ο Manolis gon απλώς υπήρχε παλιά μια διάταξη που μιλούσε για τοίχο στο όριο και η οποία ίσχυσε έως 18.2.90.

Με το "διαπραγμάτευση" εννοούσα το ξεκαθάρισμα εξ΄αρχής γιατί το μετά μπορεί να γίνει αρκετά ψυχοφθόρο...

 

ΚΑΝΑ

όπως είπε και ο armenopoulos από την ΟΓ έχουμε max. 2,00μ. αν οπισθοχωρήσουμε πχ. 1,00μ μπορούμε να κάνουμε 3,00μ. εξώστη. (εννοείται ότι από ΟΓ σε ΟΓ έχουμε >=20,00μ απόσταση)

 

3 φορές σε 3 διαφορετικές πολεοδομίες άφησα Δ/2 από το όριο και κανείς δεν μου ζήτησε συναίνεση...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.